Μαλλιά: πως θα αποκτήσεις το τέλειο χρώμα, στο σπίτι.

Μαλλιά: πως θα αποκτήσεις το τέλειο χρώμα, στο σπίτι.

Είναι μια καλή ιδέα να μπορείς να αποκτήσεις το χρώμα μαλλιών που επιθυμείς, γρήγορα και εύκολα, στο σπίτι σου. Ακολούθησε έξυπνες συμβουλές για πετυχημένο αποτέλεσμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΘΑΛΕΙΑ ΚΕΧΡΗ

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύεις για να αποκτήσεις το τέλειο χρώμα στα μαλλιά σου; Ίσως και να αξίζει να τα δίνεις σε επαγγελματίες που γνωρίζουν πως θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι.

 

Όμως καλό είναι να γνωρίζεις πως θα το πετύχεις και μόνη σου, στο σπίτι σου, με πολύ μικρότερο budget. Αυτά που χρειάζεσαι κυρίως είναι γνώση και οικειότητα με τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν αλλά και με τη σύνθεση και τη λειτουργία των βαφών. Σε μικρότερο βαθμό απαιτείται και σχετική δεξιότητα και εξάσκηση στην εφαρμογή της βαφής. Σε κάθε περίπτωση και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, είτε μια ριζική αλλαγή, είτε μια απλή βαφή στον ίδιο τόνο, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις με ασφάλεια και να αποφύγεις σοβαρά λάθη.

Βασικές Οδηγίες

Μια βαφή στον ίδιο τόνο, από τη ρίζα ως τις άκρες, ακούγεται απλή διαδικασία αλλά κρύβει τις παγίδες της. Για να έχεις άψογο αποτέλεσμα ξεκίνα επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση. Για να τα καταφέρεις δώσε σημασία στις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και οι οποίες σε καθοδηγούν για την επιλογή σου, ανάλογα με το ήδη υπάρχον χρώμα στα μαλλιά σου. Προσοχή! Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το χρώμα που έχουν τώρα, όχι το φυσικό σου, αφού η βαφή θα επηρεάσει την επιφάνεια της τρίχας.

Αφού επιλέξεις τη σωστή για εσένα βαφή και απόχρωση εφάρμοσέ τη με απλά βήματα:

1 Σίγουρα οι συνθέσεις των βαφών έχουν εξελιχθεί και γίνονται όλο και πιο περιποιητικές, ποτέ όμως δεν ξέρεις ποιο συστατικό τους -ακόμη και φυτικό – μπορεί να ερεθίσει το δέρμα του κεφαλιού. Τα φυσικά έλαια του τριχωτού λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στους ερεθισμούς. Εφάρμοσε τη βαφή σε μαλλιά που είναι για τουλάχιστον 2 ημέρες άλουστα ώστε να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και ευασθησίες.

2 Αν δεν είσαι σίγουρη για την απόχρωση που έχεις επιλέξει ξεκίνα βάφοντας μόνο μία τούφα. Έτσι, θα δοκιμάσεις τόσο το χρώμα όσο και τον χρόνο που χρειάζεται να αφήσεις την βαφή για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα. Μπορεί οι βαφές να ορίζουν έναν συγκεκριμένο χρόνο εφαρμογής όμως, ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών σου, αυτός μπορεί να διαφέρει. Για παράδειγμα τα πολύ λεπτά μαλλιά ανοίγουν πιο εύκολα από τα πιο χοντρά.

3 Ξεκίνα απλώνοντας τη βαφή στα μήκη και στις άκρες. Στη ρίζα η βαφή, χάρη στη θερμότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής, δρα πιο γρήγορα και για αυτό το χρώμα χρειάζεται λίγοτερο χρόνο για να αναπτυχθεί.

4 Προτίμησε να αναμίξεις τη βαφή σε ένα πλαστικό μπολ και να την εφαρμόσεις με πινέλο για να μπορέσεις να την απλώσεις ομοιόμορφα και με ακρίβεια. Τα ειδικά απλικατέρ φαίνονται πρακτικά, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να ελέγξεις την ποσότητα ούτε τα σημεία όπου τελικά εφαρμόζεις την βαφή.

Μαλλιά: πως θα αποκτήσεις το τέλειο χρώμα, στο σπίτι.
Πως θα αποκτήσεις τολμηρό ξανθό

Συνήθως δεν είναι εύκολο – ούτε και ασφαλές -να επιχειρήσεις να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου 1 ή 2 τόνους με βαφή στο σπίτι. Οι ριζικές αλλαγές είναι καλό να πραγματοποιούνται πάντα από επαγγελματίες. Όμως αν τα μαλλιά σου είναι ήδη, φυσικά ή όχι, πολύ ανοιχτά τότε μπορείς να τα ξανθύνεις ακόμη περισσότερο. Τα βήματα σε αυτή την περίπτωση είναι τα παρακάτω:

1 Ακολουθείς τις Βασικές Οδηγίες και, εφόσον απλώσεις το χρώμα σε όλα τα μαλλιά σε μήκη και άκρες περιμένεις για περίπου 20′-30′ ελέγχοντάς το συνεχώς.

2 Μετά από τα πρώτα 30′ άπλωσε την βαφή και στις ρίζες και άφησέ την να δράσει για 10′ έως 30′, ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμο αποτέλεσμα θέλεις να έχεις.

3 Όταν πιστεύεις ότι έχεις το επιθυμητό χρώμα ξέπλυνε μια τούφα, κατά προτίμηση από το εσωτερικό τμήμα των μαλλιών ώστε να μην είναι πολύ ορατή και έλεγξε το χρώμα. Ξέβγαλε με ζεστό νερό και συνέχισε με σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεις την βαφή

Ανάλογα με την απόχρωση που έχεις επιλέξει αλλά και το ποσοστό λευκών που έχουν τα μαλλιά σου θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την διαδικασία της βαφής κάθε 4 έως 8 εβδομάδες. Στην επανάληψη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ίδια με την πρώτη βαφή. Η βασική διαφορά είναι πως τα μήκη και οι άκρες δε θα έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους ενώ στη ρίζα θα βγαίνει η φυσική σου απόχρωση. Για αυτό θα πρέπει να αντιστρέψεις τις Βασικές Οδηγίες και να ξεκινήσεις εφαρμόζοντας πρώτα το χρώμα στη ρίζα και, μετά από λίγα λεπτά να συνεχίσεις με τα μήκη και τις άκρες ώστε να έχεις και πάλι ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

www.womantoc.gr

Μάσκα προσώπου με ρύζι για άψογη λεύκανση προσώπου!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr