Τρεις απλές ασκήσεις για να τονώσετε τα πλαδαρά μπράτσα

Τρεις απλές ασκήσεις για να τονώσετε τα πλαδαρά μπράτσα

Οι σωστές ασκήσεις γυμναστικής βοηθούν τα μπράτσα να «διώξουν» την χαλάρωση.

Ειδικά, στις γυναίκες τα μπράτσα χαλαρώνουν πολύ εύκολα καθώς περνούν τα χρόνια με αποτέλεσμα η εμφάνισή τους να είναι αντιαισθητική. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι με μερικές απλές ασκήσεις γυμναστικής μπορούμε να διατηρήσουμε τα μπράτσα μας σε καλή κατάσταση.

Κάμψεις δικεφάλων
Οι κάμψεις δικεφάλων είναι μία πολύ σημανική άσκηση. Τονώνει και ενισχύει το μπροστινό μέρος των χεριών. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση πρέπει να είστε σε όρθια στάση. Πιάστε τα βαράκια σας και καθώς έχετε τα χέρια σας κάτω με το εσωτερικό μέρος τους να κοιτάει μπροστά, ανεβάστε τα προς τα επάνω λυγίζοντάς τα σταδιακά και κρατώντας τους αγκώνες σταθερούς. Προσέξτε να μην αφήσετε τα χέρια σας να αιωρούνται. Αν χρειάζεται να κουνάτε τα χέρια σας και να χρησιμοποιήσετε ορμή για να ανεβάσετε το βάρος, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλο βάρος. Επαναλάβετε 10 φορές και ολοκληρώστε με συνολικά 3 σετ καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Οπίσθιες εκτάσεις τρικεφάλων
Οι τρικέφαλοι είναι το μέρος του βραχίονα που «κουνιέται» όταν σηκώνουμε τα χέρια μας. Για να σφίξετε αυτή την περιοχή και να μειώσετε την χαλάρωση είναι απαραίτητο να δυναμώσετε το πίσω μέρος των χεριών. Η πιο βασική άσκηση με βαράκια για να το πετύχετε αυτό είναι οι οπίσθιες εκτάσεις τρικεφάλων. Κρατώντας βάρη και στα δύο χέρια, σκύψτε προς τα εμπρός με επίπεδη πλάτη. Αγκαλιάστε τους αγκώνες σας προς τα πλευρά σας και τραβήξτε τους, κρατώντας τους ακίνητους, προς τα πίσω και πάνω. Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο. Νιώστε το πίσω μέρος του χεριού σας να σφίγγει και, στη συνέχεια επαναφέρετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 10 φορές και ολοκληρώστε συνολικά 3 σετ καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας.

«Αγκαλιάστε ένα δέντρο»
Αυτή η άσκηση δουλεύει τους δικέφαλους μυες από διαφορετική γωνία, ενώ παράλληλα τονώνει τα πλαϊνά του στήθους και σμιλεύει τους ώμους. Κρατήστε τα βάρη στο ύψος των ώμων, παράλληλα με το πάτωμα. Χαλαρώστε τους ώμους προς τα κάτω και στη συνέχεια, αγκαλιάστε τα χέρια προς το μπροστινό μέρος του σώματός σας, σαν να αγκαλιάζετε ένα δέντρο. Κρατήστε τους αγκώνες στο ίδιο επίπεδο με τους ώμους σας, μην τους αφήνετε να πέφτουν. Επαναλάβετε 10 φορές και ολοκληρώστε συνολικά 3 σετ καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας.

www.healthstat.gr

Κόλιαντρο για όμορφο δέρμα και χοληστερίνη. Πως θα το χρησιμοποιήσεις απλά και γρήγορα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr