Πως θα αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα με χορτοφαγική διατροφή

Πως θα αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα με χορτοφαγική διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια μη χορτοφαγική δίαιτα συνιστάται για την απόκτηση μυών. Πώς χτίζει το σώμα σας μύες; Πρώτον, η διατροφή είναι πολύ σημαντική και, δεύτερον, πρέπει να ασκηθείτε. Σύμφωνα με έρευνες, η πρωτεΐνη υποτίθεται ότι καταστέλλει την πείνα σας.

Διατηρεί το στομάχι σας γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό λειτουργεί καλά για τη μέση και την απώλεια βάρους.

Η ζωική πρωτεΐνη είναι πολύ υψηλή σε θερμίδες και αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της απώλειας μυϊκής μάζας κατά την απώλεια βάρους. Αλλά αν δεν γυμνάζεστε αρκετά, αυτές οι θερμίδες σε μια δίαιτα πρωτεΐνης μπορεί να μετατραπούν σε σωματικό λίπος.

Μπορεί επίσης η χορτοφαγική διατροφή να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας;

Παραδοσιακά, στους ανθρώπους που στοχεύουν να αποκτήσουν μύες συνιστάται μια δίαιτα με βάση τα ζώα. Αλλά, μπορούμε επίσης να κερδίσουμε μύες και να φορτωθούμε με πρωτεΐνη ακολουθώντας μια vegan ή χορτοφαγική διατροφή;

Μια μελέτη που διεξήχθη από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσε ότι, οι αθλητές που ακολουθούν μια φυτική διατροφή πρωτεϊνών έχουν τόση δύναμη και αντοχή όσο ένα άτομο που ακολουθεί μια φυτική διατροφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι στρατηγικός σχεδιασμός σχετικά με το ποια είδη τροφών θα μας βοηθήσουν να πάρουμε τη μέγιστη ποσότητα πρωτεΐνης που μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μυϊκή μάζα. Αλλά πρώτα, πρέπει να ξέρετε πόση πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να δείξετε στους μύες σας λίγη αγάπη.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science Daily, μόνο ένα φλιτζάνι φυλλώδης χυμός λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της μυϊκής λειτουργίας και της μυϊκής μάζας.

Σε αυτή τη μελέτη παρατήρησαν άτομα που κατανάλωναν διατροφή πλούσια σε νιτρικά άλατα κυρίως από λαχανικά είχαν καλύτερη λειτουργία των κάτω άκρων τους.

Μια άλλη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό διαπίστωσε ότι η φυτική πρωτεΐνη μπορεί να υποστηρίξει και να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα των ηλικιωμένων ενηλίκων.

Χορτοφαγική δίαιτα για να αποκτήσετε μύες
Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια φυτική διατροφή για να αποκτήσουν μύες μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν σκληρότερα από άλλους. Η απόκτηση μυών με ζωική πρωτεΐνη είναι πολύ εύκολη.

Ωστόσο, οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα ίδια εάν γίνει με τον σωστό τρόπο.

Μια στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να τρώμε πολλά λαχανικά και να ξεκινήσουμε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όλη την ημέρα και σε αρκετές ποσότητες. Ακολουθεί μια λίστα με χορτοφαγικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μυϊκή μάζα. Αλλά, θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να γίνετε πλήρως vegan.

Αποφύγετε το κρέας αλλά μην κόψετε τα αυγά από τη διατροφή σας
Τα γαλακτοκομικά είναι απαραίτητα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε.
Μια εξαιρετική προσθήκη στη δίαιτα μετά την προπόνηση είναι το ρύζι, η σόγια, ο αρακάς. Αυτές οι τροφές αυξάνουν την πεπτικότητα μας και περιέχουν απομονωμένες πρωτεΐνες. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε πλιγούρι βρώμης.
Τρώτε πολλές φυτικές πρωτεΐνες όπως φακές και φασόλια. Είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.

www.thehealthsite.com

Ashwagandha για το άγχος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr