Σε ποια ηλικία είμαστε στην καλύτερη φάση της ζωής μας; – Τα… ωραιότερά μας στα 20, τα 30, τα 40, τα 50 και άνω

Σε ποια ηλικία είμαστε στην καλύτερη φάση της ζωής μας; – Τα… ωραιότερά μας στα 20, τα 30, τα 40, τα 50 και άνω

Πότε μαθαίνουμε καλύτερα μια ξένη γλώσσα, είμαστε πιο δυνατοί, πιο ευτυχείς, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όλοι έχουν αγαπημένες και λιγότερο αγαπημένες ηλικίες για τους δικούς τους ιδιαίτερους λόγους. Ηλικίες που θυμόμαστε ότι κάναμε κάποια πράγματα στην καθημερινότητά μας με άνεση, ενώ τώρα αδυνατούμε και ηλικίες που ανυπομονούμε να έρθουν για να μπορέσουμε επιτέλους να ωριμάσουμε πλήρως, ή να δούμε τη ζωή με διαφορετικό τρόπο. Όλα αυτά φυσικά εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που βάζουμε.

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει μια σειρά από σωματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά και έχουν βρει τις στιγμές, από την παιδική ηλικία μας, μέχρι τα γηρατειά, όπου αγγίζουμε το υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων μας.

Πνευματική υπεροχή

Οι πνευματικές κορυφώσεις έρχονται σε διαφορετικές ηλικίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη δημιουργικότητα με τη νεότητα, αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος της δημιουργικότητας, αναφέρει ο Bruce Weinberg, καθηγητής οικονομικών στο Ohio State University, σε άρθρο της Wall Street Journal. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016, οι γνωστικοί επιστήμονες ανέλυσαν την επεξεργαστική ισχύ του εγκεφάλου χρησιμοποιώντας ένα τεστ κωδικοποίησης ψηφιακών συμβόλων. Οι συμμετέχοντες στο τεστ έπρεπε να αντιστοιχίσουν ένα σύνολο αριθμών με τα αντίστοιχα σύμβολά τους.

Κατά μέσο όρο, οι 18χρονοι ήταν οι πιο επιτυχημένοι στο να πετύχουν την αντιστοίχιση. Αυτά τα τεστ αποτελούν έναν από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους οι επιστήμονες της γνωστικής επιστήμης ελέγχουν την επεξεργαστική ισχύ του εγκεφάλου, η οποία από ότι φαίνεται είναι στα καλύτερα επίπεδά της όταν στις νεαρές ηλικίες. Γενικότερα, από τα 17 έως τα 28 έτη μας, φαίνεται να απολαμβάνουμε ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων που κορυφώνονται. Αν και σύμφωνα με μια έρευνα του Xavier Amador, διεθνώς αναγνωρισμένου κλινικού ψυχολόγου, βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της ικανότητάς μας να μάθουμε μια ξένη γλώσσα γύρω στην ηλικία των 7, ή 8 ετών. Ωστόσο παρόλο που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μάθει κανείς μια νέα γλώσσα ως ενήλικας, εξακολουθεί να είναι δυνατό να την κατακτήσει.

Τα μαγικά 20

Η δεκαετία των 20 μας, είναι μια αρκετά προσοδοφόρα χρονική στιγμή τόσο για την πνευματική, όσο και για την σωματική μας ανάπτυξη. Για παράδειγμα στα 22 μας, η ικανότητα να θυμόμαστε άγνωστα ονόματα είναι στο αποκορύφωμά της. Επίσης είναι και μια ηλικία κατά την οποία οι άνδρες έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την ιστοσελίδα γνωριμιών του, OKCupid, ο συνιδρυτής Christian Rudder εξηγεί στο βιβλίο του Dataclysm ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές στις αρχές της δεκαετίας των 20. Και ανεξάρτητα από την ηλικία τους, εξακολουθούν να προτιμούν τις γυναίκες σε αυτό το ηλικιακό εύρος.

 

Οι γυναίκες στα 20 τους, από την άλλη πλευρά, προτιμούν τους άνδρες περίπου ένα, ή δύο χρόνια μεγαλύτερούς τους, ενώ οι γυναίκες στα 30 τους είναι πιο συντονισμένες με τους άνδρες που είναι μερικά χρόνια νεότεροι από αυτές. Στα 23, η ικανοποίηση από τη ζωή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή η ηλικία είναι ο μαγικός αριθμός για να αισθάνεστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη ζωή σας. Το συμπέρασμα βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 23.000 άτομα στη Γερμανία. Οι μύες μας είναι οι πιο δυνατοί στην ηλικία των 25 ετών. Στα 25, η σωματική μας δύναμη βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και παραμένει έτσι για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι από αυτά που μπορείτε να βελτιώσετε ευκολότερα, με τη βοήθεια της σωστής προπόνησης.

Η επιθυμία μας να νοικοκυρευτούμε είναι επίσης μεγαλύτερη στην ηλικία των 26 ετών, καθώς ήδη έχουμε γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους και μπορούμε πια να κάνουμε κάποιες σταθερές επιλογές. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα ποσοστά διαζυγίων είναι χαμηλότερα για τα ζευγάρια που παντρεύονται μεταξύ 28 και 32 ετών. Η καλύτερη ηλικία για να τρέξει κανείς μαραθώνιο είναι τα 28. Μια ανάλυση μαραθωνίων διάρκειας 50 ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην ηλικία των 28 ετών, ο μέσος όρος των αγωνιζομένων μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα σε λίγο περισσότερο από 2 ώρες.

Τα οστά είναι τα πιο δυνατά στην ηλικία των 29 ετών. Η οστική μάζα, ή η ποσότητα του οστικού ιστού στο σκελετό, είναι ικανή να αυξάνεται μέχρι να φτάσετε τα 30 έτη. Σε αυτή την ηλικία, τα οστά βρίσκονται στο απόγειο της δύναμης και της πυκνότητάς τους. Η πρόσληψη ασβεστίου και η βιταμίνη D μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των οστών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά τελικά θα αρχίσουν να εξασθενούν ανεξάρτητα από αυτό.

40 και 50 έτη

Σύμφωνα με μια μελέτη του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών, ο μέσος όρος ηλικίας των ερευνητών που κερδίζουν το βραβείο Νόμπελ είναι τα 40 έτη. Είσαι καλύτερος σε αυτά τα πράγματα στα 40 σου. Επίσης οι μισθοί των γυναικών είναι υψηλότεροι στην ηλικία των 39 ετών, ενώ των ανδρών περίπου στα 48 έτη. Ενώ είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο μισθός μας θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω προαγωγών και αυξήσεων του κόστους ζωής, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τι δείχνουν τα δεδομένα.

Μια ανάλυση της Payscale διαπίστωσε ότι οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα όταν είναι 39 ετών, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στο ότι οι μισθοί των γυναικών αυξάνονται πιο αργά. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, βλέπουν τους μισθούς να κορυφώνονται όταν είναι περίπου 48, ή 49 ετών, με μέσο εισόδημα που πλησιάζει τα 95.000 δολάρια. Στα 50 η κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων κορυφώνεται. Οι ερευνητές έβαλαν 10.000 συμμετέχοντες να κοιτάξουν φωτογραφίες που είχαν περικοπεί στενά γύρω από τα μάτια του υποκειμένου και τους ζήτησαν να εξηγήσουν το συναίσθημα του ατόμου στην εικόνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στα 40 και 50 τους ήταν καλύτεροι στο να αντιληφθούν τα πραγματικά συναισθήματα του ατόμου που είχαν απέναντί τους.

Τα πλεονεκτήματα των μεγάλων ηλικιών

Οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους μετά τα 70. Σε μια έρευνα του Gallup, τα δύο τρίτα των Αμερικανών άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι τους αρέσει πάντα η εμφάνισή τους. Τα ποσοστά των γυναικών που συμφωνούν με αυτή τη δήλωση είναι λίγο κάτω από το 70% μόλις φτάσουν τα 75 έτη. Επίσης τα 82 αποτελούν την καλύτερη ηλικία όπου κορυφώνεται η θετική ψυχική μας διάθεση. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Science, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους ανθρώπους να φανταστούν μια σκάλα δέκα σκαλοπατιών, με την καλύτερη δυνατή ζωή στο ανώτερο σκαλί και τη χειρότερη δυνατή ζωή στο κατώτερο σκαλί. Η γηραιότερη ομάδα που μελέτησαν, από 82 έως 85 ετών, έδωσε τον υψηλότερο μέσο αριθμό σκαλοπατιών, δηλαδή περίπου 7.

Σε όποιο ηλικιακό γκρούπ και αν ανήκετε, είναι φανερό πως η ζωή μας σε οποιαδήποτε χρονική της στιγμή έχει πάντοτε οφέλη και δυνατότητες που μπορούμε να εξελίξουμε. Είτε στα 20 μας, είτε στα 80, πάντα θα υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από κάποιον νεότερο, ή γηραιότερο. Το σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας και κυριότερα να αποδεχόμαστε τα πράγματα όπως μας συμβαίνουν. Άλλωστε σε όλες τις ηλικίες, η ζωή είναι ωραία.

www.protothema.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr