Πέντε πράγματα που κάνουν οι ίδιοι οι δερματολόγοι στο πρόσωπό τους

Πέντε πράγματα που κάνουν οι ίδιοι οι δερματολόγοι στο πρόσωπό τους

Τι κάνουν οι δερματολόγοι για να διατηρήσουν τη νέότητα;

Πάντα υπάρχει χρόνος
“Έχω προϊόντα και μάσκες σε ειδικό μέγεθος σε ένα τσαντάκι στο αυτοκίνητό μου. Όταν πέσω σε τρελή κίνηση (εννοείται, σταματάω στο πλάι ή σε ένα κολλημένο κόκκινο φανάρι), βάζω serum, μάσκα για τα μάτια, τζελ θρέψης για τα φρύδια και ό,τι άλλο προλαβαίνω!” Francesca Fusco, δερματολόγος, Νέα Υόρκη.

Κάνω μασάζ προσώπου για να προλάβω τις ρυτίδες
“Πολλοί άνθρωποι (του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου) ταλαιπωρούμε το πρόσωπό μας στον ύπνο, με αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες και πόδι της χήνας στα μάτια. Για να χαλαρώσω το πρόσωπό μου κάνω πιεσοθεραπεία προσώπου για μερικά λεπτά πριν κοιμηθώ. Κάνε απαλές πιέσεις πάνω από το μεσόφρυο, στους κροτάφους και δίπλα στα ρουθούνια σου, κρατώντας 10 δευτερόλεπτα κάθε πίεση”. Jessica Wu, δερματολόγος, Λος Άντζελες και συγγραφέας του Feed Your Face.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω – και απ’ έξω προς τα μέσα
“Παρά τα όσα ακούς, το νερό που πίνεις δεν μεταφράζεται σε σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το δέρμα σου απ’ έξω με serum, κρέμες και ενυδατικά σπρέι”. Dendy Engelman, δερματολόγος στο Manhattan Dermatology & Cosmetic Surgery.

Aπόφυγε τα καυτά ντους
“Ποτέ δεν πλένω το πρόσωπό μου με ζεστό νερό – είναι πολύ σκληρό για το δέρμα. Μόνο χλιαρό νερό!” Elizabeth Tanzi, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο George Washington.

Βάζε πρώτα αντηλιακό στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια σου
“Βάλε αντηλιακό στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια πριν από το πρόσωπο – αυτές οι περιοχές γερνάνε πιο γρήγορα και είναι πιο δύσκολο να τις βελτιώσεις απ’ ότι το πρόσωπο. Και συνήθως ξεχνάμε να τους βάλουμε αντηλιακό παρότι είναι εξίσου εκτεθειμένες με το πρόσωπο”. Doris Day, δερματολόγος, Νέα Υόρκη.

shape.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Τα 7 χαρακτηριστικά των αχάριστων ανθρώπων

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr