Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν την ακοή, ευρήματα μελέτης

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν την ακοή, ευρήματα μελέτης

 Η κατανάλωση περισσότερων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Τα χαμηλά επίπεδα του εικοσιδυαεξανοϊκού οξέος ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (DHA) συνδέονται με την απώλεια ακοής στη μέση και μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με ευρήματα που αναμένεται να παρουσιαστούν τη Δευτέρα σε συνεδρίαση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στη Βοστώνη», αναφέρει το HealthDay.

Ωστόσο, οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι που είχαν υψηλότερα επίπεδα DHA είχαν 8% έως 20% λιγότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα ακοής από τους ανθρώπους που είχαν χαμηλότερα επίπεδα DHA, αποκάλυψε η έρευνα.

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι το DHA αποτρέπει την απώλεια ακοής, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Michael McBurney του Ινστιτούτου Έρευνας Λιπαρών Οξέων με έδρα τη Νότια Ντακότα και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά. Αλλά προσθέτει στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση της σημασίας των λιπαρών οξέων έναντι των μειώσεων που σχετίζονται με την ηλικία σε μια σειρά λειτουργιών του σώματος.

«Τα ευρήματά μας δεν πρέπει να ερμηνεύονται ότι τα χαμηλά επίπεδα DHA στο αίμα προκαλούν απώλεια ακοής», «Ωστόσο, τα ευρήματά μας προσθέτουν στην αναδυόμενη επιστήμη ότι το DHA μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ακουστικής λειτουργίας».

Τα ευρήματα θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε περιοδικό με κριτές, έγραψε η HealthDay. Δεν είναι επίσης σαφές εάν τα συμπληρώματα DHA βελτιώνουν την ακοή.

Στη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από 115.000 άτομα ηλικίας 40 έως 69 ετών που ήταν μέλη της UK Biobank. Τα άτομα που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα DHA είχαν 16% περισσότερες πιθανότητες να μην έχουν προβλήματα ακοής, σε σύγκριση με άτομα που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πώς το DHA μπορεί να προστατεύσει την ακοή. Λένε ότι είναι πιθανό τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα να προστατεύουν τα κύτταρα στο εσωτερικό αυτί. Ή μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή από δυνατούς θορύβους και λοιμώξεις.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Πότε ο πόνος στο χέρι είναι τενοντίτιδα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr