Τα μυστικά του ελαιολάδου στην ομορφιά. Πως θα το εφαρμόσετε.

Τα μυστικά του ελαιολάδου στην ομορφιά. Πως θα το εφαρμόσετε.

Το ελαιόλαδο είναι ήδη αναγνωρισμένο φυσικό καλλυντικό παγκοσμίως.

Αναγνωρίστηκε στον κλάδο της υγείας και της διατροφής για τα πολυάριθμα οφέλη του που είναι σε όλους μας γνωστά.

Και πάλι όμως κάθε φορά μας εκπλήσσει  για τα θαύματα που έχει την δύναμη να κάνει πάνω στο δέρμα μας. Απο τα αρχαία χρόνια το ελαιόλαδο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στην γυναικεία ομορφιά , είναι όμως επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε και πως να το χρησιμοποιούμε ώστε να επωφεληθούμε πλήρως απο τις δραστικές καλλυντικές του ιδιότητες. 

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών από οξειδωτική βλάβη, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων,  την παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων. Συντηρεί την νεότητα.

Όταν χρησιμοποιείται με μέτρο και για συγκεκριμένους σκοπούς, το ελαιόλαδο αποδεικνύεται μια φανταστική επιλογή για την περιποίηση του προσώπου. Βοηθά αποτελεσματικά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, προάγοντας μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα. Είναι μάλιστα πολύ δραστικό για την αντιγήρανση μέσα στα χρόνια. Οι ωφέλειες του λειτουργούν αθροιστικά και καθώς το δέρμα μας έχει μνήμη, διψά για κάτι που είναι τόσο ευεργετικό για την φυσική του διατήρηση.  Η χρήση του καθημερινά προλαμβάνει το γήρας.

Το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα αποτελεσματικό φράγμα μεταξύ του δέρματος και παραγόντων όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, η ρύπανση και άλλα επιβλαβή χημικά. Αντίστοιχα, συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας και της θρέψης του δέρματος.

Αυτό οφείλεται στην παρουσία φλαβονοειδών και πολυφαινολών, που διεγείρουν την αναγέννηση των κυττάρων, δίνοντας στην επιδερμίδα νεανική όψη και μειώνοντας τη θαμπάδα.

Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε χρησιμεύει ως πρωταρχικό αντιοξειδωτικό, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και επιδιορθώνοντας τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Το ελαιόλαδο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε ενα σημείο ώστε να ελέγξετε  τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλλεργίες. Εάν δεν υπάρξουν αρνητικές αντιδράσεις εντός 24-48 ωρών από την εφαρμογή, είναι γενικά ασφαλές για χρήση.

Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο δεν συνιστάται για άτομα με πολύ λιπαρό δέρμα ή έκζεμα, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να επιδεινώσει τα δερματικά προβλήματα. Η βαριά σύσταση του ελαιολάδου μπορεί ενδεχομένως να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε ακμή.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο εάν μια γυναίκα με λιπαρό πρόσωπο κάνει καθαρισμό προσώπου στο σπίτι με ατμό, αφού πρώτα έχει περάσει σε καθαρό πρόσωπο ελαιόλαδο. Βοηθά μαγικά στον καθαρισμό προσώπου, στην λάμψη του και στην καταπολέμηση της ακμής! Αμέσως μετά τον καθαρισμό με ατμό, αποσύρετε το λάδι που περίσσεψε στο πρόσωπο με ένα χαρτί καθαρισμού και εάν είστε πολύ λιπαρή, ολοκληρώνετε τον καθαρισμό σας με το προσωπικό σας γαλάκτωμα.Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να ξέρεις πως θα χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο ώστε να το μετατρέψεις σε πολύτιμο καλλυντικό. 

Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα όταν απλώνετε αγνό ελαιόλαδο από την κουζίνα σας:

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πάρτε μερικές σταγόνες και τρίψτε τις ανάμεσα στα χέρια σας και μετά κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με ελαφρώς βρεγμένο δέρμα . Λάβετε υπόψη ότι το ελαιόλαδο είναι βαρύ και η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των πόρων. 

Εάν φοράτε τακτικά μακιγιάζ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως ντεμακιγιάζ, αφαιρώντας αποτελεσματικά κάθε ίχνος καλλυντικών χωρίς να ξηραίνει το δέρμα σας.

Στη συνέχεια, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό προσώπου για να διασφαλίσετε ότι οι πόροι παραμένουν μη φραγμένοι και ότι τυχόν υπολείμματα λιπαρότητας αφαιρούνται.

Τα οφέλη του ελαιολάδου επεκτείνονται και στη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος, καθώς τα αντιοξειδωτικά του μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή των βλαβών που προκαλούνται από τις ακτίνες UV.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενυδατώνει το δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σκουαλένιο και παρέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως τα ωμέγα 6 και ωμέγα 9 που αποτρέπουν την ξηρότητα.

Το λινολεϊκό οξύ του ελαιόλαδου δρα ως φραγμός υγρασίας, σφραγίζοντας την ενυδάτωση κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Χάρη στη χλωροφύλλη, διαθέτει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τη μελάγχρωση, την ερυθρότητα και ακόμη και να βοηθήσουν σε βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία πληγών και ουλών, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E και K που θρέφουν το δέρμα διεισδύοντας στο χόριο.

Για λόγους περιποίησης της επιδερμίδας, είναι καλύτερο να επιλέξετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς οι κανονικές ποικιλίες μπορεί να είναι πολύ όξινες για το δέρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγματα ελαιολάδου με άλλα ευεργετικά έλαια, όπως έλαια λεβάντας και αμυγδάλου, ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στο πρόσωπο, κατά προτίμηση πιστοποιημένα βιολογικά».

Προωθεί την επούλωση πληγών


Η εφαρμογή ελαιολάδου στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών επειδή είναι αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό. Μειώνει το πρήξιμο και βοηθάει στην πρόληψη της μόλυνσης. μπορεί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα στην πληγή για να προστατεύσει την περιοχή από βρωμιά και βακτήρια καθώς επουλώνεται.

Προφυλάξεις:

1. Εάν η οικογένειά σας έχει ιστορικό εκζέματος, συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση ελαιολάδου σε μωρά, καθώς μπορεί να προκαλέσει έκζεμα στην ενήλικη ζωή .

2. Το ελαιόλαδο δεν απορροφάται εύκολα από το δέρμα και μπορεί ενδεχομένως να φράξει τους πόρους, οδηγώντας σε βακτήρια που προκαλούν ακμή. Μετά την εφαρμογή, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε τυχόν περιττό λάδι.

3. Όταν χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο απευθείας στο πρόσωπό σας, επιλέξτε μια μάρκα χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χημικές ουσίες. Επιλέξτε μια αγνή, βιολογική, εξαιρετικά παρθένα ποικιλία.

4. Το ελαιόλαδο μπορεί να χαλάσει εύκολα όταν εκτίθεται σε υπερβολικό αέρα, θερμότητα και φως ή όταν αποθηκεύεται ακατάλληλα.

5. Η ποιότητα των ελιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ελαιολάδου μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής και την ποιότητά του. Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα, αναζητήστε πιστοποίηση από έναν διεθνή οργανισμό που επιβλέπει την παραγωγή ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο πάντα ήταν καλλυντικό και τροφή. Δίνει δύναμη και ανθεκτικότητα στο δέρμα και τον οργανισμό. Και όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή θα χρειαστούμε την φροντίδα του και θα αξιοποιήσουμε τα μυστικά του.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr