7 πρωινές ιεροτελεστίες ομορφιάς & ευεξίας

7 πρωινές ιεροτελεστίες ομορφιάς & ευεξίας

Πρωινές ιεροτελεστίες
Αγιουβαρδικές τεχνικές, διαλογισμός Kritan Kriyia, healthy lifestyle, beauty gadgets αλλά και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων συνθέτουν πρωινές ιεροτελεστίες που θα αλλάξουν ριζικά τη μέρα σου. Δεν είναι τυχαίο που λένε πως “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.” Οι κινήσεις που κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε επηρεάζουν την εξέλιξη της ημέρας μας.

Είτε πρόκειται για την τροφή που θα καταναλώσουμε για να ενεργοποιηθεί το σώμα μας, είτε για την “τροφή” που θα δώσουμε στο νου και στο πνεύμα μας. Γι’ αυτό υπάρχουν τεχνικές, μέθοδοι και συνήθειες που αν τις δοκιμάσεις θα δεις θεαματική αλλαγή στην διάθεση, στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία σου. Προτού διαμαρτυρηθείς για τον λιγοστό χρόνο σου, παραδέξου πως σίγουρα διαθέτεις μερικά λεπτά για να φροντίσεις τον εαυτό σου.

H κατανάλωση καφέ, είναι καθιερωμένη συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων και ειδικά το πρωί προκειμένου να “οπλιστούν” με ενέργεια. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις εναλλακτικές πηγές καφεΐνης που θα σου δώσουν το ίδιο boost αλλά θα σε εφοδιάσουν και με θρεπτικά συστατικά; To τσάι matcha έχει προκαλέσει φρενίτιδα καθώς περιέχει καφεΐνη αλλά παράλληλα έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία κάνοντάς το καθημερινό πρωινό σύμμαχο.

Αποτελείται από 100% φυσικά βιολογικά φύλλα πράσινου τσαγιού, τα οποια έχουν αλεσθεί και μετατραπεί σε σκόνη και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες. Χάρη σε αυτή την διαδικασία, η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά ξεπερνάει το κλασσικό πράσινο τσάι. Ένας επιπλέον λόγος που χρειάζεσαι ένα φλυτζάνι τσάι matcha για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, είναι γιατί αυξάνει την έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, τις ορμόνες που προσφέρουν ευφορία και ηρεμία.

Γεύση & άρωμα στο νερό
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ξυπνάς, είναι να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον, κάνε την εξής αλλαγή: Πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμόνι και λίγο τζίντζερ. Μια τόσο απλή κίνηση θα “ενεργοποιήσει” τον μεταβολισμό σου και σίγουρα σηματοδοτεί ένα μοναδικό ξεκίνημα ημέρας. Φυσικά, το νερό από μόνο του δεν αρκεί. Ένα πλήρες, υγιεινό πρωινό είναι το αμέσως επόμενο βήμα που θα σου προσφέρει όλη την απαραίτητη ενέργεια ώστε να αδράξεις τη μέρα.

Περιόρισε το infinite scrolling στα social media
Το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού σου μιας και πλέον πολλά tasks και υποχρεώσεις πραγματοποιούνται μέσω αυτού. Έχει αυξηθεί όμως και ο χρόνος που δαπανάς στα social media δίχως ουσιαστικό λόγο. Ο χρόνος αυτός είναι πολύτιμος για να τον ξοδέψεις στον εαυτό σου και στον προγραμματισμό σου. Αν υπολογίσεις την συνολική διάρκεια που ασχολείσαι με το κινητό σου προτού κοιμηθείς αλλά και μόλις ξυπνήσεις, θα αντιληφθείς με πόσα επιπλέον λεπτά ή και ώρες θα μπορούσες να επωφεληθείς.

Η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό αλλά και όσα παρακολουθείς, σου δημιουργούν υπερένταση το βράδυ και σου στερούν ώρες ύπνου, που σίγουρα χρειάζεσαι. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις αυτή τη συνήθεια με την ανάγνωση μερικών σελίδων από ένα αγαπημένο σου βιβλίο. Από την άλλη, το scrolling στο κινητό σου το πρωί σε καθηλώνει στο κρεβάτι ενώ θα μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτόν τον χρόνο σε μια ασχολία που θα σε αναζωογονήσει.

Η ευγνωμοσύνη ευνοεί τη θετική νοοτροπία
Πολλοί άνθρωποι, έχουν την τάση να αναλώνονται σε σκέψεις, καταστάσεις, ανθρώπους που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους, δίχως να σκέφτονται όλα τα καλά που τους συμβαίνουν. Έτσι, πράγματα πολύ σημαντικότερα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και θεωρούνται δεδομένα. Δε νοούνται πρωινές ιεροτελεστίες χωρίς να δείξεις ευγνωμοσύνη στον εαυτό σου. Το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσεις λοιπόν, αναλογίσου καθετί που έχεις την παρούσα στιγμή και συνειδητοποίησε την πολύτιμη αξία του.

Για να επικεντρωθείς σε αυτές τις σκέψεις, δοκίμασε μια άσκηση αναπνοής. Βάλε τα χέρια σου ακριβώς κάτω από το στέρνο και επικεντρώσου στον ρυθμό της αναπνοής σου. Έπειτα από 20 βαθιές αναπνοές και εκπνοές, θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά μιας και θα έχεις πιο ήρεμο νου και εσωτερική γαλήνη. Πραγματοποίησε την άσκηση σε ένα περιβάλλον που σε χαλαρώνει. Άναψε μερικά κεριά με την μυρωδιά που αγαπάς και αφιερώσου ολοκληρωτικά στην διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, θα υιοθετήσεις μια πιο θετική νοοτροπία που θα δώσει μια νότα αισιοδοξίας στην ημέρα σου και κατ’ επέκταση, στη ζωή σου.

Βρες ένα gadget που θα τονώσει δέρμα & διάθεση
Oι ιεροτελεστίες περιποίησης δίνουν ενέργεια και αναζωογονούν καθώς η προσωπική χαλάρωση και φροντίδα ευνοούν τα θετικά vibes. Ένα beauty gadget που ταιριάζει στις ανάγκες σου μπορεί να εκτοξεύσει την διάθεση σου στα ύψη. Τα skincare προϊόντα είναι απαραίτητα αλλά μαζί με τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους.

Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε gua sha, ice rollers και gadgets με δονήσεις ή θερμότητα που θα τονώσουν κάθε κύτταρό σου. Το καλύτερο δε, είναι ότι θα κάνουν την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή, σφριγηλή και υγιή.

Ανακάλυψε την Αγιουρβεδική τεχνική της ελαιοκάθαρσης
Η συγκεκριμένη τεχνική είναι εξαιρετική για τη στοματική υγιεινή αλλά και για την συνολική υγεία και ευεξία. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς είναι ένα σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης. Αφού ξυπνήσεις το πρωί και πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου, ζέστανε λίγη ποσότητα σησαμέλαιου.

Βάλε 2,3 κ.σ. στο στόμα και κάνε γαργάρες για 30 δευτερόλεπτα. Κράτησε το έλαιο για 30 επιπλέον δευτερόλεπτα. Επανάλαβε τη διαδικασία για 3 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με ζεστό νερό το στόμα σου και βούρτσισε τα δόντια σου ώστε να μη μείνει κανένα υπόλειμμα. Στόχος της τεχνικής, είναι να αποτοξινωθεί και να αναζωογονηθεί ο οργανισμός σου.

Γιατί να το δοκιμάσεις: Τα οφέλη είναι εντυπωσιακά και θα τα εντοπίσεις με την πάροδο του χρόνου αν ακολουθείς την τεχνική κάθε πρωί ανελλιπώς. Επίσης, είναι μια καλή υπενθύμιση ότι το να φροντίζεις την υγεία σου είναι η πρώτη και σημαντικότερη κίνησή σου μόλις ανοίξεις τα μάτια σου.

Δοκίμασε τον διαλογισμό Kirtan Kriya
Ο διαλογισμός Kirtan kriya σχετίζεται με την Kundalini Yoga. Η λέξη kirtan σημαίνει “έπαινος”, “τραγούδι” ή “δοξολογία” και kriya σημαίνει “δράση”. Οι ήχοι του μάντρα που ψέλνονται είναι “Sa, Ta, Na, Ma” και συμβολίζουν τη γέννηση, τη ζωή, τον θάνατο και την αναγέννηση.

Σύμφωνα με μελέτες, το συγκεκριμένο είδος διαλογισμού φαίνεται να ευεργετεί σημαντικά νου και σώμα και αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές πρωινές ιεροτελεστίες. Αυξάνει την κυκλοφορία του εγκεφάλου βελτιώνοντας την μνήμη και τη συγκέντρωση, μειώνει δραστικά το άγχος, βελτιώνει τον ύπνο και εκτοξεύει την ενέργεια στα ύψη.

How to: Kάθισε οκλαδόν και τοποθέτησε τα χέρια στα γόνατα με τις παλάμες να κοιτούν ψηλά. Ενώ ψάλλεις κάθε συλλαβή του μάντρα, ο αντίχειρας αγγίζει ένα διαφορετικό δάχτυλο. Για το “Sa” αγγίζει τον δείκτη, για το “Τa” το μεσαίο δάχτυλο, για το “Na” τον παράμεσο και για το “Μa” το μικρό δάχτυλο. Η διάρκεια και η ένταση του εν λόγω διαλογισμού μπορεί να ποικίλει.

Ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου είναι το παν. Σηματοδοτεί την εξέλιξή της και επηρεάζει ιδιαίτερα την ψυχολογία σου και την στάση σου απέναντι σε όλα όσα καλείσαι να υλοποιήσεις. Υιοθέτησε τις πρακτικές που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που ταιριάζουν σε εσένα, κάν’ τες συνήθεια και βελτίωσε την υγεία σου αλλά την ψυχοσύνθεσή σου. Το αξίζεις!

www.beautemagazine.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr