Ελιξίριο για ρυτίδες και κηλίδες οι σπόροι τριανταφυλλιάς. Ενίσχυση της Λάμψης που μεταμορφώνει.

Ελιξίριο για ρυτίδες και κηλίδες οι σπόροι τριανταφυλλιάς. Ενίσχυση της Λάμψης που μεταμορφώνει.

 

Το έλαιο σπόρων αγριοτριανταφυλλιάς, που προέρχεται από τον μικρό καρπό του φυτού της άγριας τριανταφυλλιάς, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως από τους δερματολόγους και τους επαγγελματίες της ομορφιάς. Έχει το χάρισμα της ανάπλασης και της ισχυρής λάμψης όσο σκοτεινιασμένο κι αν είναι το δέρμα σου. Η επάλειψη με έλαιο τριανταφυλλιάς είναι η σωτήρια κίνηση σε ένα δέρμα φθαρμένο, κουρασμένο και σκοτεινό. Αποτελεί αρχαία αξία με ιστορική φήμη.

Στα χαρακτηριστικά του, δίνει συνεχώς ενέργεια στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό το φυσικό ελιξίριο φημίζεται για την ικανότητά του να δίνει μια ιδιαίτερη λάμψη στο δέρμα, ενώ παράλληλα κάνει τα μαγικά του για να μειώσει την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων. 

Θρεπτικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την αποτελεσματικότητα του ελαίου από σπόρους τριανταφυλλιάς είναι το πλούσιο θρεπτικό του προφίλ. Αυτό το φυσικό λάδι είναι γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που λειτουργούν αρμονικά για να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος.

Περιέχει επίσης βήτα-καροτίνη, η οποία προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία
Το άγριο τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία πληγών και την επούλωση εγκαυμάτων. Σήμερα, το λάδι άγριου τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται τοπικά για να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση του τόνου του δέρματος και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει το πρήξιμο

 

Βιταμίνη Α: Το έλαιο σπόρων αγριοτριανταφυλλιάς έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α ή ρετινόλη, η οποία είναι γνωστή για τις ανανεωτικές της ιδιότητες. Η ρετινόλη ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας στο ξεθώριασμα των λεπτών γραμμών και των κηλίδων με την πάροδο του χρόνου.

Βιταμίνη C και άμεσο κολλαγόνο στο δέρμα: Άφθονη πηγή βιταμίνης C, αυτό το έλαιο, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα . Λειτουργεί επίσης ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το οχυρό αυτό που λέγεται επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και τις περιβαλλοντικές βλάβες που βολιδοσκοπούν καθημερινά.

Απαραίτητα λιπαρά οξέα για φίνα επιδερμίδα σαν αλάβαστρο: Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 και ωμέγα-6, τα οποία διατηρούν την ενυδάτωση του δέρματος και εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας. Αυτό οδηγεί σε μια ελαστική, δροσερή επιδερμίδα.

Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι τροφή και συμβάλλει στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λαδιού, θωρακίζοντας το δέρμα από το οξειδωτικό στρες υποστηρίζοντας παράλληλα τις φυσικές διαδικασίες αποκατάστασης.

 

Rosehip Seed Oil-Άγριο Τριαντάφυλλο

Εξασθένιση ρυτίδων και κηλίδων η μεγάλη του αρετή.
Μία από τις πιο διάσημες αρετές του ελαίου από σπόρους τριανταφυλλιάς, είναι η ικανότητά του να μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των κηλίδων. Τις σβήνει σαν γόμα. Γι αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο λάδι θα το βρείτε και ως γόμα των ρυτίδων.

α.Ρυτίδες: Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α  διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη σφριγηλότητα του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Με τακτική χρήση, οδηγεί σε λείο, φωτογενές και σφριγηλό δέρμα.

Το τριαντάφυλλο είναι ένα κεντρικό συστατικό στην περιγραφή της επιδερμίδας εδώ και αιώνες. Τα πέταλα έχουν χρησιμοποιηθεί τοπικά για να καταπραΰνουν τον ερεθισμό του δέρματος και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που είναι θρεπτικά και αναπλαστικά για το δέρμα μας. Όταν ενσωματώνετε το άγριο τριαντάφυλλο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αντλείτε παράλληλα από αρχαίες τελετουργίες που μας συνδέουν με την προγονική σοφία.

β.Κηλίδες-νέα κύτταρα: Τα αντιοξειδωτικά στο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς δρουν για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και την προώθηση ενός ομοιόμορφου τόνου δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ουλών, σημαδιών ακμής και υπερμελάγχρωσης.

Η Ειδική Και Μονο Δική Του Λάμψη

“Ξεκλειδώνοντας το μυστικό για λαμπερό δέρμα: Η μαγεία του λαδιού από σπόρους τριανταφυλλιάς”

Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C.
Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς είναι η ικανότητά του να προσδίδει μια έξτρα λάμψη στο δέρμα. Αυτό το φυσικό λάδι δεν αντιμετωπίζει μόνο συγκεκριμένες “ατυχίες”του δέρματος αλλά ενισχύει την επιδερμίδα στο σύνολο της γι αυτό απλώνεται με την ίδια αποτελεσματικότητα και στο σώμα για τραύματα όπως είναι οι ραγάδες αλλά και η κουρασμένη υφή.

Ενυδάτωση: Τα  λιπαρά οξέα του ελαίου τριανταφυλλιάς κλειδώνουν την υγρασία, διασφαλίζοντας ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο και ελαστικό ενάντια στην μελλοντική φθορά.

Εξισορρόπηση: Το λάδι Rosehip είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, εξισορροπώντας τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας του δέρματος. Δεν φράζει τους πόρους, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν λιπαρό ή μικτό δέρμα.

Πηγές βιβλιογραφία:
Svanberg, U., & Vieira Da Silva, M. (2002). Σύνθεση καροτενοειδών σε τριανταφυλλιές και η χρήση της ως αυθεντικό κριτήριο για το Rosa canina L. Food Chemistry, 79(3), 327-333.

Lin, TK, Zhong, L., & Santiago, JL (2017). Αντιφλεγμονώδεις και επιδιορθωτικές επιδράσεις του φραγμού του δέρματος από την τοπική εφαρμογή ορισμένων φυτικών ελαίων. International Journal of Molecular Sciences, 19(1), 70.

Telang, PS (2013). Βιταμίνη C στη Δερματολογία. Indian Dermatology Online Journal, 4(2), 143-146.

Lin, L., Chen, C., Wang, W., & Wang, K. (2016). Επιδράσεις της τοπικής και από του στόματος βιταμίνης Ε στη μελάγχρωση και τον καρκίνο του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Θρεπτικά συστατικά, 8(3), 130.

 

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Γιόγκα για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου: Εργαλεία και τεχνικές ( & βίντεο)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr