Τα καλύτερα βότανα για λεύκανση δοντιών.

Τα καλύτερα βότανα για λεύκανση δοντιών.

Τα αστραφτερά λευκά δόντια φαίνονται σαν ένας ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσετε αυτή τη λαμπερή λάμψη του προσώπου και του χαμόγελου σας. Στην πραγματικότητα, η απόκτηση λευκών δοντιών μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε. Με όλα τα τρόφιμα που τρώτε και τα ποτά που πίνετε, μπορεί να αφήσει μικροσκοπικούς λεκέδες στα δόντια που μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα ή ακόμα και σκουρόχρωμα δόντια. Αν και ο αποχρωματισμός των δοντιών δεν είναι κάτι ανθυγιεινό απαραίτητα,  φαίνεται όμως ανθυγιεινός και βασικά, τα λευκά δόντια δείχνουν απλώς πιο καθαρά αλλά και φροντισμένα.

Μπορεί να δείτε πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να επαναφέρουν τα αστραφτερά, λαμπερά λευκά δόντια σας και μπορεί να έχετε δοκιμάσει ακόμη και πολλά από αυτά τα προϊόντα που ορισμένα δεν λειτούργησαν πραγματικά. Ευτυώς όμως  που υπάρχουν φυτά και βότανα που μπορούν να το επιτύχουν και μπορείτε να κάνετε μόνοι σας λεύκανση δοντιών στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια ξένων χημικών προϊόντων.

Ακολουθούν τα 5 καλύτερα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως τώρα για λεύκανση δοντιών!

1. Άγιος Βασίλειος

Ο βασιλικός είναι κάτι περισσότερο από το γευστικό συστατικό σας από βότανα και ζυμαρικά που προσθέτει ουσία στα πιάτα σας. Αυτό το απλό φυτό, μαζί με το φυσικό και θρεπτικό του περιεχόμενο, μπορεί επίσης να είναι καλός φίλος για τη λεύκανση των δοντιών σας.

Πώς λειτουργεί; Ο ιερός βασιλικός είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για τη θεραπεία των κιτρινισμένων δοντιών, δίνοντάς του λευκή και λαμπερή λάμψη. Οι λευκαντικές ιδιότητες του ιερού βασιλικού  αποτρέπουν το κίτρινο χρώμα των δοντιών από τα τρόφιμα και τα ποτά που λαμβάνετε.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Η χρήση του ιερού βασιλικού για το πρόγραμμα λεύκανσης των δοντιών σας είναι αρκετά απλή. Αφήστε μερικά φύλλα ιερού βασιλικού στον ήλιο να στεγνώσουν. Αλέστε τα αποξηραμένα φύλλα σε σκόνη και ανακατέψτε τη σκόνη στην οδοντόκρεμα σας, για να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο ή τρεις φορές κάθε μέρα. Οι φυσικές λευκαντικές ιδιότητες από τον ιερό βασιλικό θα λευκάνουν τα δόντια σας σε τουλάχιστον επτά ημέρες τακτικής χρήσης αυτής της ουσίας.

2. Πάστα κουρκουμά

Γνωρίζετε τον κουρκουμά ως αυτό το γευστικό συστατικό που είναι κοινό σε πολλές κουζίνες και προσθέτει μια πεντανόστιμη γεύση σε όποιο πιάτο προστίθεται. Ο κουρκουμάς μπορεί να κάνει περισσότερα από το να προσθέσει γεύση στα πιάτα σας.

Πώς λειτουργεί; Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στον κουρκουμά μπορεί να είναι μια λειαντική προσέγγιση στη λεύκανση των δοντιών, γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο αποτελεσματικό. Μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από τα τρόφιμα, τα ποτά και το κάπνισμα τσιγάρων. Ο κουρκουμάς έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που τον καθιστούν μια υγιεινή επιλογή για την οδοντιατρική φροντίδα.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα νερού με σκόνη κουρκουμά. Ανακατέψτε προσεκτικά και καλά μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα δόντια σας και χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, βουρτσίστε απαλά την πάστα γύρω-γύρω για να καλύψετε όλα τα μέρη των δοντιών σας. Συνεχίστε το βούρτσισμα για περίπου δύο λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Φύλλο Φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι αρκετά κοινό σε πολλούς κήπους και μπορεί να βρεθεί σχεδόν οπουδήποτε. Χρησιμοποιείται ευρέως ως γαστρονομικό βότανο για να προσθέσει ξύσμα και γεύση σε πολλά γνωστά πιάτα. Προφανώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λεύκανση δοντιών.

Πώς λειτουργεί; Οι φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που βρίσκονται στα φύλλα του φασκόμηλου το καθιστούν ένα αποτελεσματικό συστατικό λεύκανσης των δοντιών και μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Η χρήση του φύλλου φασκόμηλου είναι πραγματικά απλή και εύκολη. Βγάλτε ένα φύλλο φασκόμηλου από ένα κλαδί, καθαρίστε το με νερό και συνθλίψτε το με τα χέρια σας. Βουρτσίστε τα θρυμματισμένα φύλλα στα δόντια σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορο αποτέλεσμα, βράστε μερικά φύλλα φασκόμηλου και χρησιμοποιήστε το νερό για να ξεπλύνετε τα θρυμματισμένα φύλλα από τα δόντια σας.

4. Ρίζα γλυκόριζας

Η ρίζα της γλυκόριζας είναι πολύ γνωστή στην αφρικανική ήπειρο και χρησιμοποιείται ευρέως για πολλούς σκοπούς. Ένα από αυτά είναι για λεύκανση δοντιών.

Πώς λειτουργεί; Η ρίζα γλυκόριζας είναι πλούσια σε αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που την καθιστούν αποτελεσματικό προϊόν οδοντιατρικής φροντίδας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας και ακόμη και στην πρόληψη του πονόλαιμου.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Η χρήση ρίζας γλυκόριζας για λεύκανση δοντιών είναι απλή και εύκολη. Μασήστε μια αποξηραμένη ρίζα και τρίψτε τη με τα δόντια σας μέχρι να γίνει ένα μικρό πινέλο. Βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτή την αυτοσχέδια βούρτσα ή μπορείτε να συνεχίσετε να μασάτε τη ρίζα για αρκετά λεπτά.

5. Ελιά/Σουσάμι/Λάδι Καρύδας

Η ελιά, το σουσάμι και το λάδι καρύδας έχουν τις δικές τους αντίστοιχες φυσικές και υγιεινές ιδιότητες που είναι καλές για τον οργανισμό. Επίσης κάνουν καλό στα δόντια.

Πώς λειτουργεί; Η διαδικασία ονομάζεται «τράβηγμα λαδιού» και είναι ένας ευρέως γνωστός αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα δόντια σας και να επαναφέρετε τη λευκή λάμψη. Μπορείτε να επιλέξετε ελαιόλαδο, σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας, ένα από τα τρία μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Τράβηγμα λαδιού είναι να παίρνεις μια κουταλιά λάδι στο στόμα σου και να το περιστρέφεις όπως θα έκανες με το κανονικό σου στοματικό διάλυμα. Φροντίστε να το περιστρέψετε γύρω από τα δόντια σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε φορά για να δείτε τα αποτελέσματά της.

Το να έχεις λαμπερά λευκά δόντια είναι μόνο ένα, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για να νιώθεις καθαρός και πεντακάθαρος. Τα λευκά δόντια αντανακλούν θετικά την υγιεινή σας και κάνουν το χαμόγελό σας να φαίνεται πιο λαμπερό. Η χρήση προϊόντων με βάση τα χημικά μπορεί να είναι μια ανθυγιεινή επιλογή, επομένως είναι καλύτερο να εμμείνετε στις φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν. Σημειώστε αυτά τα φυσικά προϊόντα και βότανα που μπορούν να επαναφέρουν το λευκό και λαμπερό σας χαμόγελο.

www.theherbcottage.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr