Μακιγιάζ μετά τα 50 | 5 λάθη που κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο ώριμη

Μακιγιάζ μετά τα 50 | 5 λάθη που κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο ώριμη

Οι τεχνικές και τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να καμουφλάρετε τις ρυτίδες, πετυχαίνοντας τον πιο λείο καμβά.

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στέκονται “εμπόδιο” στη δημιουργία ενός απόλυτα λείου καμβά για το μακιγιάζ μετά τα 50. Τα ακατάλληλα προϊόντα με το λάθος φινίρισμα σε συνδυασμό με μία κακή εφαρμογή μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας, κάνοντας την επιδερμίδα της να δείχνει πιο ώριμη απ’ ότι είναι. Ιδού μερικά από τα πιο συχνά λάθη μακιγιάζ μετά τα 50 που πρέπει να αποφύγετε:

1. Χρησιμοποιείτε λάθος απόχρωση foundation

Ένα πολύ ανοιχτόχρωμο foundation με λάθος υπότονο μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει θαμπή και “κουρασμένη”. Ζητήστε τη βοήθεια του expert στο αγαπημένο σας beauty counter για να βρείτε την ιδανική απόχρωση για τη δική σας επιδερμίδα.

2. Χρησιμοποιείτε λάθος απόχρωση concealer

Το concealer που θα χρησιμοποιήσετε κάτω από τα μάτια σας για την κάλυψη των μαύρων κύκλων θα πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να φωτίσει την περιοχή. Ιδανικά θα πρέπει να έχει επίσης σομόν υπότονο έτσι ώστε να “ακυρώσει” τους μαύρους κύκλους. Διαφορετικά αν γκριζάρει θα κάνει το βλέμμα σας να δείχνει πιο κουρασμένο και την επιδερμίδα σας πιο ώριμη.

3. Επιλέγετε ματ προϊόντα
Τα foundation με ματ φινίρισμα τείνουν να “κάθονται” στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τονίζοντας τα “ψεγάδια” της ώριμης επιδερμίδας. Προτιμήστε ένα προϊόν με dewy σύνθεση, που θα χαρίσει λάμψη και νεανικότητα στο πρόσωπο.

4. Υπερβάλλετε με την ποσότητα
Όσο περισσότερο προϊόν χρησιμοποιείτε, τόσο πιο “βαριά” θα δείχνει η επιδερμίδα. Στραφείτε σε ανάλαφρα foundations, bb ή cc creams ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια κρέμα με χρώμα κι ένα concealer μόνο στα σημεία που χρειάζεστε επιπλέον κάλυψη.

5. Δεν χρησιμοποιείτε primer
Για να δημιουργήσετε τον πιο λείο καμβά για το μακιγιάζ σας απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενός primer. Δεν είναι όμως όλα τα primers ίδια. Ιδανική επιλογή για την ώριμη επιδερμίδα είναι ένα προϊόν με blurring ιδιότητες, που μπορεί δηλαδή να απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Πηγή 

www.harpersbazaar.gr

Φωτογραφία: www.harpersbazaar.gr

Το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι, για την κοιλιά της εμμηνόπαυσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr