8 μικροαλλαγές με τεράστιο αντίκτυπο στο αδυνάτισμα που υποστηρίζονται από την επιστήμη

8 μικροαλλαγές με τεράστιο αντίκτυπο στο αδυνάτισμα που υποστηρίζονται από την επιστήμη

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά η επιστήμη έχει δείξει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με τις μοντέρνες δίαιτες γρήγορης επιδιόρθωσης, η επίτευξη διαρκούς απώλειας λίπους περιλαμβάνει σταδιακές, βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που προάγουν τόσο την απώλεια βάρους όσο και τη συνολική βελτίωση της υγείας.

Η προτεραιότητα στις βιώσιμες συνήθειες αποφέρει διάφορα πλεονεκτήματα, όπως ενισχυμένη καρδιαγγειακή ευεξία, μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, παρατεταμένη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη πνευματική διαύγεια.

Ακολουθούν οκτώ μικροαλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το ταξίδι απώλειας βάρους, που υποστηρίζονται από πραγματικά επιστημονικά στοιχεία:

Προσθέστε 1000 επιπλέον βήματα: Αντί να στοχεύετε σε 10.000 βήματα, ξεκινήστε με επιπλέον 1000 καθημερινά. Αυτός ο χαμηλότερος στόχος αυξάνει την πιθανότητα σταδιακών αυξήσεων. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να περπατάτε για δύο λεπτά κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας για να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας.

Ανεβείτε τέσσερις σκάλες σε λιγότερο από ένα λεπτό: Η ικανότητά σας να ανεβείτε τέσσερις σκάλες σε λιγότερο από ένα λεπτό είναι ένας ισχυρός δείκτης καλής υγείας της καρδιάς, σύμφωνα με μια μελέτη συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Αγκαλιάστε τα σνακ άσκησης: Σύντομος χρόνος ή κίνητρο; Έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά δείχνει ότι ακόμη και 20 δευτερόλεπτα έντονης προσπάθειας τρεις φορές την ημέρα μπορούν να βελτιώσουν την αερόβια φυσική κατάσταση και τη δύναμη των ποδιών. 

Βγείτε έξω για μια ώρα την ημέρα: Μια επιπλέον ώρα σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεσή σας και τη γενική υγεία σας. Έρευνα που περιελάμβανε περισσότερους από 400.000 συμμετέχοντες διαπίστωσε ότι η αυξημένη έκθεση στο φως της ημέρας συνδέθηκε με μειωμένες πιθανότητες κατάθλιψης στη διάρκεια της ζωής και αυξημένη ευτυχία .

Επενδύστε 13 λεπτά άρσης βαρών: Η προπόνηση με βάρη ελάχιστης δόσης μπορεί να αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη πραγματοποίησαν ασκήσεις με βάρη μέχρι την κόπωση των μυών, με ποικίλη διάρκεια συνεδρίας . Παραδόξως, τα κέρδη δύναμης ήταν παρόμοια σε όλες τις ομάδες.

Μειώστε την κατανάλωση κρέατος κατά 10%: Μικρές διατροφικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία σας. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένου και κόκκινου κρέατος κατά 10% και η αντικατάστασή του με δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όσπρια θα μπορούσε να προσθέσει 48 υγιεινά λεπτά στην ημέρα σας  .

Αφιερώστε 10 λεπτά άσκησης στο σπίτι καθημερινά: Ξεχάστε το γυμναστήριο – επενδύστε σε ένα σχοινάκι. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόλις 10 λεπτά καθημερινής εξάσκησης μπορούν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή σας υγεία όσο και ένα τρέξιμο 30 λεπτών, ενώ παράλληλα ενισχύουν τα οστά σας .

Δοκιμάστε 15 λεπτά γιόγκα την ημέρα: Δεν χρειάζεστε ένα μάθημα γιόγκα 90 λεπτών για να αποκομίσετε τα οφέλη. Μόλις 15 λεπτά γιόγκα και βαθιά αναπνοή μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση κατά 10% και να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό για τουλάχιστον 24 ώρες, σύμφωνα με μια μελέτη Journal of the American College of Cardiology.

Αυτές οι μικροαλλαγές υποστηρίζονται από επιστημονικές μελέτες και μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Να θυμάστε ότι οι μικρές, βιώσιμες αλλαγές είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη επιτυχία παρά τα δραστικά, βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Αιθέριο έλαιο γαρδένια. Για τις φθορές του ήλιου, τις μυικές φθορές

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr