Καστορέλαιο για τα μάτια – 9 εκπληκτικά οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Καστορέλαιο για τα μάτια – 9 εκπληκτικά οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Μάθετε πώς αυτό το ευρέως αξιόπιστο λάδι μπορεί να βοηθήσει σε πολλές παθήσεις που σχετίζονται με τα μάτια.

Τα οφέλη του καστορέλαιου για τα μάτια κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα. Είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα συστατικά σε αγιουρβεδικές θεραπείες για την προώθηση της υγείας των ματιών . Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών οφθαλμικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη, του κνησμού των ματιών και των κόκκινων ματιών .

Μάθετε εδώ για το καστορέλαιο και τα οφέλη που προσφέρει στα μάτια. Συνέχισε να διαβάζεις.

Γνωρίστε το συστατικό σας: Καστορέλαιο

Ένα άχρωμο και ωχρό φυτικό έλαιο που προέρχεται από καστορέλαιο.

Ποια είναι τα οφέλη του;
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορεί να αποτρέψουν τις αλλεργίες στα μάτια και μπορεί να θεραπεύσει την ξηροφθαλμία αναστέλλοντας την εξάτμιση των δακρύων.

Ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει
Εκτός από τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 6 ετών, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει καστορέλαιο.

Πόσο συχνά
Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν καστορέλαιο για τα μάτια τους μία έως δύο φορές την ημέρα για να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Προσοχή
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε καστορέλαιο στα μάτια εάν αισθανθείτε κνησμό, πρήξιμο ή ερυθρότητα.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε καστορέλαιο για τα μάτια;
Ναί. Το καστορέλαιο περιέχει ισχυρά λιπαρά οξέα και άλλα αντιοξειδωτικά που μπορούν να ωφελήσουν τα μάτια σας . Αλλά είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ασφαλέστερα προϊόντα καστορελαίου που είναι διαθέσιμα ειδικά για την πάθησή σας, τα οποία είναι αποστειρωμένα και χωρίς χημικά.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε κατόπιν ραντεβού με οφθαλμίατρο .

Η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας δεν συνιστά τη χρήση σχεδόν οποιουδήποτε καστορέλαιου (ή οποιουδήποτε άλλου μη αποστειρωμένου υλικού) για τα μάτια. Συνιστά τη χρήση ασφαλέστερων προϊόντων για τα μάτια σας.

Η Brooke Pieke , MS, διατροφολόγος και κλινικός ερευνητής, προσθέτει: «Προς το παρόν, το καστορέλαιο είναι ένα συστατικό σε φάρμακα για τεχνητά δάκρυα που έχουν εγκριθεί από τον FDA. Δεν έχει εγκριθεί αποκλειστικά για ενδοφθάλμια χρήση.»

Με απλά λόγια – συζητήστε τις θεραπείες που αναφέρουμε εδώ με τον οφθαλμίατρό σας και χρησιμοποιήστε το καστορέλαιο που σας προτείνει.

Ζητήματα όπως η στειρότητα και η ασφάλεια, τα οποία μπορεί να μην απασχολούν σοβαρά το πλησιέστερο κατάστημα σούπερ μάρκετ καθώς τους είναι αδιάφορη η υγεία της όρασής σας δεν συστήνονται και είναι μάλιστα απαγορευτικά  Αλλά ο οφθαλμίατρος σας και ενδιαφέρεται και θα το κάνει.

Φήμες λένε ότι η Κλεοπάτρα συνήθιζε να βάζει καστορέλαιο στα μάτια για να κάνει το ασπράδι των ματιών της να φαίνεται πιο λαμπερό.

Τι είδους καστορέλαιο είναι καλό για τα μάτια σας;
Ό,τι σας προτείνει ο οφθαλμίατρος. Αν και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καστορέλαιου, αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τα μάτια σας είναι το καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης .

Αυτός ο τύπος καστορέλαιου περιλαμβάνει συμπίεση βιολογικών σπόρων χωρίς προσθήκη θερμότητας. Έχει τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά και διατίθεται σε δύο ποικιλίες – ραφιναρισμένο και μη ραφιναρισμένο. Το ραφιναρισμένο αφαιρεί τις ακαθαρσίες του.

Χρησιμοποιήστε 100% οργανικό καστορέλαιο για τα μάτια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι « χωρίς εξάνιο ». Υπάρχουν άλλες ποικιλίες καστορέλαιου ψυχρής έκθλιψης που μπορεί να συστήσει ο γιατρός σας – αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν καστορέλαιο φαρμακευτικής ποιότητας ή αποστειρωμένο καστορέλαιο.

Το καστορέλαιο διατίθεται ως μη συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες ή συνταγογραφούμενα οφθαλμικά λιπαντικά, τα οποία είναι πιο κατάλληλα για χρήστες φακών επαφής, ειδικά για όσους έχουν ξηροφθαλμία που δεν μπορεί να ανακουφιστεί με τεχνητά δάκρυα με βάση το νερό.

Αλλά όπως είπαμε, ακολουθήστε αυτό που σας προτείνει ο οφθαλμίατρος σας. 

Ποια είναι τα οφέλη του καστορέλαιου για τα μάτια;
Ο Brooke λέει: «Η επιστήμη μας δείχνει ότι το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις, μικροβιακές, αναλγητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει ευρείες χρήσεις για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, επιδέσμους τραυμάτων και συστήματα χορήγησης φαρμάκων.» Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου (χάρη στο ρικινελαϊκό οξύ) βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος των ματιών. Το λάδι καταπραΰνει επίσης το δέρμα και αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια.

1. Αντιμετωπίζει τις οφθαλμικές αλλεργίες
Καστορέλαιο για τη θεραπεία αλλεργιών στα μάτια

Το καστορέλαιο ενθαρρύνει την παραγωγή λιπιδίων στα μάτια και αναστέλλει την εξάτμιση των δακρύων, αντιμετωπίζοντας την ξηροφθαλμία. Και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου βοηθούν στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και της ερυθρότητας των ματιών.

Τι να κάνω
Αγοράστε ένα καθαρό σταγονόμετρο και πλύντε το σωστά με σαπουνόνερο.
Ρουφήξτε το 100% οργανικό καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης για τα μάτια (αυτό που προτείνει ο γιατρός σας) με το καθαρό σταγονόμετρο.

Χορηγήστε μόνο μία σταγόνα σε κάθε μάτι πριν πάτε για ύπνο. Αν και η όρασή σας μπορεί να γίνει θολή, θα υποχωρήσει μέχρι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί.
Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία φορά κάθε βράδυ μέχρι να υποχωρήσουν οι αλλεργίες σας.

Μπορεί να είναι ξηροφθαλμία ή κόκκινα μάτια ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αλλεργίας.

2. Αντιμετωπίζει τα Bloodshot Eyes


Αυτή η κατάσταση είναι μια σοβαρή μορφή ερυθρότητας, όπου μπορεί επίσης να δείτε κόκκινες φλέβες στα μάτια σας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ματιών .

Τι να κάνω
Πάρτε λίγο καστορέλαιο και μαζέψτε το σε ένα αποστειρωμένο σταγονόμετρο.
Προσθέστε μια σταγόνα από το λάδι σε κάθε μάτι – μπορείτε να το επαναλάβετε τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα.
Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να καθίσετε με κλειστά μάτια για περίπου 15 λεπτά. Η συννεφιά θα υποχωρήσει και μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

3. Μπορεί να συμπληρώσει τη θεραπεία καταρράκτη
Οι σοβαρές μορφές καταρράκτη απαιτούν χειρουργική επέμβαση και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οχι ακόμα. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο για να επιταχύνετε την ανάρρωση μετά την επέμβαση ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε πριν από την επέμβαση για να μειώσετε τη ζημιά.

Ο Brooke προσθέτει, «Ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το καστορέλαιο αφαιρεί τον καταρράκτη και, με τη σειρά του, βελτιώνει την όραση, δεν υπάρχουν ερευνητικές μελέτες που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων. Συμβουλευτείτε τον οπτομέτρη σας πριν χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο για αυτές τις καταστάσεις.»

Τι να κάνω
Χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο σταγονόμετρο, ρουφήξτε το καστορέλαιο και ρίξτε μια σταγόνα σε κάθε μάτι, μόνο μία φορά την ημέρα.
Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατά προτίμηση πριν πάτε για ύπνο, καθώς αυτό θα δώσει στο λάδι αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία επούλωσής του.
Μπορεί να βρείτε κρούστες που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια σας μέχρι το πρωί – οι οποίες δεν είναι παρά οι ασβεστοποιημένες εναποθέσεις των άλλων ενώσεων στο καστορέλαιο. Μπορείτε να τα ξεπλύνετε.

4. Αντιμετωπίζει φαγούρα/ερεθισμένα μάτια
Το λάδι λειτουργεί ως εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας για την καταπολέμηση της ξηρότητας και αυτό βοηθά στη θεραπεία του κνησμού των ματιών.

Τι να κάνω
Απλώς ρίξτε μια σταγόνα από το λάδι (χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο σταγονόμετρο) σε κάθε ένα από τα μάτια σας πριν κοιμηθείτε.
Κάντε το κάθε βράδυ μέχρι να δείτε κάποια αποτελέσματα.

5. Αντιμετωπίζει τα πρησμένα μάτια
Ρίξτε δύο σταγόνες καστορέλαιο στην άκρη του δακτύλου σας. Εφαρμόστε απαλά στις διογκωμένες περιοχές κάτω από τα μάτια σας πριν τον ύπνο για να μειώσετε το πρήξιμο. Πλύνετε το πρόσωπό σας το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε αυτό κάθε βράδυ – θα δείτε αποτελέσματα σε λίγες μέρες.

Το ίδιο φάρμακο μπορεί να λειτουργήσει καλά και για βυθισμένα βλέφαρα. Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του καστορέλαιου σας ωφελούν από αυτή την άποψη.

6. Αντιμετωπίζει τα πρησμένα μάτια
Ονομάζεται επίσης βλεφαρίτιδα, αυτή η κατάσταση προκαλεί φλεγμονή ή πρήξιμο των βλεφάρων  Το καστορέλαιο περιέχει ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο δρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Τι να κάνω
Πλύνετε τις βλεφαρίδες σας με χλιαρό νερό.
Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα στο προσβεβλημένο βλέφαρο για 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα, απλώστε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στο προσβεβλημένο βλέφαρο (κλειστό). Χρησιμοποιήστε καστορέλαιο χωρίς εξάνιο για τα μάτια.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρούστας. Κάντε το πριν τον ύπνο.
Ξεπλύνετε τα μάτια σας με χλιαρό νερό το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μερικές ημέρες.
7. Αφαιρεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Τα σημαντικά λιπαρά οξέα στο λάδι θρέφουν το δέρμα και φωτίζουν τους μαύρους κύκλους .

Τι να κάνω
Πάρτε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στα δάχτυλά σας και τρίψτε τις μεταξύ τους για να ζεσταθεί λίγο το λάδι.
Κάντε μασάζ με το λάδι κάτω από τα μάτια σας για ένα λεπτό.
Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό το επόμενο πρωί.
Επαναλάβετε αυτό για μερικές ημέρες.

8. Μειώνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
Καστορέλαιο για τη μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτιαΑποθήκευση

Οι φυσικές μαλακτικές ιδιότητες του καστορέλαιου παρέχουν ενυδάτωση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

Τι να κάνω
Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα κανονικό καθαριστικό. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
Τρίψτε ένα βαμβάκι κορεσμένο με τόνερ στο πρόσωπό σας. Αυτό αφαιρεί τυχόν υπολείμματα του καθαριστικού.
Πάρτε μια σταγόνα καστορέλαιο στην παλάμη σας και με το δάχτυλό σας απλώστε το στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας.
Απλώστε το λάδι σε όλο το μήκος των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
Δεν χρειάζεται να πλένετε το πρόσωπό σας μετά από αυτό, καθώς το λάδι απορροφάται στο δέρμα σας σε 10 έως 20 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο αντί για τονωτικό προσώπου. Το ροδόνερο και το καστορέλαιο κάνουν θαύματα για τα μάτια και το δέρμα. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα μέχρι να δείτε ορατά αποτελέσματα.

9. Πυκνώνει τα φρύδια σας

Οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα στο καστορέλαιο θρέφουν τους θύλακες των τριχών και προάγουν την ανάπτυξη των φρυδιών .

Τι να κάνω
Καθαρίστε το πρόσωπο και τα φρύδια σας με ζεστό νερό και αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ.
Βουτήξτε μια μπατονέτα (ή ένα πινέλο eyeliner) σε καστορέλαιο και απλώστε το στα φρύδια σας.
Κάντε απαλό μασάζ στα φρύδια σας για περίπου 2 με 3 λεπτά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Κάντε το πριν τον ύπνο.

Το επόμενο πρωί, πλύνετε το πρόσωπο και τα φρύδια σας με χλιαρό νερό.
Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία για τουλάχιστον ένα μήνα.

Το καστορέλαιο είναι ένα από τα λίγα έλαια που αποδεδειγμένα ωφελούν τα μάτια. Όχι μόνο είναι ασφαλές, αλλά ενισχύει επίσης την υγεία των ματιών, ανακουφίζει από τα κοινά προβλήματα των ματιών και έχει χρήσιμα οφέλη για την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος. Όλα αυτά είναι δυνατά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω infographic για να ανακαλύψετε πώς λειτουργεί το καστορέλαιο και πώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ματιών σας.

Το καστορέλαιο είναι μια δημοφιλής επιλογή για μαγείρεμα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της όρασης. Τα οφέλη για την υγεία του καστορέλαιου για τα μάτια μπορούν να αποδοθούν στο πλούσιο διατροφικό του προφίλ σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες. Όπως συνιστάται από τον οφθαλμίατρό σας, το ψυχρής έκθλιψης, καθαρισμένο καστορέλαιο μπορεί να ανακουφίσει από πολλά προβλήματα στα μάτια. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ελαχιστοποιούν το πρήξιμο και την ερυθρότητα των ματιών. Επιπλέον, το λάδι μπορεί να μειώσει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης γύρω από τα μάτια. Ωστόσο, σημειώστε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά. Εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες, περιορίστε τη χρήση του και αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

Συχνές Ερωτήσεις

-Το καστορέλαιο μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών μου και τα κάνει πιο ανοιχτά;

Σύμφωνα με την Brooke Pieke, «Η χρήση καστορέλαιου μπορεί να φαίνεται δελεαστική για να αλλάξει το χρώμα των ματιών σας. Ωστόσο, θυμηθείτε, η γενετική καθορίζει το χρώμα των ματιών μας και δεν μπορεί να αλλοιωθεί με τη χρήση καστορέλαιου».

Και προσθέτει, «Εναλλακτικά, το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως εξωτερικά για τη μείωση του σκουρόχρωμου τόνου κάτω από τα μάτια. Το λάδι κλειδώνει την υγρασία, δίνοντας στην περιοχή κάτω από τα μάτια μια ενυδατωμένη, παχουλή όψη.»

-Μπορούμε να χρησιμοποιούμε καστορέλαιο για τα μάτια καθημερινά;

Ναί. Το καστορέλαιο μπορεί να εφαρμοστεί πολλές φορές την ημέρα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στη διαχείριση της ξηροφθαλμίας και στην αντιμετώπιση μιας λοίμωξης. Ωστόσο, συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας πριν από τη χρήση.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για να λάβετε συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε το καστορέλαιο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για μέγιστη ανακούφιση.

-Ποιο λάδι είναι καλύτερο για χρήση κάτω από τα μάτια;

Το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο λεβάντας, το έλαιο τεϊόδεντρου και το λάδι μάραθου είναι μερικά από τα έλαια που είναι καλά για χρήση κάτω από τα μάτια. Βοηθούν επίσης στη διαχείριση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

-Μπορώ να βάλω λάδι στα μάτια μου;

Ναι, αλλά μόνο λίγες σταγόνες. Τα έλαια είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υποστήριξη της όρασης και τη διαχείριση προβλημάτων υγείας των ματιών, όπως ξηροφθαλμία.

 Takeaways
Το καστορέλαιο περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, της ερυθρότητας και του πρηξίματος των ματιών
Οι μαλακτικές ιδιότητες του καστορέλαιου βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.
Διαθέτει λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης των φρυδιών.
Πάντα να επιλέγετε για χρήση καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης και χωρίς εξάνιο.

Ξεκλειδώστε το μυστικό για την ανακούφιση της ξηροφθαλμίας χρησιμοποιώντας καστορέλαιο! 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr