Καμένα μάτια κεραμικής εστίας: Το έξυπνο τρικ των ειδικών για να «εξολοθρεύσετε» τους λεκέδες και να γίνουν σαν καινούργια

Καμένα μάτια κεραμικής εστίας: Το έξυπνο τρικ των ειδικών για να «εξολοθρεύσετε» τους λεκέδες και να γίνουν σαν καινούργια

Η κεραμική εστία καθαρίζεται δύσκολα, με τις περισσότερες νοικοκυρές να δυσκολεύονται ν’ απομακρύνουν τους λεκέδες, ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ των ειδικών που θα διευκολύνει τον καθαρισμό, ακόμα και αν τα μάτια του φούρνου έχουν καεί. 

Οι λεκέδες, ειδικά από καμένα λίπη, πρέπει να καθαρίζονται άμεσα. Όμως, αν ξεραθούν, απαγορεύεται η χρήση συρμάτινου σφουγγαριού, γιατί θα προκαλέσει φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχουν στα super market ειδικές ξύστρες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις κεραμικές εστίες.

Πώς απομακρύνονται τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μπει πάνω στους λεκέδες μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες ξύδι, η οποία θα μείνει για 10-15 λεπτά, ώστε να δράσει και στη συνέχεια πρέπει να σαπουνιστεί και να ξεπλυθεί καλά η επιφάνεια.

Καμένα μάτια κεραμικής εστίας καθάρισμα
Καθαρισμός κεραμικής εστίας από καμένους λεκέδες από γάλα
Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως από γάλα, πρέπει να καθαριστούν όσο είναι ζεστοί, ρίχνοντας λίγο λάδι και σκουπίζοντας με ένα βρεγμένο πανί. Εναλλακτικά, μπορεί να μπει ξύδι ξύδι, το οποίο θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο.

Το ξύδι πρέπει να μείνει μέχρι να κρυώσει η εστία και μετά πρέπει να καθαριστεί με την ειδική ξύστρα, για να φύγουν τα υπολείμματα.

Ένα έξυπνο κόλπο για να κολλάνε δυσκολότερα τα υπολείμματα του φαγητού στην κεραμική εστία, είναι, πριν τη χρήση της, να τριφτεί η καθαρή επιφάνειά με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, να μείνει λίγα λεπτά να δράσει και μετά να ξεπλυθεί με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό.

www.athensmagazine.gr

Φωτό:www.athensmagazine.gr

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr