Τα 7 αλάνθαστα βήματα για να μην θαμπώσει το πρόσωπο σου το καλοκαίρι και δείχνει κουρασμένο.

Τα 7 αλάνθαστα βήματα για να μην θαμπώσει το πρόσωπο σου το καλοκαίρι και δείχνει κουρασμένο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δέρμα χάνει την υγρασία του λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης και της αφυδάτωσης που προκαλείται από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.
Η φροντίδα του προσώπου σας το καλοκαίρι απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και ζήστε τη διαφορά που φέρνει στην εμφάνισή σας.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έρχεται η πρόκληση να φροντίσουμε το δέρμα μας. Ο σκληρός ήλιος, η υγρασία και η ρύπανση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το πρόσωπό μας, καθιστώντας το θαμπό, λιπαρό και επιρρεπές σε εξάρσεις. Ωστόσο, με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας υγιές και λαμπερό όλη τη σεζόν. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας το καλοκαίρι.

Βήμα 1: Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα
Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε μια ρουτίνα περιποίησης είναι ο καθαρισμός. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη και η υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική παραγωγή ελαίου, συσσώρευση ιδρώτα και βρωμιάς στο πρόσωπό σας, καθιστώντας το επιρρεπές σε ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο, για να αφαιρέσετε τους ρύπους και να αποφράξετε τους πόρους. Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό απαλό καθαριστικό με συστατικά όπως εκχυλίσματα Neem, Turmeric και τριαντάφυλλου που βοηθούν στην εξομάλυνση του τόνου και του χρώματος του δέρματός σας, καθιστώντας τα εξαιρετικά συστατικά σε ένα πλύσιμο προσώπου. Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην απαλότητα του δέρματός σας. Τα εκχυλίσματα και το έλαιο τριαντάφυλλου είναι περισσότερο γνωστά για το ελκυστικό άρωμά τους και βοηθούν στο να γίνει το δέρμα απαλό και ελαστικό.

Βήμα 2: Κάντε απολέπιση της επιδερμίδας σας κάθε εβδομάδα
Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προωθήσετε την ανανέωση του δέρματος. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική απολέπιση, καθώς μπορεί να βλάψει τον φραγμό του δέρματος και να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση ένα απολεπιστικό με φυσικά συστατικά όπως πορτοκάλι, βερίκοκο, καρύδι, λεμονόχορτο και γλυκόριζα που απολεπίζουν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, για να αναδείξουν τη φυσική λάμψη του δέρματός σας.

Βήμα 3: Διατηρήστε τη λάμψη με μια μάσκα φύλλου
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δέρμα χάνει την υγρασία του λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης και της αφυδάτωσης που προκαλείται από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου. Οι μάσκες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος, αφήνοντάς το ενυδατωμένο και ελαστικό. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο λαμπερό. Ειδικά μια sheet mask με φυσικά συστατικά όπως μουλέθι, εκχυλίσματα βοτάνων Edelweiss και μούρων που μας βοηθά να διατηρήσουμε τη φυσική λάμψη στο πρόσωπό μας.

Βήμα 4: Ενυδατώστε το δέρμα σας
Το καλοκαίρι μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε το δέρμα σας πίνοντας άφθονο νερό και χρησιμοποιώντας ένα τζελ προσώπου. Αναζητήστε τζελ προσώπου με συστατικά όπως τριαντάφυλλο, neem, Kesar και Aloe vera που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας, κατά προτίμηση αυτά που δεν περιέχουν parabens, MIT και φθαλικές ενώσεις. Εφαρμόστε το κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση.

Βήμα 5: Χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά
Το αντηλιακό είναι απαραίτητο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι. Οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση, μαύρα στίγματα, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 15. Είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε φυσικό αντηλιακό που περιέχει συστατικά όπως γαλανγκάλ, καβούρι και αλόη βέρα που σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV και Ταυτόχρονα, θρέφει το δέρμα σας. Εφαρμόστε το γενναιόδωρα στο πρόσωπο και το λαιμό σας και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες, ειδικά αν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Βήμα 6: Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ
Το καλοκαίρι δεν είναι η ώρα για βαρύ μακιγιάζ. Μπορεί να φράξει τους πόρους σας, οδηγώντας σε ξεσπάσματα και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται λιπαρό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια μινιμαλιστική εμφάνιση με μια φιμέ ενυδατική κρέμα και ένα φυσικό βάλσαμο για τα χείλη. Εάν πρέπει να φοράτε μακιγιάζ, επιλέξτε προϊόντα που είναι ελαφριά και χωρίς λάδια.

Βήμα 7: Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία του.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, λαμπερό και προστατευμένο από τα σκληρά καλοκαιρινά στοιχεία. Θυμηθείτε να καθαρίζετε, να κάνετε απολέπιση, να ενυδατώνεστε, να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, να αποφεύγετε το βαρύ μακιγιάζ, να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να παραμένετε ενυδατωμένοι. Με αυτά τα βήματα, μπορείτε να απολαύσετε ένα όμορφο, υγιές πρόσωπο όλο το καλοκαίρι.

(Αυτό το άρθρο συντάχθηκε από τον Dr Chandrika M, Γενικό Διευθυντή, Ε & Α, Himalaya Wellness Company)

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr