Ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποτρέψετε αυτήν την παρενέργεια

Ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποτρέψετε αυτήν την παρενέργεια

Η τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες. Ένα από αυτά είναι ο διαβήτης. Μπορείτε να αποτρέψετε την τριχόπτωση από τον διαβήτη. Ας μάθουμε πώς.

Η τριχόπτωση έχει γίνει αρκετά συνηθισμένη πλέον. Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, οι άνθρωποι συνήθως χάνουν περίπου 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα. Εάν ο αριθμός υπερβαίνει αυτό το όριο, μπορεί να βρείτε τρίχες σε βούρτσες, σε ρούχα, δάπεδα και στις αποχετεύσεις των νεροχυτών. Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες καταλήγουν να χάνουν τα μαλλιά τους καθώς μεγαλώνουν, αλλά δεν μπορείς πάντα να κατηγορείς την ηλικία σου. Η απώλεια όγκου των μαλλιών σας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάστασης υγείας όπως ο διαβήτης.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την τριχόπτωση από τον διαβήτη.

Η Health Shots συμβουλεύτηκε τον Δρ Mandeep Singh , επικεφαλής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, Paras Health, Gurugram, για να βρει τη σχέση μεταξύ τριχόπτωσης και διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια, μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης ή σακχάρου στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε σοβαρές βλάβες στα μάτια, την καρδιά, τα νεφρά, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δείτε πώς ο διαβήτης μπορεί να συμβάλει στην τριχόπτωση:

1. Κακή κυκλοφορία του αίματος
Ο Δρ Singh λέει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσουν τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να στερήσει τους θύλακες των τριχών από θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο που χρειάζονται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Ορμονικές ανισορροπίες
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Για παράδειγμα, όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και ανδρογόνων ορμονών, μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.

3. Φλεγμονή
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή στο σώμα, καταστρέφοντας τους θύλακες των τριχών και προκαλώντας απώλεια μαλλιών.

4. Διατροφικές ελλείψεις
Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε διατροφικές ελλείψεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών. Έτσι, εάν δεν τρώτε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη, σίδηρο και ψευδάργυρο, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

5. Στρες
Η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική και έτσι το άγχος μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μαλλιών.

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι αναστρέψιμη
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να δοκιμάσουν διαφορετικές μεθόδους για την αναγέννηση των μαλλιών, αλλά δεν λειτουργούν όλες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τριχόπτωση που σχετίζεται με τον διαβήτη μπορεί να είναι αναστρέψιμη, λέει ο ειδικός. Μπορεί να παρατηρήσετε ανάπτυξη μαλλιών εάν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία της τριχόπτωσης. Έτσι, εάν η κακή κυκλοφορία του αίματος συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών, η διαχείριση του διαβήτη και η βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην προώθηση της αναγέννησης των μαλλιών. Άσχημα νέα είναι για εκείνους των οποίων τα τριχοθυλάκια έχουν υποστεί μόνιμη βλάβη. Τότε η αναγέννηση της τρίχας μπορεί να μην είναι δυνατή. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η αναγέννηση των μαλλιών μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία και μπορεί να μην συμβεί αμέσως μετά την αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας.

Τρόποι πρόληψης της τριχόπτωσης από τον διαβήτη
Ναι, η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ένα υγιές εύρος είναι σημαντική για τη γενική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Ο Δρ Σινγκ λέει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια μαλλιών καταστρέφοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν γιατρό για να αναπτύξετε ένα σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, σωματική δραστηριότητα και φαρμακευτική αγωγή ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να κάνετε περισσότερα για να αποφύγετε την τριχόπτωση!

Προσέξτε τι τρώτε αν δεν θέλετε την τριχόπτωση από τον διαβήτη. 
1. Αντιμετώπιση διατροφικών ελλείψεων
Δεδομένου ότι τα άτομα με διαβήτη μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε διατροφικές ανεπάρκειες, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η δίαιτα είναι πλούσια σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε ακόμη και να εξετάσετε τη λήψη συμπληρωμάτων όπως απαιτείται.

2. Μειώστε τη φλεγμονή
Λάβετε μέτρα για να μειώσετε τη φλεγμονή στο σώμα για να αποτρέψετε την τριχόπτωση. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα, να ασκηθείτε τακτικά και να διαχειριστείτε το στρες, προτείνει ο ειδικός.

3. Ελέγξτε τις ορμονικές ανισορροπίες
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες, οδηγώντας σε απώλεια μαλλιών. Επομένως, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αντιμετωπίσετε τυχόν ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών.

4. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές θεραπείες
Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τοπικές θεραπείες που μπορεί να είναι χρήσιμες για την πρόληψη της τριχόπτωσης που σχετίζεται με τον διαβήτη. Για παράδειγμα, η μινοξιδίλη είναι ένα φάρμακο που μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών και είναι διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή, λέει ο Δρ Σινγκ. Επίσης, υπάρχουν πολλά συμπληρώματα και σαμπουάν για την ανάπτυξη των μαλλιών που μπορεί να είναι χρήσιμα για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Αλλά δεν θα εμφανίσουν όλα τα άτομα με διαβήτη απώλεια μαλλιών και μπορεί να υπάρχουν άλλες υποκείμενες αιτίες της τριχόπτωσης. Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας για να μάθετε την υποκείμενη αιτία και στη συνέχεια να διερευνήσετε τις κατάλληλες επιλογές θεραπείας.

healthshots

Σκόρδο Και Μέλι το ισχυρό φυτικό φάρμακο υγείας και αδυνατίσματος: Συνταγή, Οφέλη Και Χρήσεις

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr