Ψευδάργυρος: 4+1 οφέλη που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Ψευδάργυρος: 4+1 οφέλη που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα μάτια, κυρίως στον αμφιβληστροειδή

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο, απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, από την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα έως τη διατήρηση του μεταβολισμού και πολλά άλλα.

Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να αποκομίσετε τα οφέλη του. «Γυναίκες 19 ετών και άνω χρειάζονται οκτώ χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου την ημέρα, μια έγκυος 11 χιλιοστόγραμμα και μια θηλάζουσα 12 χιλιοστόγραμμα», λέει η Amy Gorin, RDN, διαιτολόγος – διατροφολόγος.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη που έχει ο ψευδάργυρος για την υγεία σας:

Ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος

«Ο ψευδάργυρος βοηθά στην άμυνα ενάντια στις τοξίνες και τις ξένες ουσίες που απειλούν το ανοσοποιητικό σας», λέει η Gorin. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου σας καθιστέ πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.

Ο ψευδάργυρος διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό

Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο στη σύνθεση, αποθήκευση και απελευθέρωση ινσουλίνης στο πάγκρεας που σημαίνει ότι παίζει έμμεσα ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας σε σταθερά επίπεδα.

Ο ψευδάργυρος βοηθά στην επούλωση πληγών

Ο ψευδάργυρος αλληλεπιδρά με τα αιμοπετάλια του αίματος βοηθώντας στην πήξη του αίματος, επομένως η λήψη αρκετού ψευδαργύρου είναι ζωτικής σημασίας για την επούλωση γρατζουνιών και των κοψιμάτων.

Ο ψευδάργυρος ενισχύει την αίσθηση της γεύσης

Δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσουν σε ναυτία και να επηρεάσουν αισθήσεις όπως η όσφρηση και η γεύση, η απώλεια της όρεξης είναι ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε.

Ο ψευδάργυρος ενισχύει την όραση

Το σώμα χρειάζεται ψευδάργυρο για να μεταφέρει τη από το ήπαρ στον αμφιβληστροειδή. Αυτό βοηθά στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής που προστατεύει τα μάτια. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα μάτια, κυρίως στον αμφιβληστροειδή. Προβλήματα όπως η κακή νυχτερινή όραση και η θολή όραση συνδέονται με ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

www.pronews.gr

Ορμόνες που παχαίνουν: Η κορτιζόλη προκαλεί λίπος στην κοιλιά, η ινσουλίνη στην περιφέρεια, τα οιστρογόνα στα ψωμάκια! Τι να κάνεις

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr