Οι 10 μοναδικές χρήσεις του δεντρολίβανου ανεκτίμητης αξίας

Οι 10 μοναδικές χρήσεις του δεντρολίβανου ανεκτίμητης αξίας

Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο της περιοχής της Μεσογείου. Τα φύλλα και το λάδι του χρησιμοποιούνται συνήθως στα τρόφιμα αλλά και στην παρασκευή φαρμάκων.

Το δεντρολίβανο φαίνεται να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Το εκχύλισμα δεντρολίβανου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες οι οποίες προκαλούνται από τον ήλιο.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως δεντρολίβανο για τη μνήμη, τη δυσπεψία, την κούραση, την τριχόπτωση και πολλούς άλλους σκοπούς. Αυτό το απολαυστικό γαστρονομικό βότανο έχει όλα τα είδη εκπληκτικών χρήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το μαγείρεμα.

 10 έξυπνες χρήσεις του δεντρολίβανου εκτός από το μαγείρεμα!

βελτιώνει τη μνήμη και τη γνώση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η εισπνοή της μυρωδιάς του δεντρολίβανου βοήθησε τους ηλικιωμένους να θυμούνται να κάνουν πράγματα που έπρεπε να κάνουν σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως το να παίρνουν τα φάρμακα τους ενώ βοήθησε τα παιδιά να σκοράρουν υψηλότερα σε τεστ μνήμης και παιχνίδια αντιστοίχισης. Το βότανο βοηθά επίσης στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου  χάρη στην περιεκτικότητά του σε καρνοσικό οξύ που καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

ανακουφίζει από το στρες και το άγχος

Μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η αναπνοή της μυρωδιάς της λεβάντας και των φακελλίσκων δεντρολίβανου βοήθησε στη μείωση του άγχους των φοιτητών νοσηλευτικής πριν κάνουν ένα τεστ. Αυτοί που μύρισαν τα φακελάκια είχαν χαμηλότερους παλμούς, υποδεικνύοντας μια πιο χαλαρή ψυχική κατάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης , η οποία έδειξε ότι η μυρωδιά του ελαίου δεντρολίβανου μείωσε πραγματικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες και της κορτιζόλης στο σάλιο.

αντιμετωπίστε τα έντομα

Διατηρήστε το σπίτι σας χωρίς έντομα, τοποθετώντας κλαδάκια δεντρολίβανου δίπλα στις πόρτες και στα περβάζια των παραθύρων… ή ψεκάζοντάς τα με νερό δεντρολίβανου: 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ανά ένα φλιτζάνι νερό. Αυτό απωθεί κάθε είδους έντομα. Ο ψεκασμός ή η τοποθέτηση των κλαδιών κατά μήκος της πλάτης των ντουλαπιών λέγεται επίσης ότι διώχνει τα ποντίκια.

στοματικό διάλυμα

Το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό για τη στοματική υγεία. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες σκοτώνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για την τερηδόνα και τις ασθένειες των ούλων, ενώ φρεσκάρουν την αναπνοή σας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ισχυρό φυτικό στοματικό διάλυμα με δεντρολίβανο και γαρίφαλο. Απλώς βράστε ή ρίξτε τέσσερα κλωνάρια δεντρολίβανου και τέσσερα ολόκληρα γαρίφαλα σε δύο φλιτζάνια νερό.

φυσικό αποσμητικό

Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του, το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου αποτελεί μια ισχυρή προσθήκη σε οποιοδήποτε αποσμητικό προϊόν. Βότανα όπως το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, ο βασιλικός, η μέντα και το φασκόμηλο λέγεται ότι είναι φυσικά αποσμητικά σώματος και συχνά βρίσκονται σε φυσικά αποσμητικά που αγοράζονται από καταστήματα και σε σπιτικές συνταγές αποσμητικού.

παυσίπονο

Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των πονόδοντου, του εκζέματος, της ουρικής αρθρίτιδας, των πονοκεφάλων και του πόνου των αρθρώσεων ή των μυών. Λόγω των αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, η γερμανική έκδοση του FDA έχει εγκρίνει το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ως θεραπεία για μυϊκούς πόνους και αρθρίτιδα.

ανακουφίζει από τη συμφόρηση

Το να σιγοβράζετε δεντρολίβανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και να αναπνέετε τον ατμό είναι ένα ταχείας δράσης, ισχυρό αποσυμφορητικό. Το δεντρολίβανο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που βοηθά στο άνοιγμα των ρινικών και βρογχικών οδών.

περιποίηση δέρματος

Έλαιο με έγχυση δεντρολίβανου ή αραιωμένο αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για ανακούφιση και θεραπεία όλων των ειδών δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και του εκζέματος.

δυναμώστε και μακρύνετε τα μαλλιά

Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του δεντρολίβανου, οδηγούν σε ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνουν την ποιότητα των μαλλιών ξεμπλοκάροντας τους θύλακες των τριχών και διεγείροντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Δοκιμάστε να αναμίξετε λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο, κέδρο και μέντα στο σαμπουάν σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα δυνατό έγχυμα από δεντρολίβανο και φύλλα τσουκνίδας κάνει επίσης ένα υπέροχο ξέπλυμα μαλλιών με βότανα μετά το σαμπουάν.

καθαριστικό και απολυμαντικό για όλες τις χρήσεις

Το δεντρολίβανο έχει μακρά ιστορία χρήσης στον οικιακό καθαρισμό. Κάποτε βασικό στα νοσοκομεία, το δεντρολίβανο είναι αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό, αντισηπτικό και τα κάνει όλα χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών. Προσθέστε μερικά κλωνάρια, μαζί με μερικές φλούδες λεμονιού σε λευκό ξίδι και νερό για να φτιάξετε το καλύτερο καθαριστικό οικιακής χρήσης για όλες τις χρήσεις που μπορείτε να αγοράσετε με λιγότερα χρήματα.

returntonow.net

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr