Κάνε μασάζ βελονισμού μόνη σου με την αρχαία πρακτική Qigong. Λύνει μαγικά τα προβλήματα υγείας.

Κάνε μασάζ βελονισμού μόνη σου με την αρχαία πρακτική Qigong. Λύνει μαγικά τα προβλήματα υγείας.

 

Αφεθείτε στην θεραπευτική δυναμική του μασάζ Qigong, το οποίο στρέφεται σε όλα τα μυστικά κλειδιά του βελονισμού για αυτοθεραπεία καθώς επίσης και για δυνατή καρδιά και πνεύμονες. 

Επηρεάζει το σώμα και το πνεύμα.

Τι είναι το Qigong, ποιες είναι οι ιδιότητές του και πώς επηρεάζει το σώμα και το πνεύμα σας

* Αποκαλύπτοντας τις ιδιότητες της αρχαίας πρακτικής και τον βαθύ αντίκτυπό της*

Στον γρήγορο σύγχρονο κόσμο, όπου το άγχος και οι περισπασμοί φαίνεται να είναι σταθερές, μια πρακτική αιώνων προσφέρει μια πορεία προς την ισορροπία και την αρμονία. Το Qigong, μια αρχαία κινεζική τέχνη που συνδυάζει την αναπνοή, την κίνηση και την πρόθεση, έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως μια ολιστική προσέγγιση για την ενίσχυση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος. Σε αυτό το αφιέρωμα, εμβαθύνουμε στην ουσία του Qigong, αποκαλύπτοντας τις μοναδικές του ιδιότητες και εξερευνώντας τα βαθιά αποτελέσματα που προσφέρει σε όσους ασπάζονται την πρακτική του.

Παράταση μακροζωίας

Στην Κίνα, η χρήση των ασκήσεων Qigong για τη διατήρηση της υγείας και τη θεραπεία ασθενειών δεν ικανοποίησε εκείνους τους Βουδιστές και τους Ταοϊστές που επιδόθηκαν σε πιο αυστηρή αυτοπειθαρχία. Ήθελαν να είναι σε θέση να ενισχύσουν τη δύναμη της ενέργειας Qi και να κάνουν τα εσωτερικά συστήματα οργάνων ακόμα πιο δυνατά. Αυτή η απόκρυφη χρήση του Qigong περιοριζόταν κυρίως σε μοναστήρια και οι τεχνικές δεν έχουν δημοσιευτεί πολύ. Μία από τις πιο δύσκολες και βαθιά αποτελεσματικές τεχνικές ονομάζεται Qigong πλύσης μυελού. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν να κυριαρχούν στον περίπλοκο χειρισμό του Qi—ενοχοποιώντας τα Οκτώ Έκτακτα Κανάλια με Qi και στη συνέχεια καθοδηγούν την ενέργεια Qi μέσω των Καναλιών στον μυελό των οστών για να τον καθαρίσουν και να τον ενεργοποιήσουν. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, είναι ότι οι μοναχοί μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους σε 150 χρόνια ή περισσότερο.

Οι Ταοϊστές έχουν ένα ρητό,

Εκατόν είκοσι χρόνια σημαίνει πεθαίνεις νέος.

**Κατανοώντας το Qigong: Μια ματιά στην προέλευση και τις αρχές του**

Το Qigong, που προφέρεται ως “chee-gong”, μεταφράζεται σε “καλλιέργεια ενέργειας ζωής”. Με τις ρίζες της στην κινεζική φιλοσοφία, αυτή η πρακτική επιδιώκει να εξισορροπήσει τη ροή του Qi (προφέρεται “chee”), της ζωτικής δύναμης της ζωής που συντηρεί όλα τα ζωντανά όντα. Εναρμονίζοντας το Qi, οι ασκούμενοι στοχεύουν στην επίτευξη σωματικής ζωτικότητας, διανοητικής διαύγειας και πνευματικής ηρεμίας.

Στον πυρήνα του, το Qigong περιλαμβάνει απαλές κινήσεις, ελεγχόμενη αναπνοή, διαλογισμό και οπτικοποίηση. Αυτά τα στοιχεία συνεργάζονται για να διεγείρουν τις ενεργειακές οδούς στο σώμα, να προάγουν τη χαλάρωση και να αποκαταστήσουν την ισορροπία. Με την προέλευσή του να χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω, το Qigong περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα στυλ και παραδόσεων, το καθένα με τη δική του εστίαση και τεχνικές.

 

1. **Κίνηση και στάση σώματος:** Οι ασκήσεις Qigong συχνά αποτελούνται από αργές, ρέουσες κινήσεις που δίνουν έμφαση στη σωστή στάση του σώματος. Αυτές οι κινήσεις προάγουν την ευελιξία, τον συντονισμό και τη δύναμη ενώ ενισχύουν την κυκλοφορία του Qi σε όλο το σώμα.

2. **Έλεγχος αναπνοής:** Η αναπνοή θεωρείται η γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού πεδίου. Το Qigong ενσωματώνει τεχνικές βαθιάς, σκόπιμης αναπνοής που βοηθούν στην οξυγόνωση του σώματος, την απελευθέρωση της έντασης και τη ρύθμιση της ροής του Qi.

3. **Διαλογισμός και Ενσυνειδητότητα:** Το Τσιγκόνγκ ενθαρρύνει μια κατάσταση επίγνωσης και διαλογισμού. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν να εστιάζουν τις σκέψεις τους, να καλλιεργούν την εσωτερική ακινησία και να επιτυγχάνουν διανοητική διαύγεια. Αυτή η όψη του διαλογισμού συμβάλλει στη μείωση του στρες και στη συναισθηματική ισορροπία.

4. **Οπτικοποίηση:** Η οπτικοποίηση είναι βασικό συστατικό της πρακτικής Qigong. Οραματιζόμενοι τη ροή του Qi μέσα στο σώμα, οι ασκούμενοι μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητά τους να κατευθύνουν και να χειρίζονται την ενέργεια για θεραπεία και αναζωογόνηση.

**Ο αντίκτυπος του Qigong: Nurturing Body and Spirit**

Τα αποτελέσματα της τακτικής πρακτικής Qigong εκτείνονται πέρα από τη φυσική σφαίρα, καλύπτοντας διανοητικές και πνευματικές διαστάσεις:

1. **Σωματικά οφέλη:** Το Qigong ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την κυκλοφορία. Μπορεί να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, να ενισχύσει την ευελιξία και να βελτιώσει τον ύπνο. Η τακτική πρακτική έχει συσχετιστεί με μειωμένη αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία.

2. **Συναισθηματική ευεξία:** Το Qigong προάγει τη συναισθηματική ισορροπία μειώνοντας το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Η προσεκτική φύση της πρακτικής ενθαρρύνει μια θετική προοπτική και βοηθά τα άτομα να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους.

3. **Πνευματικός εμπλουτισμός:** Πολλοί ασκούμενοι αναφέρουν μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης με τον εαυτό τους και το σύμπαν μέσω του Qigong. Η πρακτική ενθαρρύνει την αυτογνωσία, την εσωτερική εξερεύνηση και την καλλιέργεια μιας γαλήνιας και συμπονετικής καρδιάς.

Καθώς οι ζωές μας γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, η γοητεία του Qigong είναι μια υπενθύμιση ότι μέσα στο χάος, υπάρχει μια πορεία προς την εσωτερική ισορροπία. Με την πλούσια ιστορία, τις ολιστικές του ιδιότητες και τα μεταμορφωτικά του αποτελέσματα, το Qigong αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής σοφίας των αρχαίων πρακτικών και της ικανότητάς τους να γαλουχούν τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.

Δείτε το ακόλουθα βίντεο για μια ολική μεταμόρφωση στην υγεία και τον ψυχισμό σου’

Ακολουθούν οι 10 κινήσεις μασάζ Qigong με τα 10 δάχτυλα.

Η εξάσκηση αυτού του Qigong θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας, να ενισχύσετε τα εσωτερικά σας όργανα και να αποτρέψετε πολλές ασθένειες.
Μπορείτε να εξασκηθείτε στην επανάληψη κάθε κίνησης μασάζ από 60-100 φορές. Χρειάζονται 10-15 λεπτά την ημέρα για να απολαύσετε αυτή την άσκηση .

Δείτε το βίντεο: βελονιστικές κινήσεις στα χέρια για ζάχαρο, δυνατή καρδιά,  μάτια, πονοκεφάλους κ.α.

– Κίνηση #1: 1:20 Χαλαρώστε το πρόσωπο, κάντε το πρόσωπο πιο υγιές
– Κίνηση #2: 2:36 Δυναμώστε και θεραπεύστε την καρδιά
– Κίνηση #3: 3:54 Μειώστε τον πονοκέφαλο
– Κίνηση#4: 5:30 Μειώστε τον πονόδοντο, τον πονοκέφαλο
Κίνηση #5: 6:55 Αποκαταστήστε την ενέργεια όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι
Κίνηση#6 & #7: 8:12 Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, εσωτερικών οργάνων
– Κίνηση#8: 11:14 Εξισορροπήστε τα επίπεδα σακχάρου. πρόληψη του διαβήτη
– Κίνηση #9: 12:14 Θρέψτε τα μάτια, κάντε τα μάτια πιο λαμπερά
– Κίνηση#10: 14:50 Πρόληψη και θεραπεία κρυολογήματος, πυρετού

 

Για κρίσεις πανικού στρες και φόβο

 

Ακολουθεί  5λεπτο μασάζ Qigong για τα κουρασμένα πόδια. Το αίμα σας θα τρέχει αβίαστα ξανά. Απαλάσσει επίσης και από το μυργμύγκιασμα. Διώχνει το φορτίο αλλά συντονίζει και το πνεύμα.
Η εξάσκηση αυτού του Qigong θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τα πόδια σας, να διατηρήσετε το Qi, να τα δυναμώσετε  και να τα διατηρήσετε ζεστά.
Μπορείτε να εξασκηθείτε 5-10 λεπτά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή μετά τη βόλτα και την πεζοπορία. Είναι υπέροχο να κάνετε ένα διάλειμμα από το διαδίκτυο, τον υπολογιστή και τις συσκευές για να απολαύσετε αυτήν την άσκηση.

 

Για κρίσεις πανικού στρες και φόβο

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr