Ποιο είναι το πιο θρεπτικό βούτυρο ξηρών καρπών – Πάντως όχι αυτό που νομίζαμε

Ποιο είναι το πιο θρεπτικό βούτυρο ξηρών καρπών – Πάντως όχι αυτό που νομίζαμε

Κάσιους, αμυγδάλου ή φιστικιού; Πολύτιμα tips για να επιλέξουμε το ιδανικό βούτυρο ξηρών καρπών, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού μας οργανισμού.

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα αγαπημένο άλειμμα ξηρών καρπών, που απολαμβάνουμε να απλώνουμε σε φρυγανιές και σε μπισκότα ή να το προσθέτουμε στα αγαπημένα σμούθις, το πόριτζ (κρέμα βρώμης) και γιατί όχι στο μπανάνα-τοστ μας.

Αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια: Ποιος είναι ο πιο υγιεινός ξηρός καρπός
Όλοι οι ξηροί καρποί έχουν διατροφικά οφέλη όπως φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες και υγιή λίπη, αλλά είναι ένα είδος διατροφικά ανώτερο;

Πέρα από τα φιστίκια, άλειμμα παράγεται και από άλλους ξηρούς καρπούς, όπως το αμύγδαλο ή τα κάσιους. Όμως ανεξάρτητα από την πλούσια γεύση που έχουν όλα τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Ποιο βούτυρο ξηρών καρπών είναι το πιο υγιεινό;
Αρχικά, όλα τα αλείμματα ξηρών καρπών μας παρέχουν ένα σύνολο από υγεινά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως άλλωστε και οι ξηροί καρποί που καταναλώνουμε σε χούφτες.

Ενα είναι το έδεσμα για δυνατό σώμα, γερά οστά, οξύ πνεύμα και θετική διάθεση
Ευεργετεί όσο σχεδόν τίποτα άλλο τον οργανισμό μας.

Κι όμως υπάρχει μια επιλογή που ξεχωρίζει: Το βούτυρο αμυγδάλου.
Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως αποκαλείται στην αγορά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπόσχεται πολλαπλά οφέλη για την υγεία του ανοσοποιητικού, του δέρματος και των ματιών.

Εάν πάλι θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη σε ωμέγα-3 λιπαρά, μπορούμε να δοκιμάσουμε βούτυρο καρύδια. Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών. Επιπλέον, συμβάλλον στην αύξηση των επιπέδων της HDL ή αλλιώς της «καλής χοληστερόλης», ενώ περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

HuffPost

Αρπαγόφυτο. Αντιφλεγμονώδες. Για πόνους μυών –Αρθρώσεων.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr