Αψηφά την ηλικία: Η δύναμη της σωστής Εφαρμογής Ρετινόλης και τα Αληθινά Μυστικά της.

Αψηφά την ηλικία: Η δύναμη της σωστής Εφαρμογής Ρετινόλης και τα Αληθινά Μυστικά της.

Τα μυστικά της ρετινόλης: Πώς να την εφαρμόσετε σωστά για μέγιστα αποτελέσματα

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να σε κάνει 10 χρόνια νεότερη.

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αλλά και πολυσυζητημένα συστατικά στη βιομηχανία ομορφιάς και μόνο για καλό λόγο! Αυτή η ισχυρή μορφή βιταμίνης Α έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος ενώ κάνει πρόληψη γήρανσης.

Ωστόσο, μαζί με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη και η ρετινόλη πρέπει να εφαρμόζεται σωστά για να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματά της.

Δείτε τα μυστικά της ρετινόλης και πώς να τη χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά για όμορφο, λαμπερό δέρμα.

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για υγιές δέρμα. Το σώμα μετατρέπει τη ρετινόλη σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την προώθηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων και την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Πάρτε μια ποσότητα ορού ρετινόλης σε μέγεθος μπιζελιού και απλώστε την απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν η εφαρμογή μόνο μιας μικρής ποσότητας σε μέγεθος μπιζελιού θα είναι αρκετή, εμπιστευτείτε μας, με τη ρετινόλη, ισχύει το Less is more.

Τα οφέλη της ρετινόλης


Η ρετινόλη έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, καθιστώντας την απαραίτητο σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Η κύρια λειτουργία του είναι να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Βοηθά επίσης στην απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος, αποκαλύπτοντας μια πιο φωτεινή και λεία επιδερμίδα. Επιπλέον, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακμής και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος, καθιστώντας την μια ισχυρή αντιγηραντική δύναμη.

Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την ρετινόλη, μπορείτε με βεβαιότητα να περιμένετε να δείτε πιο λαμπερό και σφριγηλό δέρμα εντός 8 εβδομάδων από τη χρήση. Το μυστικό είναι να παραμείνετε συνεπείς με την εφαρμογή σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν ρετινόλης
Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός προϊόντος ρετινόλης, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Η ρετινόλη έχει διαφορετικές περιεκτικότητες, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με χαμηλότερη συγκέντρωση και σταδιακά να ανεβείτε αν χρειαστεί. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε ένα προϊόν που να είναι σταθερό και να έχει ελάχιστη έκθεση στον αέρα και το φως, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ισχύ του.

Λειτουργεί επιταχύνοντας τον κύκλο εργασιών της επιδερμίδας, ο οποίος βοηθά στην αποβολή των θαμπών, νεκρών κυττάρων , αποκαλύπτοντας το νεότερο, πιο υγιές δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο βελτιώνει την υφή του δέρματός σας, αλλά και του δίνει μια αξιοσημείωτη λάμψη (αλλά και λεία υφή) γεμάτη τόνωση, σφιχτούς νεανικούς ιστούς -καλά οχυρωμένους- καθώς και ισχυρό περίγραμμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη
Η ρετινόλη πρέπει να ενσωματώνεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας τη νύχτα, καθώς μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο στο ηλιακό φως. Συνιστάται να ξεκινήσετε με ποσότητα ρετινόλης σε μέγεθος μπιζελιού και να την εφαρμόσετε μετά τον καθαρισμό και την τόνωση του προσώπου. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ρετινόλη κάθε δεύτερη νύχτα στην αρχή και στη συνέχεια να αυξάνετε σταδιακά τη χρήση καθώς το δέρμα σας τη συνηθίζει.

Πρόσθετες συμβουλές για τη χρήση ρετινόλης
Για να διασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα από τη χρήση της ρετινόλης, είναι απαραίτητο να λάβετε ορισμένα πρόσθετα βήματα. Πρώτον, να φοράτε πάντα αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UV, καθώς η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στην έκθεση στον ήλιο. Επίσης, φροντίστε να ενυδατωθείτε σωστά μετά τη χρήση ρετινόλης, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Τέλος, να είστε υπομονετικοί με το ταξίδι σας με ρετινόλη, καθώς μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να δείτε ορατά αποτελέσματα.

Ακολουθεί ένας οδηγός για την προσθήκη ρετινόλης στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Βήμα 1: Καθαρίστε το πρόσωπό σας και χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών για να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα των ματιών.

Βήμα 2: Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι εντελώς στεγνό. Η ρετινόλη πρέπει να εφαρμόζεται σε ξηρό δέρμα για να αποφευχθεί ο ερεθισμός. Οι ενυδατικές κρέμες και τα σέρουμ είναι ωραία σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα, αλλά όχι η ρετινόλη.

Βήμα 3: Εφαρμόστε μια ποσότητα ρετινόλης σε μέγεθος μπιζελιού από το πηγούνι, μετακινώντας προς τα πάνω και προς τα έξω με τα δάχτυλά σας.

Βήμα 4: Ολοκληρώστε με ενυδατική κρέμα.

Βήμα 5: Εφαρμόστε αντηλιακό ευρέος φάσματος το επόμενο πρωί, καθώς η ρετινόλη αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο.

Ρετινόλη και σημάδια ακμής. Η σίγουρη λύση και το βέβαιο φάρμακο.

Πώς βοηθά η ρετινόλη στη θεραπεία των ουλών και των κηλίδων της ακμής;

Η ρετινόλη ενισχύει και ενισχύει συνεχώς την ανανέωση της επιδερμίδας. Πως το κάνει αυτό; Αυξάνοντας ολοένα την κυτταρική ανανέωση, η οποία βοηθά στην εξομάλυνση των ουλών ακμής, των κηλίδων και ακόμη και της υπερμελάγχρωσης ενώ ενισχύει τη συνολική υφή.

Η ρετινόλη λειτουργεί εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα  και προάγοντας την ανάπτυξη νέων, οδηγώντας τελικά σε πιο υγιές και πιο ομοιόμορφο δέρμα.

Μπορεί η χρήση της να οδηγήσει σε περισσότερα ξεσπάσματα;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η ρετινόλη προκαλεί «καθαρισμό» ή αρχικό ξεφλούδισμα και ξηρότητα λόγω των απολεπιστικών της ιδιοτήτων.

Ωστόσο, αυτή η φάση παρ΄όλο που σας ανησυχεί γιατί δεν έχει την τελική γοητεία και το απαράμιλλο αποτέλεσμα της ρετινόλης, συνήθως δεν διαρκεί πολύ.

Για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, συνιστούμε να εισάγετε αυτό το συστατικό στη θεραπεία της ακμής σας σταδιακά. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ρετινόλη μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τη συχνότητα με βάση την απόκριση του δέρματός σας.

Εάν εμφανίσετε ερυθρότητα, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα, διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Πόσο συχνά πρέπει να ενσωματώνω τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου;

Για να ελαχιστοποιήσετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα, ξεκινήστε εφαρμόζοντας προϊόντα ρετινόλης δύο έως τρεις νύχτες την εβδομάδα. Σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα σε κάθε δεύτερη νύχτα μέχρι το δέρμα σας να συνηθίσει να το χρησιμοποιεί κάθε βράδυ. Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας για να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο και χαρούμενο. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα ρετινόλης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος γιατί μπορούν να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο.

Πόσο συχνά να εφαρμόζετε ρετινόλη μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Οι δερματολόγοι συστήνουν: Ξεκινήστε με την εφαρμογή μιας ποσότητας ρετινόλης μεγέθους μπιζελιού σε ολόκληρο το πρόσωπό σας κάθε δεύτερη νύχτα. Να θυμάστε ότι χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να προσαρμοστεί το δέρμα σας στο προϊόν, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε με φειδώ στην αρχή και να αυξάνετε σταδιακά τη χρήση σας όσο περνάει ο καιρός. Εάν το δέρμα σας γίνει ξηρό ή ερεθισμένο, τότε υποχωρήστε και χρησιμοποιείστε την ρετινόλη σας  κάθε τρίτη νύχτα ή ακόμα και μία φορά την εβδομάδα. Εσείς θα αποφασίσετε πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα θα χρησιμοποιήσετε την ρετινόλη σας. Θα σας το δείξει το δέρμα σας.

Η ρετινόλη είναι αποδεδειγμένα ένα πολύ δυναμικό προϊόν αντιγήρανσης που δεν υπόσχεται αλλά πραγματοποιεί. Παρόλο που τα αποτελέσματα της είναι μαγικά και μόνιμα σε διάρκεια, αργούν σχετικά να φανούν ειδικά σε μια ζωή όπου ζούμε σε ταχύτητες και σε πολλά πράγματα στην ζωή μας, εκπαιδευτήκαμε να μην έχουμε υπομονή. Είναι όμως μια θεραπεία στο σπίτι με αληθινά αποτελέσματα που δεν κοστίζουν όσο ένας πλαστικός και τα όμορφα αποτελέσματα στο δέρμα μας φαίνονται για πάντα ενώ γυρίζει και τον χρόνο πίσω.

www.pexels.com

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr