Ανακούφιση από την ημικρανία χωρίς φάρμακα

Ανακούφιση από την ημικρανία χωρίς φάρμακα

 Τα φάρμακα για την ημικρανία έρχονται το καθένα με το δικό του σύνολο πιθανών παρενεργειών—μερικές από αυτές είναι μικρές, αλλά κάποιες μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές.

Για πολλούς ασθενείς, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι πολύ χρήσιμα για την πρόληψη της ημικρανίας, αλλά υπάρχει επίσης ένας αριθμός μη φαρμακολογικών επιλογών που είναι διαθέσιμες για να συμπληρώσουν ή να αντικαταστήσουν αυτά τα φάρμακα. Δεν θα λειτουργήσουν για όλους, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είναι ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό για να μεγιστοποιήσουν τα πιθανά οφέλη τους.

Άτομα που εμφανίζουν τουλάχιστον τέσσερις (συνήθως οκτώ έως 10) ημικρανίες μηνιαίως ή που έχουν σοβαρές ημικρανίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους θα πρέπει να εξετάσουν αυτές τις προληπτικές θεραπείες.

Αλλαγές τρόπου ζωής
Η υγιεινή διατροφή, η τήρηση τακτικών ωρών γευμάτων, η εξάλειψη του αλκοόλ και της καφεΐνης, η άσκηση και ο καλός ύπνος μπορούν όλα να μειώσουν τη συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας. Διαχειριστείτε το άγχος με γιόγκα, διαλογισμό, ύπνωση ή βιοανάδραση. Αυτά τα μέτρα μπορεί να μην εξαλείψουν τις ημικρανίες από τη ζωή σας, αλλά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά
Υπάρχουν αρκετές βιταμίνες και φυσικά συμπληρώματα που έχουν δείξει οφέλη σε ορισμένους πάσχοντες από ημικρανία, όπως:

Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2): 400 mg ημερησίως. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες, αλλά η ριβοφλαβίνη μπορεί να πάρει δύο μήνες ή περισσότερο για να γίνει αποτελεσματική. Οι αποδείξεις των πλεονεκτημάτων του είναι αρκετά καλές.
Butterbur: 75 mg δύο φορές την ημέρα. Προσέξτε για δυσπεψία (ρεψίματα) και αυξημένα ηπατικά τεστ. Μικρότερες δόσεις δεν είναι αποτελεσματικές.
Μαγνήσιο: 400 έως 500 mg ημερησίως. Μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ασθενείς των οποίων οι ημικρανίες προηγούνται από αύρες.
Μελατονίνη: 3 έως 9 mg τη νύχτα. Αξιολογείται μόνο σε μικρές μελέτες, αλλά βοηθά και στην αϋπνία .
Τοξίνη αλλαντίασης
Έχετε ακούσει για αυτήν τη νευροτοξίνη (ναι, αυτό είναι – λειτουργεί εμποδίζοντας την απελευθέρωση χημικών ουσιών από τις νευρικές απολήξεις) για χημικά λίφτινγκ προσώπου, αλλά αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις ημικρανίες. Το αποτέλεσμα δεν είναι δραματικό (σε μια μελέτη μείωσε τη συχνότητα των μηνιαίων πονοκεφάλων από οκτώ σε έξι), αλλά για τους πάσχοντες από ημικρανία αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να είναι πολύ σημαντική. Απαιτούνται ενέσεις σε πολλαπλά σημεία στο κεφάλι και το λαιμό.

Μπλοκ ινιακού νεύρου
Μια σχετική διαδικασία, ο αποκλεισμός του ινιακού νεύρου (ένεση αναισθητικών παραγόντων γύρω από τα νεύρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού για να ηρεμήσουν), μπορεί επίσης να είναι ευεργετική. Η διέγερση του ινιακού νεύρου είναι μια τεχνική κατά την οποία ηλεκτρικά καλώδια, που οδηγούν από μια ηλεκτρική γεννήτρια που συνήθως τοποθετείται κοντά στην κλείδα, εμφυτεύονται στον λαιμό. Αυτή η διαδικασία, η οποία απαιτεί γενική αναισθησία, είναι πιθανώς πιο αποτελεσματική για ασθενείς με σημαντικό πόνο στον αυχένα στους οποίους όλες οι μη επεμβατικές τεχνικές έχουν αποτύχει.

Βελονισμός
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι ο βελονισμός είναι καλύτερος από τα από του στόματος φάρμακα εικονικού φαρμάκου στη μείωση των συνολικών ημερών πονοκεφάλου. Τα οφέλη μπορεί να προκύψουν από την ίδια την τεχνική ή απλώς από την προσωπική επαφή, αν και ένα ισχυρό φαινόμενο εικονικού φαρμάκου συνδέεται με αυτή τη διαδικασία.

Cefaly
Για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή η συσκευή – η οποία μοιάζει λίγο με μια μοντέρνα έκδοση του εργαλείου που φορούσε η Wonder Woman γύρω από το κεφάλι της – ήταν διαθέσιμη μόνο από τον Καναδά, αλλά πρόσφατα εγκρίθηκε στις ΗΠΑ. Είναι ουσιαστικά μια μονάδα TENS (Διαδερμική Ηλεκτρική Διέγερση Νεύρων), όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τον πόνο στην πλάτη, για το κεφάλι σας. Σε μια μελέτη, τα άτομα που εφάρμοζαν το διεγερτικό καθημερινά για 20 λεπτά σε διάστημα τριών μηνών εμφάνισαν μείωση 19% στη συχνότητα ημικρανίας και 25% μείωση στις ημέρες πονοκεφάλου. Κατάφεραν επίσης να μειώσουν δραματικά τη χρήση φαρμάκων για την οξεία ημικρανία. Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες.

Ποιες είναι μερικές φαρμακολογικές θεραπείες για τις ημικρανίες;
Οι μη φαρμακευτικές θεραπείες μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματικές από μόνες τους για όλους τους πάσχοντες από ημικρανία, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα φάρμακα που μπορεί να είναι χρήσιμα. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φαρμάκων για την ημικρανία. Ποιο από αυτά επιλέγετε εσείς και ο παροχέας σας ποικίλλει ανάλογα με την αποτελεσματικότητα, το προφίλ παρενεργειών, τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε άλλες ασθένειες.

Αντιυπερτασικά: Τα αντιυπερτασικά είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βήτα-αναστολείς, όπως η μετοπρολόλη και η προπρανολόλη. αναστολείς διαύλων ασβεστίου, όπως η βεραπαμίλη. Αναστολείς ΜΕΑ (λισινοπρίλη); και τα ARB (αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης, κυρίως η καντεσαρτάνη) έχουν αποδειχθεί όλα αποτελεσματικά.
Αντισπασμωδικά: Τα αντισπασμωδικά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων. Αυτά περιλαμβάνουν τοπιριμάτη, γκαμπαπεντίνη και βαλπροϊκό οξύ.
Αντικαταθλιπτικά: Τόσο παλαιότερα τρικυκλικά (νορτριπτυλίνη και αμιτριπτυλίνη) όσο και νεότεροι παράγοντες (βενλαφαξίνη και εσιταλοπράμη) μπορεί να είναι χρήσιμοι.

Ο αριθμός των θεραπευτικών επιλογών—συνταγογραφούμενα φάρμακα, μη συνταγογραφούμενοι παράγοντες και διάφορες διαδικασίες και σκευάσματα—είναι τεράστιος και δεν χρειάζεται να καταλάβετε μόνοι σας ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Κάντε μια ενημερωμένη συζήτηση με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με την προσέγγιση που σας ταιριάζει καλύτερα και σχεδιάστε ένα σχέδιο τόσο για τη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών σας όσο και για την αποτελεσματική αποβολή αυτών των οξέων κρίσεων.

www.onemedical.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr