Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας για να αποφύγουμε δερματικά προβλήματα;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας για να αποφύγουμε δερματικά προβλήματα;

Ρωτήσαμε δύο δερματολόγους πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια για να αποφύγουμε δερματικά προβλήματα.

Για για την υγεία του δέρματός μας να έχουμε συνέχεια καθαρά σεντόνια; Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η αλλαγή τους και με τι συχνότητα σύμφωνα με τους experts;

Ο λόγος στους δερματολόγους
Αν αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας, ίσως ξαφνιαστείτε αν ακούσετε την απάντηση των experts. Όσοι κάνουν την αλλαγή τους κάθε εβδομάδα θα χαρούν να μάθουν ότι οι δερματολόγοι είναι στο πλευρό τους, όπου μάλιστα, συνιστούν το πλύσιμο των σεντονιών σε εβδομαδιαία βάση.

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Σεντόνια, εστία για βακτήρια (και πολλά άλλα)
Για όσους έχουν συνηθίσει να αλλάζουν σεντόνια λιγότερο συχνά, αυτή η πρακτική μπορεί να φαίνεται ότι συνορεύει με την εμμονική υγιεινή, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να την ακολουθήσετε. Σύμφωνα με την δερματολόγο Blair Murphy-Rose, στην πραγματικότητα, το κρεβάτι μπορεί να γίνει υποδοχή για ερεθιστικούς παράγοντες του δέρματος: «Μικρόβια όπως βακτήρια, μύκητες και ιοί, σωματικές εκκρίσεις, σκόνη και άλλα σωματίδια τείνουν να συσσωρεύονται, οδηγώντας σε απόφραξη των πόρων, αλλεργίες, άσχημες οσμές ακόμα και λοιμώξεις», εξηγεί. «Από αυτή την άποψη, πριν πάτε για ύπνο, είναι καλή πρακτική να κάνετε ντους και να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ».

Ανεπιθύμητοι επισκέπτες
Η δερματολόγος Nicole Ruth προειδοποιεί επίσης ότι τα μη καθαρά σεντόνια μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας: «Αν δεν τα αλλάζετε τακτικά, είναι σίγουρο ότι θα έχετε και άλλους επισκέπτες εκτός από τον σύντροφο σας», λέει. «Τα σεντόνια μας προσελκύουν νεκρά δερματικά κύτταρα, ακάρεα σκόνης, σωματίδια τροφής και διάφορα είδη βακτηρίων. Η ταυτόχρονη παρουσία όλων αυτών των στοιχείων ανάμεσα στα σεντόνια μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αλλεργίες».

Δώστε προσοχή στον φραγμό του δέρματος
Ο ερεθισμός θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον φραγμό του δέρματος και να επιδεινώσει τα υπάρχοντα δερματικά προβλήματα. «Όσοι πάσχουν από έκζεμα ή έχουν υποβαθμισμένο δερματικό φραγμό είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς ή φλεγμονές που προκαλούνται από βακτήρια και αλλεργιογόνα που υπάρχουν στα σεντόνια», εξηγεί η Ruth. «Από την πλευρά μου, προσπαθώ με κάθε τρόπο να κάνω τους ασθενείς μου να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί ένας υγιής δερματικός φραγμός χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες που περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια».

vogue.gr

Χάρισε υπέροχο glass skin effect στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ρυζόνερο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr