Τα Καλύτερα Βότανα για τις πιο Βαθιές Ρυτίδες και Ουλές. (Μυστικά απο το Συρτάρι της Γιαγιάς)

Τα Καλύτερα Βότανα για τις πιο Βαθιές Ρυτίδες και Ουλές. (Μυστικά απο το Συρτάρι της Γιαγιάς)

Βότανα  για να μην έχετε ρυτίδες.

Φθηνά απλά κόλπα για να εξαφανίσετε τις ρυτίδες.

Εκτός από τις εξειδικευμένες συνταγές, υπάρχουν και άλλα σπιτικά προϊόντα που μπορούν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες. Και αυτά είναι τα βότανα! Μην τα αμελείτε! Η πρόληψη των ελαίων μαζί με την δύναμη των βοτάνων μπορεί να σας κάνουν ακαταμάχητη μέχρι τα 80!

Τέτοια βοτανικά κόλπα είναι.
Αφεψήματα ως λοσιόν από μελισσόχορτο, χράνο, άνθη φλαμουριάς και δεντρολίβανο. Τα ετοιμάζετε, αφήνοντας να μουσκέψουν 5 κουταλιές φύλλα ή άνθη σε περίπου 1,5 λίτρο βραστό νερό, για μερικές ώρες.

Δοκιμάστε επίσης, αγνό χυμό από αγγούρι, φράουλα ή ντομάτα.

Άλλα θεραπευτικά, είναι το βουτυρόγαλο ή ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και φρέσκο, αγνό, ροδόνερο.

Για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους απο μέσα (πίνοντας):
Η πικραλίδα και η μέντα είναι τα βότανα που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απώλεια του βάρους του. Μεταβολίζουν σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού ενώ μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης.

Τα οφέλη του δεντρολίβανου για το δέρμα
Γεμάτο αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά

Το δεντρολίβανο είναι γεμάτο από ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι ικανά να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης στο Δενδρολίβανοδέρμα, να αναιρούν τη ζημιά των σκληρών ρύπων και να εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες που απορροφάτε από το περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την αποκατάσταση του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και την αναστροφή των επιπτώσεων της γήρανσης. Όπως διαπίστωσε μια πρόσφατη μελέτη, το δεντρολίβανο μπορεί να «προστατέψει το δέρμα από τη δερματική βλάβη που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες» και «είναι ικανό να αναστέλλει τις οξειδωτικές αλλοιώσεις στα λιπίδια της επιφάνειας του δέρματος». 

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το δεντρολίβανο διεγείρει τη βιολογική δραστηριότητα στο δέρμα του προσώπου και μειώνει εξαιρετικά τις ρυτίδες. Στην πραγματικότητα, το δεντρολίβανο έχει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη μείωσης των ρυτίδων όταν συνδυάζεται με εκχύλισμα ελαίου γκρέιπφρουτ. Εάν οι ρυτίδες είναι πρόβλημα για εσάς, αναζητήστε προϊόντα για το δέρμα που συνδυάζουν αυτά τα δύο ισχυρά εκχυλίσματα.

Το δεντρολίβανο έχει έναν μοναδικό συνδυασμό ευεργετικών άλλων επιδράσεων
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το δεντρολίβανο έχει βαθιά ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα, όπως:

Βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
Χαρίζει στο δέρμα διαύγεια και φωτεινότητα
Εξάλειψη της οπτικής τραχύτητας και της απτικής τραχύτητας

Ενισχύει το χρώμα και τον τόνο του δέρματος, ανοίγει τις κόκκινες κηλίδες και τις σκούρες περιοχές

Στην πραγματικότητα, αυτή η μελέτη απέδειξε επίσης ότι αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα αυξήθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που χρησιμοποιήθηκαν.

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Χρησιμοποιώντας ψηφιακές φωτογραφίες για να καταγράψουν τις αλλαγές του δέρματος, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το δέρμα συνέχισε να βελτιώνεται μετά από 8 έως 12 εβδομάδες χρησιμοποιώντας το δύο φορές την ημέρα, παράγοντας «στατιστικά σημαντικό ποσοστό ευνοϊκών αποτελεσμάτων». 

Ισχυρή θεραπεία κατά της ακμής
Το δεντρολίβανο είναι επίσης εξαιρετικό για τη θεραπεία και την εξάλειψη της ακμής. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές για την Acne Einstein, το βότανο έχει ισχυρές απολυμαντικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος και οι αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση των μαύρων κηλίδων που προκαλούνται από τις κηλίδες. Είναι επίσης εξαιρετικό για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια. 

Ευεργετικό για δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, δερματίτιδα και ψωρίαση
Το δεντρολίβανο έχει ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες, τόσο θεραπεύοντας το δέρμα σας όσο και ενεργώντας ως ισχυρός αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Μελέτες δείχνουν ότι είναι ισχυρό στη θεραπεία όχι μόνο της ακμής, αλλά και της δερματίτιδας, της ψωρίασης και του εκζέματος. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στην επούλωση εγκαυμάτων και στην απαλλαγή από ουλές από εγκαύματα.

Εκχύλισμα σανταλόξυλου: Πολυάριθμα οφέλη για το δέρμα
Το σανταλόξυλο είναι πλούσιο σε συστατικά και λιπαρά οξέα όπως το παλμιτολεϊκό οξύ και το ελαϊκό οξύ. Και τα δύο αυτά λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα.

Παλμιτολεϊκό οξύ
Το ωμέγα-7 είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ (MUFA) που περιέχει παλμιτολεϊκό οξύ. Μπορεί να βρεθεί σε τροφές όπως το ιπποφαές και οι ξηροί καρποί μακαντάμια. Το λάδι Macadamia έχει ισχυρές αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι απαραίτητο συστατικό σε κάθε καλό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας.

Το παλμιτολεϊκό οξύ είναι ένα οξύ που βρίσκεται μόνο στο νεαρό δέρμα και αυτό εξαντλείται εντελώς καθώς μεγαλώνουμε. Η χρήση προϊόντων πλούσιων σε παλμιτολεϊκό οξύ, λοιπόν, αντικαθιστά αυτό το οξύ στο δέρμα μας, βοηθώντας μας να ανακτήσουμε μια πιο νεανική όψη δέρματος.

Η έρευνα δείχνει ότι το παλμιτολεϊκό οξύ μπορεί να προκαλέσει αναγέννηση και αναζωογόνηση των κυττάρων που βοηθά στην επούλωση του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται ξανά πιο νεανικό. 

Ψάχνετε πάντα για μια ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιεί εκχύλισμα σανταλόξυλου για να διατηρεί το δέρμα νεανικό, τεντωμένο και λαμπερό.

Ελαϊκό οξύ
Το ελαϊκό οξύ είναι ένα μονοκορεσμένο ωμέγα-9 λιπαρό οξύ που απαντάται φυσικά σε πολλές ζωικές και φυτικές πηγές όπως τα αυγά, το βοδινό κρέας και το αβοκάντο. Είναι ένα λάδι που χρησιμοποιείται σε πολλά ενυδατικά έλαια και κρέμες όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο, μεταξύ άλλων.

Το ελαϊκό οξύ βοηθά το δέρμα να φαίνεται λαμπερό, απαλό και ελαστικό.

Τα οφέλη του εκχυλίσματος σανταλόξυλου για το δέρμα
Επειδή το σανταλόξυλο διαθέτει αυτά τα δύο ισχυρά υγιή λιπαρά οξέα, έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα του εκχυλίσματος σανταλόξυλου είναι ότι είναι η καλύτερη φυσική ενυδατική κρέμα δέρματος στη γη. Το σανταλόξυλο είναι τόσο καλό για το δέρμα, στην πραγματικότητα, μπορεί να θεραπεύσει γρήγορα το σκασμένο δέρμα από τον εξαιρετικά κρύο καιρό και μπορεί να μειώσει την εμφάνιση κακών ουλών. Είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του εκζέματος.

Λάδι αγριοτριανταφυλλιάς: το νέο θαυματουργό φυτό για το δέρμα
Όλοι, από τα μοντέλα της Victoria’s Secret μέχρι τη Victoria Beckham λατρεύουν το λάδι τριανταφυλλιάς, υποστηρίζοντας ότι δίνει στο δέρμα τους μια νεανική λάμψη. Το μυστικό για το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι ότι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που θεραπεύουν το δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο.

Οι κύριες θεραπευτικές ικανότητες του ελαίου Rosehips προέρχονται από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα του όπως το παλμιτικό, το λινολεϊκό και το γάμμα λινολεϊκό οξύ.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι επίσης μια πλούσια αποθήκη πολυακόρεστων οξέων με τη μορφή βιταμίνης F, τα οποία μετατρέπονται σε μια ουσία που ονομάζεται προσταγλανδίνες (PGE) όταν απορροφώνται από το δέρμα. Αυτά τα PGE βοηθούν στην αναγέννηση των ιστών και των κυτταρικών μεμβρανών. Ο ισχυρός αντιγηραντικός συνδυασμός του Rosehip με άφθονη βιταμίνη C και αυτά τα θεραπευτικά λιπαρά οξέα το καθιστούν έναν ισχυρό αντιγηραντικό, αναζωογονητικό παράγοντα.

Άλλοι παράγοντες που κάνουν το τριαντάφυλλο μια εξαιρετική επιλογή για όμορφο δέρμα είναι ότι είναι γεμάτο με ισχυρά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος και αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, όπως βιταμίνες A, C, D και Β-καροτίνη. Όλες αυτές οι βιταμίνες έχουν αντιοξειδωτικές δυνάμεις που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την οξειδωτική βλάβη από το περιβάλλον.

Τα οφέλη του Rosehips για το δέρμα
Το Rosehips έχει χρησιμοποιηθεί για φαρμακευτικές ιδιότητες από την εποχή του Πλίνιου του Πρεσβύτερου (23–79 π.Χ.).

Το λάδι τριανταφυλλιάς προέρχεται από τριαντάφυλλα. Στην πραγματικότητα, η τριανταφυλλιά προέρχεται από μια συγκεκριμένη ποικιλία τριαντάφυλλου, τη Rosa aff. rubiginosa ή Rosa moschata. Αυτά είναι στην πραγματικότητα ό,τι μένει πίσω στον στήμονα αφού ένα τριαντάφυλλο έχει ρίξει τα πέταλά του. Αυτή η ποικιλία τριαντάφυλλου συλλέγεται συνήθως από τριανταφυλλιές που καλλιεργούνται στη Χιλή.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορεί να κάνει το λάδι τριανταφυλλιάς για το δέρμα.

Αντιγηραντικές ιδιότητες
Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι ιδιαίτερα καλό στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το έλαιο τριανταφυλλιάς είναι ένα από τα μόνα βότανα πλούσια και στα τρία από τα πιο ερευνημένα και αποδεδειγμένα συστατικά για την τόνωση της παραγωγής νέου κολλαγόνου: λιπαρά οξέα, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά. Τα καροτενοειδή, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την καταπολέμηση της γήρανσης, επειδή είναι τόσο μικροσκοπικά μόρια ατομικού μεγέθους που διεισδύουν βαθιά κάτω από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, τρέφοντας το δέρμα από μέσα.

Στην πραγματικότητα, το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απαλλαγή από τις βαθιές ρυτίδες των ποδιών της χήνας. 

Αντιστρέφει τις βλάβες από τον ήλιο
Τα λιπαρά οξέα, τα καροτενοειδή και τα αντιοξειδωτικά στο τριαντάφυλλο το καθιστούν επίσης ισχυρό σύμμαχο για να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί από τις βλάβες του ήλιου και να αποτρέψει και να μειώσει τις κηλίδες γήρανσης στο δέρμα. Τα λιπαρά οξέα ενυδατώνουν το δέρμα από μέσα, έτσι ώστε τα καροτενοειδή και τα αντιοξειδωτικά να μπορούν να δράσουν, αναζωογονώντας τα κύτταρα του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς βοηθά επίσης στην αναστροφή της βλάβης του κολλαγόνου και της βλάβης από τις ακτίνες UV. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν επίσης τέλειο για την ανακούφιση από την ερυθρότητα που προκαλείται τόσο από ήπιες όσο και από σοβαρές περιπτώσεις ροδόχρου ακμής. 10

Απαλλαγείτε από ουλές
Τα καταπραϋντικά συστατικά στο έλαιο τριανταφυλλιάς βοηθούν επίσης στη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών, ακόμη και εκείνων από σοβαρά εγκαύματα. Τέτοιες ισχυρές θεραπευτικές δυνάμεις όπως αυτές καθιστούν το τριαντάφυλλο εξαιρετικά ευεργετικό για την αναζωογόνηση των κυττάρων σε κανονικό δέρμα. 11

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr