Τα ρούχα σας βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα από το πλυντήριο; Πως θα φτιάξεις το ειδικό σπρέι για να είναι ολόισια!

Τα ρούχα σας βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα από το πλυντήριο; Πως θα φτιάξεις το ειδικό σπρέι για να είναι ολόισια!

Ο λόγος που έχετε τόσο τσαλακωμένα ρούχα όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο/Φωτογραφία: Shutterstock

Τι μπορεί να φταίει για τα τσαλακωμένα ρούχα και σεντόνια σας; Την απάντηση δίνουν επαγγελματίες εξηγώντας πως ο κυριότερος λόγος είναι το πρόγραμμα που ακολουθείτε στο πλυντήριό σας.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε αυτή την εβδομάδα σε μια ομάδα καθαρισμού, όταν μια μητέρα παραπονέθηκε για τα «τρομερά τσαλακωμένα» ρούχα της, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που έκανε.

Συγκεκριμένα, η Έλαα, από το Σίδνεϊ, είχε κουραστεί να βλέπει τόσο τσαλακωμένα τα φρεσκοπλυμένα ρούχα της. Είπε ότι πάντα τα κρεμούσε αμέσως μετά την πλύση, αλλά εξακολουθούσε να βρίσκει βαθιές τσακίσεις σε όλα της τα ρούχα. Ζητώντας λοιπόν βοήθεια, έγραψε σε μια ομάδα: «Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα ρούχα μου βγαίνουν από το πλυντήριο σαν να τα έχει μασήσει σκύλος;» ρώτησε. «Είναι όλα τσαλακωμένα και παραμένουν έτσι ακόμα και όταν στεγνώσουν».

Ο λόγος για τα τσαλακωμένα ρούχα
Πολλές ήταν αυτές που απάντησαν και της εξήγησαν πως μάλλον χρειάζεται ένα πιο ήπιο πρόγραμμα στυψίματος. «Έλεγξε τις στροφές στυψίματος» είπε μία. «Εγώ βάζω το δικό μου στις 600 ή 800 max». «Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα στυψίματος τόσο πιο πιθανό είναι τα ρούχα να βγουν τσαλακωμένα» πρόσθεσε κάποια άλλη.

Μία άλλη τη συμβούλευσε να τα τινάζει τα ρούχα πριν τα κρεμάσει, ώστε να μην στεγνώνουν με τις τσακίσεις. «Πρέπει να τινάζετε καλά τα ρούχα πριν τα κρεμάσετε στην απλώστρα, αλλιώς θα μείνουν τσαλακωμένα» ανέφερε. Άλλοι πάλι, τόνισαν πως μεγάλη σημασία παίζει και το εάν έχετε φορτώσει πολύ το πλυντήριό σας με ρούχα.

Ένα DIY σπρέι για να εξαφανίζονται οι τσακίσεις;
Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε ρούχα χωρίς τσακίσεις. Μια Αυστραλή γκουρού της καθαριότητας και της οργάνωσης μοιράστηκε τη συνταγή για το σπρέι «απελευθέρωσης ρυτίδων» που διώχνει αμέσως τις ζάρες από τα ρούχα.

Η Ανίτα Μπίργκες, επικεφαλής της Mise en Place Professional Organising, μοιράστηκε με τους 50.000 followers της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει  πώς διατηρεί τα ρούχα της χωρίς τσαλακώματα ανά πάσα στιγμή.

Η ειδική σε θέματα καθαριότητας χρησιμοποιεί ένα μίγμα από μαλακτικό μαλλιών, λευκό ξύδι και νερό για το DIY σπρέι της. «Αυτό το σπρέι είναι κάτι που παίρνω πάντα μαζί μου όταν ταξιδεύω» είπε.

Για να το φτιάξετε, η Ανίτα αναμειγνύει

1 κ.γ. κοντίσιονερ μαλλιών,

1 κ.γ. λευκό ξύδι

και νερό σε ένα μπουκάλι σπρέι των 100 ml.

Όπως αποκάλυψε, είναι ιδανικό γιατί ενώ σε  κανέναν δεν αρέσει να φοράει τσαλακωμένα ρούχα, μερικές φορές είναι αδύνατον να βρει κανείς χρόνο για να τα σιδερώσει.

Έλαιο δεντρολίβανου αντιμικροβιακό. Αύξηση τριχοφυΐας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr