Το σουσάμι υπευθυνο για αλλεργίες .Πιθανοί κίνδυνοι.

Το σουσάμι υπευθυνο για αλλεργίες .Πιθανοί κίνδυνοι.

Το σουσάμι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικά συμπτώματα όπως βήχα, έμετο, συριγμό και πτώσεις της αρτηριακής πίεσης, αναφέρθηκε το CNN.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εξετάσει την προσθήκη σουσάμι στον κατάλογο των τροφικών αλλεργιογόνων εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Τζέισον Λίντ της Έρευνας Αλλεργίας Τροφίμων είπε στο CNN ότι 1.6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μια “απειλητική για τη ζωή αλλεργία στο σουσάμι” και ότι περιέχεται σε δεκάδες συστατικά στα προιόντα, αλλά δεν αναφέρεται πάντα με το όνομα του.

Το σουσάμι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις όπως βήχας, έμετος, άσθμα και πτώσεις στην αρτηριακή πίεση.

Το σουσάμι βρίσκεται στον κατάλογο των πιθανών τροφικών αλλεργιών της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το CNN, 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από μια “απειλητική για τη ζωή αλλεργία στο σουσάμι”, η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί σε δεκάδες προϊόντα αλλά δεν προσδιορίζεται απαραίτητα με το όνομα.

Πριν από χρόνια, εκείνοι που είχαν θανατηφόρα αλλεργία στο σουσάμι έπρεπε να καλέσουν τον κατασκευαστή, να διαβάσουν το πίσω μέρος της ετικέτας και να προσπαθήσουν να το καταλάβουν, πρόσθεσε. Πολλές φορές μάλιστα αναφερόταν στην συσκευασία ως φυσικό μπαχαρικό ή γεύση.

Σύμφωνα με τον Λίντ, ο νέος νόμος “αποτελεί σημαντικό θρίαμβο για την κοινότητα των τροφικών αλλεργιών”.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr