Ενεργειακά ποτά από την φύση. Τα καλύτερα βότανα και τσάγια για αυξημένη ενέργεια

Ενεργειακά ποτά από την φύση. Τα καλύτερα βότανα και τσάγια για αυξημένη ενέργεια

 

Έχετε βαρεθεί να νιώθετε υποτονικότητα και ψυχική ή σωματική αποστράγγιση όλη την ώρα; Αναζητάτε φυσικούς τρόπους για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας χωρίς να βασίζεστε στην καφεΐνη ή τη ζάχαρη; Μην ψάχνετε άλλο, γιατί έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα βότανα και τσάγια που μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε τη μέρα σας!

##Γιατί να επιλέξετε βότανα και τσάι;

Τα βότανα και τα τσάγια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον καφέ ή τα ενεργειακά ποτά, επειδή παρέχουν βιώσιμη ενέργεια χωρίς σύγχυση, θόλωμα ή τρέμουλο. Προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η μείωση του στρες και του άγχους.

1. Τζίνσενγκ

Γνωστό ως «βασιλιάς των βοτάνων», το ginseng χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες για να αυξήσει την ενέργεια και τη ζωτικότητα. Λειτουργεί βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα και μειώνοντας την κόπωση.
Μπορείτε να καταναλώσετε το ginseng σε διάφορες μορφές, όπως τσάι, συμπληρώματα ή ακόμα και να το προσθέσετε στη μαγειρική σας. Απλώς φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας προτού το προσθέσετε στη ρουτίνα σας, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

2. Matcha

Το Matcha είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού που παρασκευάζεται από λεπτά αλεσμένα φύλλα σε σκόνη. Περιέχει υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης από το κανονικό πράσινο τσάι, αλλά περιέχει επίσης L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που προάγει τη χαλάρωση και βελτιώνει την εστίαση.
Σε αντίθεση με τον καφέ, το matcha παρέχει σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας χωρίς τη συντριβή, καθιστώντας το ιδανικό για διαρκή ενέργεια όλη την ημέρα. Επιπλέον, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προστατεύσουν από χρόνιες ασθένειες.

3. Ashwagandha

Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο βότανο που χρησιμοποιείται στην ιατρική της Αγιουρβέδα εδώ και αιώνες για την καταπολέμηση του στρες και της κούρασης. Λειτουργεί ρυθμίζοντας την αντίδραση του οργανισμού στο στρες, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης (την ορμόνη του στρες) και αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας.
Μπορείτε να βρείτε το ashwagandha σε μορφή συμπληρώματος ή ως σκόνη που μπορεί να προστεθεί σε smoothies, τσάι ή άλλα τρόφιμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες όπως στομαχικές διαταραχές ή υπνηλία, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μικρές δόσεις και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες.

4. Μάκα

Η ρίζα μάκα είναι ένα άλλο προσαρμογόνο βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για να αυξήσει την ενέργεια, την αντοχή και τη λίμπιντο. Περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Β, βιταμίνης C, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Μπορείτε να καταναλώσετε το maca σε μορφή σκόνης ή να το προσθέσετε σε smoothies ή αρτοσκευάσματα. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το maca μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει το άγχος, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας τους χωρίς να αισθάνονται νευρικότητα.

5. Τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι ένα δημοφιλές βότανο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική που έχει χρησιμοποιηθεί για τις δυναμωτικές του ιδιότητες. Περιέχει ενώσεις που ονομάζονται ginsenosides, οι οποίες πιστεύεται ότι αυξάνουν την πνευματική διαύγεια και τη σωματική αντοχή.
Μπορείτε να βρείτε το ginseng σε μορφή συμπληρώματος, ως τσάι ή ακόμα και ως συστατικό σε ενεργειακά ποτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ginseng και μερικά μπορεί να έχουν ισχυρότερα αποτελέσματα από άλλα. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν προσθέσετε το ginseng στη ρουτίνα σας.

6. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας. Περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να σας δώσει μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, αλλά περιέχει επίσης L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που προάγει τη χαλάρωση και την εστίαση. Αυτός ο συνδυασμός κάνει το πράσινο τσάι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον καφέ ή τα ενεργειακά ποτά.
Μπορείτε να βρείτε πράσινο τσάι σε διάφορες μορφές, όπως χαλαρά φύλλα, σε συσκευασία και σκόνη matcha. Το Matcha είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Απλώς να προσέχετε την πρόσληψη καφεΐνης σας και προσπαθήστε να μην την έχετε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

7. Γκουαράνα
Το Guarana είναι ένα φυτό ιθαγενές στην περιοχή του Αμαζονίου που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από αυτόχθονες πληθυσμούς για τα διεγερτικά του αποτελέσματα. Περιέχει καφεΐνη, καθώς και άλλες ενώσεις όπως η θεοβρωμίνη και η θεοφυλλίνη, που μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας και της πνευματικής εγρήγορσης.
Μπορείτε να βρείτε το guarana σε μορφή συμπληρώματος ή ως συστατικό σε ενεργειακά ποτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν καταναλώνετε γκουαράνα, καθώς η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και άλλες παρενέργειες.

8. Yerba Mate
Το Yerba mate είναι ένα είδος τσαγιού που παρασκευάζεται από τα φύλλα του πουρναριού της Νότιας Αμερικής. Περιέχει καφεΐνη, καθώς και άλλες ενώσεις που συνεργάζονται για να παρέχουν μια διαρκή ώθηση ενέργειας χωρίς τη συντριβή ή το τρέμουλο που συχνά συνδέονται με τον καφέ.
Το Yerba mate καταναλώνεται παραδοσιακά σε μια κολοκύθα και πίνεται μέσα από ένα μεταλλικό καλαμάκι που ονομάζεται bombilla. Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε φακελάκια τσαγιού ή ως συστατικό σε ενεργειακά ποτά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr