Η κατάκτηση της τέλειας ομορφιάς στην εμμηνόπαυση

Η κατάκτηση της τέλειας ομορφιάς στην εμμηνόπαυση

-Μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη

-Κάθε γυναίκα έχει την ηλικία που της αξίζει.

 

Υπάρχει μία κουλτούρα γύρω από την εμμηνόπαυση η οποία βασίζεται κατά πολύ στο σύγχρονο λαιφ στάιλ που θέλει την γυναίκα σχεδόν θύμα της μοίρας της καθώς η αναπαραγωγική της φάση τελειώνει. Όμως δεν είναι έτσι (μπορεί να συμφέρει εμπορικά ώστε όλη αυτή η απαισιόδοη νοοτροπία να δημιουργεί ψεύτικες ανάγκες) αλλά το θέμα είναι όπως θα το δει κανείς.

Η εμμηνόπαυση πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι είναι μια φάση απόλυτης απελευθέρωσης.

Αν τελειώνει κάτι την ίδια στιγμή αρχίζει κάτι άλλο. Μπάνια όλο το καλοκαίρι, σεξουαλικές επαφές χωρίς άγχος, κανένα έξοδο για προϊόντα περιόδου και μια θηλυκότητα που επιστρέφει πιο έντονα, πιο απαιτητική από πότε σαν μια εφηβεία με αντίστροφη μορφή.

Όχι δεν είναι μύθος ότι όλες οι ηλικίες είναι ωραίες. Είναι αλήθεια γιατί κάθε ηλικία σου ανοίγει καινούργιες προοπτικές σου ανοίγεται μπροστά σου γεμάτη εκπλήξεις… κι επιτέλους στην εμμηνόπαυση αν θες μπορείς να δεις τον εαυτό σου λίγο πιο εγωιστικά…πιο απελευθερωμένα… μαθαίνεις πλέον πως δεν είναι κακό να σε αγαπάς και να σε προσέχεις… έχουν περάσει κάποια χρόνια ζώντας την ζωή σου με τις επιταγές των άλλων και των υποχρεώσεων σου αλλά από την εμμηνόπαυση και πέρα έρχεται και το νέο συναίσθημα μιας καινούργιας απενοχοποιημένης και ελεύθερης ζωής χωρίς τύψεις. Εάν είστε στην εμμηνόπαυση μπορεί να νιώθετε όλες τις ορμονικές δυσκολίες της αλλά μπορεί και όχι. Ότι και να συμβαίνει είναι ακόμη ένα κανάλι στη ζωή που θα τελειώσει αν είναι δυσάρεστο και δεν θα έχει διάρκεια. Παρακάτω θα δούμε όλες τις εκδοχές για την κατάκτηση της τέλειας ομορφιάς στην εμμηνόπαυση. Και καλή αισιόδοξη εμπειρία σε αυτόν τον νέο κύκλο ζωής που ανοίγεται μπροστά μας και δεν σηματοδοτεί κανένα μοιραίο κλείσιμο πόρτας πίσω μας. Απλώς έχουμε πλέον περιέργεια και για άλλου είδους μονοπάτια.

 Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλές αλλαγές συμβαίνουν μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών διακυμάνσεων που μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική και συναισθηματική ευεξία.

Μια κοινή ανησυχία για τις γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση είναι πώς επηρεάζει την εμφάνισή τους. Αυτό το άρθρο θα εξερευνήσει μερικά μυστικά ομορφιάς κατά την εμμηνόπαυση.

Το κλειδί για την ομορφιά είναι πάντα να κοιτάς κάποιον που σε αγαπάει

Κατανόηση της εμμηνόπαυσης

«Emma Thompson: Είναι μία τόσο κρύα νύχτα. Ξέρετε, είναι η πρώτη φορά που είμαι πραγματικά ευγνώμων για την εμμηνόπαυση», είπε.

Πριν εμβαθύνουμε σε συμβουλές για τη διατήρηση της ομορφιάς κατά την εμμηνόπαυση, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας αυτή την περίοδο.

Εμμηνόπαυση ορίζεται ως οι12 συνεχόμενοι μήνες χωρίς έμμηνο ρύση. Εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45-55 ετών, αλλά μπορεί να συμβεί νωρίτερα ή αργότερα σε ορισμένες γυναίκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν οιστρογόνα και προγεστερόνη, δύο βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν τον έμμηνο κύκλο και παίζουν ρόλο στην υγεία του δέρματος.

Η μείωση αυτών των ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, αλλαγές στη διάθεση και αλλαγές στο δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί και όχι. Μπορεί δηλαδή να βιώσετε όλα αυτά μαζί μπορεί μόνο ένα ή μπορεί απολύτως τίποτα!Δείτε το σαν μετάβαση που απλώς θα πρέπει να αλλάξετε διαχείριση για το ίδιο αποτέλεσμα.

Φροντίζοντας το δέρμα σας

Η ομορφιά είναι πώς αισθάνεσαι μέσα σου, και αυτό καθρεφτίζεται στα μάτια σου. Δεν είναι κάτι σωματικό.
~Sophia Loren, Ιταλίδα ηθοποιός

Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται κατά την εμμηνόπαυση, το ίδιο συμβαίνει και με την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματός μας. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες παρατηρούν αύξηση των ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για να καταπολεμήσετε αυτές τις επιπτώσεις στο δέρμα σας, είναι σημαντικό να καθιερώσετε μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Αυτό περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και καθημερινή χρήση αντηλιακού.

Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή ή πεπτίδια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Είναι επίσης σημαντικό να ενσωματώνετε αντιοξειδωτικά στη διατροφή και τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να προάγουν μια υγιή λάμψη.

Φροντίδα μαλλιών
Ακριβώς όπως το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας υφίστανται αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση. Τα οιστρογόνα βοηθούν να διατηρηθούν τα μαλλιά δυνατά και υγιή, επομένως η πτώση τους μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση των μαλλιών ή ακόμα και σε τριχόπτωση.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαχταριστά και όμορφα, δοκιμάστε να ενσωματώσετε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας.

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και μαλακτικά για όγκο για να δώσετε ώθηση στα μαλλιά σας. Και μην ξεχνάτε να προσέχετε τις άκρες των τριχών για να αποφύγετε τα σχισμένα άκρα.

Αλλαγές διάθεσης
Η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να επιφέρει αλλαγές στη διάθεση, συμπεριλαμβανομένης της ευερεθιστότητας, του άγχους και της κατάθλιψης. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να αποδοθούν σε ορμονικές ανισορροπίες και στα σωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η αγάπη της ομορφιάς είναι καλό γούστο. Η δημιουργία της ομορφιάς είναι τέχνη.
~Ralph Waldo Emerson, Αμερικανός φιλόσοφος

 

Για να ανακουφίσετε αυτές τις εναλλαγές της διάθεσης, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Αυτό περιλαμβάνει αρκετό ύπνο, τακτική άσκηση και εύρεση υγιεινών τρόπων διαχείρισης του στρες. Σκεφτείτε κάτι δημιουργικό για εσάς (από την συμμετοχή σε μια ομάδα) μέχρι το καθημερινό πνευματικό και διαλογιστικό περπάτημα ή απλά ένα βάψιμο νυχιών χωρίς περισπασμούς και φορτία.

Ενώ η εμμηνόπαυση μπορεί να επιφέρει πολλές αλλαγές στο σώμα μας, υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ευεξία μας. Καθιερώνοντας μια καλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος, φροντίζοντας τα μαλλιά μας και δίνοντας προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα, μπορούμε να πλοηγηθούμε σε αυτό το στάδιο με αυτοπεποίθηση και χάρη.

Και θυμηθείτε τίποτε δεν τελειώνει ίσα ίσα τώρα αρχίζει!

Γι αυτό λοιπόν επινοήστε τον καινούργιο σας εαυτό εμπνευστείτε και αφεθείτε σε μια καινούργια ελευθερία. Αυτή της μοναδικής εμμηνόπαυσης: δείτε την με χαρά γιατί επιβιώσαμε και συνεχίζουμε …δεν είναι απλό ούτε και αυτονόητο και αυτή μόνο η σκέψη, μπορεί να σας χαρίσει το πιο νικητήριο χαμόγελο για την καλύτερη σέλφι της ζωής σας!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Βιβλιογραφικές αναφορές
“Εμμηνόπαυση.” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 25 Φεβρουαρίου 2020.
“8 μυστικά ομορφιάς για να φαίνεστε υπέροχα κατά την εμμηνόπαυση.” Healthline, Healthline Media, 14 Οκτ. 2019.
«Εμμηνόπαυση και τριχόπτωση: Τι να περιμένετε και πώς να την αντιμετωπίσετε». Everyday Health, Ziff Davis LLC., 23 Μαΐου 2019.
Διαχείριση μεταβολών της διάθεσης κατά την εμμηνόπαυση.” Harvard Health Publishing, Harvard Medical School, Απρ. 2018.
«Φροντίδα για το δέρμα σας στην εμμηνόπαυση». Cleveland Clinic, Cleveland Clinic Foundation, 10 Οκτ. 2017.
«Άσκηση: Μια υγιεινή συνήθεια που πρέπει να ξεκινάς πριν την εμμηνόπαυση». Mayo Clinic Women’s Health Source, Mayo Foundation for Medical Education and Research, Αύγ. 2020.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr