superfood- Με Tαχίνι και Aποξηραμένα φρούτα (δεν θέλει ψήσιμο:εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο για να μην πεινάς).

superfood- Με Tαχίνι και Aποξηραμένα φρούτα (δεν θέλει ψήσιμο:εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο για να μην πεινάς).

Ωμά Brownies με ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα

Συστατικά για τα ωμά brownies:

-200γρ αποξ.χουρμάδες και σταφίδες
-120γρ καρύδια πεκάν ή καρύδια
-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ρυζιού
-4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia σε σκόνη
-6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
-1 βανίλια στικ
-¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια πεκάν στο μίξερ και προσθέτουμε τους χουρμάδες.Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει μορφή πουρέ.Προσθέτουμε το ταχίνι, τις σταφίδες, το σιρόπι ρυζιού, τους σπόρους Chia, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και δημιουργούμε μια μπάλα ζύμης.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί μας. Γεμίζουμε το ταψί με το μείγμα. Πατάμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει επίπεδη σε ένα στρώμα 2εκ. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να γίνει ίσια η κορυφή. Τοποθετούμε για 4 ώρες στο ψυγείο ή 1 ώρα στην κατάψυξη.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Οι χουρμάδες είναι επίσης πλούσιοι σε ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο και χαλκό, βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ.Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, παρά την έντονη γλυκύτητά τους και περιέχουν φυσικά σάκχαρα τα οποία είναι υπό τη μορφή γλυκόζης και φρουκτόζης.Είναι πλούσιοι σε αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες και εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης LDL από το έντερο.

Το ταχίνι είναι πολτός από αναποφλοίωτο σουσάμι, έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεϊνες υψηλής αξίας και βιταμίνες (Β1, Β2, Ε, νιασίνη).Οι σπόροι Chia περιέχουν Ω3, Ω6, βιταμίνες Β2, Β3, Σίδηρο, Μαγνήσιο, 30% πρωτεϊνη και φυτικές ίνες.Βοηθούν στη πέψη και στα εντερικά προβλήματα. Μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.Το κακάο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.Το κακάο προστάτευει από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και ουσίες που καταπολεμούν την κατάθλιψη.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr