Πως να ξεπρηστεί το πρόσωπο μου.Τι κάνω λάθος και είμαι διαρκώς πρησμένη;

Πως να ξεπρηστεί το πρόσωπο μου.Τι κάνω λάθος και είμαι διαρκώς πρησμένη;

Σε όλες μας έχει τύχει να έχουμε ένα μπλαβί χρώμα μετά από μια νύχτα με πίτσες και λιωμένα τυριά. Ότι φάγαμε χθες το βράδυ, καταγράφεται στο πρόσωπο μας την επομένη από το πρωί ενώ είναι ικανό να μας χαλάσει ψυχολογικά όλη μας την ημέρα.

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ
Πρησμένο πρόσωπο που δεν ηρεμεί, σακούλες που καθρεφτίζουν μια ευθραυστότητα στο δέρμα της περιοχής και κάτι θολό στο βλέμμα, δυσανάλογα άσχημη όψη σε σύγκριση με το λάθος που κάναμε να ξεφύγουμε διατροφικά το προηγούμενο βράδυ καθώς το πρόσωπο μας καταλήγει σαν δυσφήμιση. Δείχνουμε άρρωστες ενώ ξέρουμε ότι εμείς δεν είμαστε έτσι.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε αυτό το πρόσωπο και παράλληλα να έχουμε μια υγιή όψη που δεν μας κάνει να ανησυχούμε και να απορούμε.

Πώς να απαλλαγείτε από ένα πρησμένο πρόσωπο

 


.

Το νερό στο σώμα σας ρέει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και στη λέμφο και μεταφέρεται  στα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Το οίδημα εμφανίζεται εάν συσσωρευτεί υγρό σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και άλλού.

Οι πέντε απλές αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος.

 

1. Πίνετε λιγότερο αλκοόλ
Η μέτρια έως υψηλή πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πρησμένο πρόσωπο. Το αλκοόλ προκαλεί διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων σας. Ως αποτέλεσμα, τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνεια του προσώπου σας μπορεί να φαίνονται μεγαλύτερα από το κανονικό, προκαλώντας πρήξιμο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 εξέτασε τις σωματικές επιπτώσεις της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, που ορίζεται ως περισσότερα από οκτώ αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, στις γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έπιναν πολύ ήταν πιο πιθανό να έχουν πρήξιμο κάτω από τα μάτια τους από άλλες. 

Αντί να πιάσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο, αλλάξτε το με λίγο νερό. Το αλκοόλ σας αφυδατώνει, κάτι που μπορεί να κάνει το σώμα σας να συγκρατεί νερό, είπε η Cynthia Sass, RDN , συντάκτρια διατροφής του Health .

2. Άσκηση
Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο εάν το σώμα σας κατακρατά πάρα πολύ νάτριο και νερό.  Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ο οποίος εξισορροπεί πόσο νερό υπάρχει στο σώμα σας. 

Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό νάτριο είναι η εφίδρωση. Το σώμα σας χάνει μεγάλες ποσότητες νατρίου με την εφίδρωση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης  Η παραμονή σωματικά δραστήρια μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και τυχόν αλλαγές βάρους θα εμφανιστούν με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου σας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά μέτρια άσκηση για 150 λεπτά την εβδομάδα. Μπορείτε να το χωρίσετε σε 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. 

Πρησμένο πρόσωπο το πρωί: Αιτίες, συμβουλές πρόληψης και θεραπείες

3. Κάντε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή
Ένας από τους πιο συνηθισμένους ένοχους ενός πρησμένου προσώπου είναι η υψηλή πρόσληψη αλατιού. Το πολύ αλάτι κάνει το σώμα σας να συγκρατεί τα υπερβολικά υγρά, με αποτέλεσμα το πρήξιμο του προσώπου. Για παράδειγμα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά πολύ αλάτι. Αυτά τα τρόφιμα μπορεί επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή, επιδεινώνοντας το πρησμένο πρόσωπο. 

Περιορίστε τις φλεγμονώδεις τροφές
Αποφύγετε τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, όπως επεξεργασμένα τρόφιμα, κόκκινο κρέας, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ροφήματα με ζάχαρη. 7 Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, με αποτέλεσμα πρησμένο πρόσωπο. 8

Αντίθετα, δοκιμάστε να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών που καταπολεμούν τη φλεγμονή όπως: 

Φασόλια
καρότα
Φρέσκα φρούτα
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, λάχανο και σπανάκι)
Πιπεριές
Κολοκύθες
Ολικής αλέσεως

Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. 7

Μειώστε την πρόσληψη αλατιού
Το σώμα σας χρησιμοποιεί νάτριο για να βοηθήσει τις μυϊκές και νευρικές λειτουργίες και να ελέγξει την αρτηριακή πίεση. Παίρνετε νάτριο από το αλάτι στο φαγητό σας. Το πολύ αλάτι μπορεί να κάνει το σώμα σας να συγκρατεί επιπλέον υγρά, κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται φουσκωμένο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού στα 2.300 χιλιοστόγραμμα, ή περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, την ημέρα. 10 Ελέγξτε τις ετικέτες για το πόσο νάτριο υπάρχει στο φαγητό σας. 1

Τα συσκευασμένα τρόφιμα με περίσσεια νατρίου -συνήθως πάνω στην συσκευασία τους αναφέρουν το αλάτι στην κορυφή της λίστας των συστατικών τους-  μπορεί να είναι τα ακόλουθα: 

Εμφιαλωμένο dressing σαλάτας
Κονσερβοποιημένα τρόφιμα (π.χ. γαύρος, σαρδέλες, ελιές, τουρσιά και ξινολάχανο)
Τυριά
Επεξεργασμένα τρόφιμα (π.χ. μπέικον, ζαμπόν, χοτ ντογκ και λουκάνικο)
Σνακ τρόφιμα (π.χ. πατατάκια και κράκερ)
Σάλτσες σόγιας και Worcestershire
Τοματοχυμος

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς αυτά τα τρόφιμα. Αντίθετα, τρώτε μια συνολική ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή και αφεθείτε με μέτρο. Δώστε προτεραιότητα στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Μαγειρέψτε με καρυκεύματα όπως σκόρδο, βότανα, λεμόνι και πιπέρι. 

4 . Κοιμηθείτε περισσότερο
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης φλεγμονώδους ή πιο πρησμένου προσώπου από το κανονικό. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2022 διαπίστωσε ότι δύο νύχτες περιορισμένου ύπνου επηρέασαν αρνητικά την εμφάνιση του προσώπου των γυναικών που συνήθως κοιμόντουσαν επαρκώς. 

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η στέρηση ύπνου προκαλεί φλεγμονή, με αποτέλεσμα οίδημα. Η φλεγμονή είναι πιο συχνή σε άτομα με χρόνια στέρηση ύπνου, δήλωσε στο Health ο Chris Winter, MD , ειδικός στον ύπνο και συγγραφέας του “The Sleep Solution” .

Μια φορά στο τόσο βέβαια ένα ξενύχτι πιθανότατα δεν θα σας βλάψει. Επιδιώξτε επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φυσικό ρυθμό.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι
Η κατανάλωση περισσότερου νερού βοηθά επίσης στην απομάκρυνση τυχόν περίσσειας νατρίου.

Ο εγκέφαλός σας στέλνει σήματα που αυξάνουν τη δίψα εάν τα επίπεδα νατρίου σας είναι υψηλά. Ως αποτέλεσμα, πίνετε νερό, το οποίο αυξάνει την παραγωγή ούρων. Το σώμα σας αποβάλλει την περίσσεια νατρίου μέσω των ούρων.

Η ηλικία, το σωματικό σας βάρος και το περιβάλλον επηρεάζουν τις ανάγκες σας σε νερό. Γενικά, οι γυναίκες χρειάζονται εννέα φλιτζάνια υγρών καθημερινά, ενώ οι άνδρες χρειάζονται 13 φλιτζάνια.  Θα χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε μέσω της άσκησης, εάν έχει ζέστη ή όταν είστε άρρωστοι.

Δοκιμάστε να ενισχύσετε τη γεύση του νερού αν δεν σας αρέσει η έλλειψη γεύσης του. Για παράδειγμα, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή πιείτε αρωματισμένο ανθρακούχο νερό. 

Η δίαιτα και άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορεί να προκαλέσουν πρησμένο πρόσωπο, αλλά μπορείτε να κάνετε αλλαγές για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο. Μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο, ο επαρκής ύπνος και η άσκηση βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης ενός πρησμένου προσώπου. Ο περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ και η ενυδάτωση μπορεί επίσης να λειτουργήσει.

Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε ξαφνικό, έντονα επώδυνο πρήξιμο του προσώπου που δεν υποχωρεί ή επιδεινώνεται. Το πρήξιμο του προσώπου είναι μερικές φορές σημάδι μόλυνσης ή κατάστασης υγείας. Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει θεραπείες που αντιμετωπίζουν την υποκείμενη αιτία.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr