Συμβουλές γυμναστικής για 50-Plus

Συμβουλές γυμναστικής για 50-Plus

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να ασκείσαι στα 50 και πλέον είναι να κρατάς υπό έλεγχο το βάρος σου. Διατηρώντας ένα υγιές βάρος, μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση και μειώνετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και αρθρίτιδας.

 

DOs
Τρένο δύναμης.
Η μυϊκή δύναμη μειώνεται με την ηλικία, επομένως η προπόνηση δύναμης είναι το κλειδί για τη διατήρηση της δύναμης και την πρόληψη της μυϊκής ατροφίας στα 50 και πλέον. Η προπόνηση δύναμης έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην οστική πυκνότητα και η οποία μειώνει τον ρυθμό διάσπασης των οστών, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καταγμάτων αργότερα στη ζωή.

Αποκτήστε έναν συνεργάτη άσκησης .
Εάν γυμνάζεστε με έναν φίλο ή τον σύζυγό σας, γενικά έχετε την τάση να ασκείστε πιο τακτικά επειδή έχετε αυτό το άτομο να σας πείσει. Ακόμη και το να έχετε σκύλο θα σας βγάλει έξω και θα περπατήσετε.
Διατάσου τακτικά.
Καθώς το σώμα μας γερνάει, οι τένοντες μας παχαίνουν και γίνονται λιγότερο ελαστικοί. Το τέντωμα μπορεί να το αντιμετωπίσει και να βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμού στα 50 και πλέον. Θυμηθείτε να τεντώνετε αργά. μην το πιέζετε αναπηδώντας.
ΜΗΝ
Ξεκινήστε την άσκηση χωρίς την ευλογία του γιατρού σας.
Συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε υποκείμενους κινδύνους για την υγεία, όπως καρδιαγγειακή, μεταβολική ή νεφρική νόσο. Τα ανενεργά άτομα που είναι υγιή δεν χρειάζονται αξιολόγηση αλλά συνιστάται να ξεκινούν αργά και να προοδεύουν σταδιακά. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Εάν εν έχετε έναν προϋπολογισμό για άσκηση σε γυμναστήριο, μπορείτε να κάνετε αρκετή άσκηση στο σπίτι.

Εξαιρετικές συμβουλές φυσικής κατάστασης:

Ο μέτριος χρόνος που αφιερώνετε στο περπάτημα, την κηπουρική και ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα μετρούν ως άσκηση. Μια μέτρια επένδυση σε αλτήρες και ζώνες γυμναστικής θα σας επιτρέψει επίσης να κάνετε προπόνηση δύναμης στο σπίτι.

Επικεντρωθείτε μόνο στην καρδιαγγειακή άσκηση.
Ενώ η καρδιαγγειακή άσκηση είναι σημαντική, το ίδιο είναι και η προπόνηση διατάσεων και ενδυνάμωσης (δείτε το «Dos» για λεπτομέρειες) καθώς και οι ασκήσεις δύναμης και ισορροπίας του πυρήνα. Το τάι τσι, το πιλάτες και ορισμένα είδη γιόγκα μπορούν να ενισχύσουν την ισορροπία και τη δύναμη του πυρήνα στα 50+, κάτι που θα βοηθήσει στη στήριξη και την προστασία της σπονδυλικής στήλης σας και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας μελλοντικής πτώσης.

Καθίστε λιγότερο, μετακινηθείτε περισσότερο
Το να ξέρεις ότι πρέπει να ασκείσαι περισσότερο μπορεί να νιώθεις τρομακτικό, ειδικά όταν μόλις ξεκινάς. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωρέσουν στο σύνολο της σωματικής δραστηριότητας που συνιστά ο γιατρός τους – και εγκαταλείπουν εντελώς τη μετακίνηση. Αλλά αυτές οι συστάσεις είναι απλώς οδηγίες. Δεν χρειάζεται να είναι όλα ή τίποτα. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο να είστε λιγότερο καθιστικοί παρά πιο δραστήριοι. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να φτάσετε τον στόχο των 10.000 βημάτων την ημέρα σε μια εβδομάδα, αλλά αυτός θα μπορούσε να είναι ο στόχος για να φτάσετε πάνω από δύο έως τρεις μήνες.

Έρευνες δείχνουν ότι το να κάθεσαι ακίνητη για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να ακυρώσει τα αποτελέσματα 30 λεπτών άσκησης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπερβολική καθιστική ζωή, όπως η παρατεταμένη ώρα μπροστά στην τηλεόραση, είναι ίσως εξίσου επιβλαβής για την υγεία της καρδιάς σας με το να μην ασκείτε καθόλου. Η παρατεταμένη αδράνεια συνδέεται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, ακόμη και σε άτομα που είναι ενεργά σε ένα μέρος της ημέρας.

Ναι, η καθημερινή άσκηση είναι σημαντική, αλλά το ίδιο είναι και το να σηκώνεσαι τακτικά και να κινείσαι όλη την ημέρα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr