Μακιγιάζ για ώριμο δέρμα: Ποια είναι τα μυστικά για να φαίνεστε νεότερες

Μακιγιάζ για ώριμο δέρμα: Ποια είναι τα μυστικά για να φαίνεστε νεότερες

Το μακιγιάζ για ώριμο δέρμα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες, καθώς κατακάθονται πάνω στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου.
Το δέρμα μας χάνει την υγρασία του καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να δείχνει λιγότερο σφριγηλή και πιο ζαρωμένη. Ενώ το νερό μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται πιο ενυδατωμένο, δεν θα διαγράψει εντελώς το πέρασμα του χρόνου.

Ξεκινήστε με την περιποίηση του δέρματος
Η χρήση της σωστής ενυδατικής κρέμας είναι η καλύτερη λύση για να αποτρέψετε να κατακάτσει το μακιγιάζ πάνω στις λεπτές γραμμές. Η ενυδατική δημιουργεί ένα μαξιλάρι ώστε το μακιγιάζ να κάθεται άνετα πάνω από το δέρμα. Χωρίς την κρέμα, το μακιγιάζ θα βυθιστεί αμέσως.

Για τις γυναίκες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα ή που προτιμούν μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας και πλήρους κάλυψης (το οποίο είναι πιο εύκολο για να κατακάτσει στις λεπτές γραμμές) ή και τα δύο: Δοκιμάστε μια παχύρρευστη, χωρίς λιπαρότητα κρέμα. Πολλές ενυδατικές κρέμες χωρίς λάδι είναι λεπτές, αλλά οι πιο παχιές θα δώσουν στο μακιγιάζ ένα σημαντικό στρώμα για να κάθεται.

Χρησιμοποιήστε την πούδρα με μέτρο


Εάν το δέρμα σας αρχίζει να γυαλίζει, εφαρμόστε ελαφρά την πούδρα πάνω από το μακιγιάζ για να το σταθεροποιήσετε. Δεδομένου ότι η πούδρα στεγνώνει το δέρμα (ειδικά αν έχει ταλκ, το ο οποίο θα μπορούσε να περιέχει αμίαντο), η εφαρμογή της σωστής για εσάς είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι τα άλλα προϊόντα του μακιγιάζ δεν θα κατακάτσουν στο δέρμα.

Το κόλπο για να εφαρμόσετε την τέλεια ποσότητα πούδρας είναι να ξεκινήσετε από λίγο και να προσθέσετε περισσότερη αν χρειάζεται. Πρώτα, βυθίστε την κεφαλή ενός πινέλου πούδρας στο προϊόν για να καλύψετε τις κορυφές των τριχών με μια μικρή ποσότητα προϊόντος. Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά τη λαβή της βούρτσας στον καρπό σας για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια. Περάστε το πινέλο πούδρας πάνω από τις λιπαρές περιοχές πριν χρησιμοποιήσετε ό,τι έχει απομείνει στη βούρτσα για να γεμίσετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Βρείτε τα σωστά προϊόντα για εσάς


Όσον αφορά το μακιγιάζ, οι οι ειδικοί συμβουλεύουν να είστε λιτές. Μην επιλέγετε πυκνές φόρμουλες, φόρμουλες με λάμψη ή επιλογές που θα κατακάτσουν στις λεπτές γραμμές. Αποφύγετε τα προϊόντα 2 σε 1, όπως foundation και πούδρα, καθώς θα στεγνώσουν το δέρμα, κάνοντας τις γραμμές πιο εμφανείς. Αντ ‘αυτού, εφαρμόστε τα προϊόντα έτσι ώστε να κάθονται όμορφα μεταξύ τους. Η καλύτερη σειρά είναι να ξεκινήσετε με το foundation, μετά να εφαρμόσετε concealer και στη συνέχεια πούδρα και να ολοκληρώσετε με ρουζ.

Το καλύτερο μακιγιάζ για ώριμη επιδερμίδα δεν πρέπει να στεγνώνει το δέρμα. Θα πρέπει να είναι αρκετά υγρό ώστε να κινείται εύκολα στο δέρμα σας αντί να μένει ακίνητο και να κατακάθεται στις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε ένα foundation που έχει υγρασία. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά να γεμίσει το δέρμα ενώ παρέχει κάλυψη. Για να βρείτε μια βάση πλούσια σε υγρασία, αναζητήστε μια κρεμώδη υφή και ενυδατικά συστατικά όπως το λάδι jojoba. Η ίδια ιδέα ισχύει και όταν ψάχνετε για concealer: Επιλέξτε μια κρεμώδη φόρμουλα που δεν θα ξηραίνει το δέρμα και δεν θα κατακάτσει.

Αναπληρώστε την υγρασία
Όταν παρατηρείτε ότι το μακιγιάζ κάνει πιο έντονες τις γραμμές του προσώπου σας, είναι ώρα να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι προσώπου πάνω από το μακιγιάζ (το οποίο δεν θα κάνει κάτι παραπάνω από το να ψεκάσει λίγο νερό στο πρόσωπό σας), απλώστε μια ποσότητα ελαφριάς ενυδατικής κρέμας σε μέγεθος μπιζελιού στις παλάμες των χεριών και μετά αγγίξτε απαλά τις παλάμες στο πρόσωπό σας. Αυτό αναζωογονεί άμεσα το δέρμα χωρίς να καταστρέφει το μακιγιάζ.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr