Σπιτικές Συνταγές: που εξαλείφουν τις ρυτίδες στα μάτια & θαυματουργό serum κατά των πανάδων

Σπιτικές Συνταγές: που εξαλείφουν τις ρυτίδες στα μάτια & θαυματουργό serum κατά των πανάδων

Η σπιτική συνταγή ανήκει στην  Τζίνα Αλιμόνου.

Αλλά και άλλες φυσικές συνταγές για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και οιδημάτων στην περιοχή των ματιών.

Είναι αλήθεια ότι η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πρώτη που εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι η δημιουργία τους μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στα early 20s.

Αυτό συμβαίνει γιατί η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά λεπτή – ίσως και η πιο λεπτή στο πρόσωπό μας – και είναι και αυτή που εκτίθεται και επηρεάζεται περισσότερο από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες (ήλιος, ρύπανση, μπλε ακτινοβολία). Γι’ αυτό και τείνει να εμφανίζει πρώτη τα ποικίλα σημάδια γήρανσης, φωτοευαισθησίας, έλλειψης ύπνου ακόμα και άγχους ή κούρασης.

Η Τζίνα Αλιμόνου, wellness & beauty guru, μάς προτείνει φυσικές DIY συνταγές με σπιτικά υλικά για αντιμετώπιση τόσο των ρυτίδων και λεπτών γραμμών κάτω και γύρω από τα μάτια όσο και των οιδημάτων και μαύρων κύκλων που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, τις χαρακτηρίζει ως φυσικό “θαύμα”, καθώς έχει βοηθηθεί πολύ και η ίδια, ενώ θεωρεί ότι ωφελούν ολόκληρο το πρόσωπο.

Η πρώτη συνταγή αφορά μια μάσκα ματιών και παρασκευάζεται ως εξής:
Τα υλικά που θα χρειαστείς:

-1 πατάτα μικρού ή μεσαίου μεγέθους με τη φλούδα της

– 1/4 φλ. κρύο πράσινο τσάι (εκχυλισμένο)

Λιώσε καλά την πατάτα στο μπλέντερ και ανακάτεψε το μείγμα που θα δημιουργηθεί με το τσάι. Στη συνέχεια, βούτηξε μια γάζα ή eye patches στο μείγμα μέχρι να βραχούν καλά και τοποθέτησέ τα προσεκτικά στα μάτια σου. Άφησέ τα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με νερό.

Συνέχισε κανονικά με την skincare ρουτίνα σου (serum ή κρέμα ματιών).

Επιπλέον, η Τζίνα Αλιμόνου θεωρεί ότι το face massage με jade roller ή cryo balls κάνει θαύματα, συνδυαστικά με την παραπάνω θεραπεία. Και τα δύο skincare εργαλεία έχουν μια κρύα επιφάνεια που ανακουφίζει την περιοχή των ματιών, ενώ το απαλό μασάζ που μπορείς να κάνεις με αυτά βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και ευνοούν τη λάμψη της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα; Μαύροι κύκλοι και πρήξιμο 1-0.

Φυσικός Ορός Για Τις Πανάδες

Αυτός ο φυσικός ορός ομορφιάς χαρίζει στην επιδερμίδα ένα ομοιογενές χρώμα αλλά και μια λαμπερή όψη ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορεί να παρασκευαστεί σε χρόνο μηδέν με συστατικά που ήδη διαθέτεις στην κουζίνα σου, όπως το ρόδι, το σταφυλόνερο, το μέλι.

Τα συστατικά και οι δοσολογίες τους που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

40 ml γλυκερίνης

25 ml χυμό ροδιού

15ml σταφυλονερο

1κσ. γέλη αλόης

1 κγ αραιωμένο μέλι

1κσ ζεστό νερό

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες και το βίντεο της Τζίνας Αλιμόνου:

madamefigaro.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr