Πως θα εξαφανίσετε τους ανοιχτούς πόρους.

Πως θα εξαφανίσετε τους ανοιχτούς πόρους.

 Ζηλεύετε ή θαυμάζετε τα απόλυτα λεία και καθαρά πρόσωπα που είναι ομοιογενή και λαμπερά; Πιστέυεται ότι ποτέ δεν θα έχετε τέτοιο ζηλευτό δέρμα;

Σας έχουμε καλά νέα! Μπορεί και το δικό σας να γίνει έτσι!

Όσο και αν τώρα σας φαίνεται περίεργο.  Αρκεί να ακολουθήσετε τους χρυσούς κανόνες που ακολουθούν και τους οποίους πρέπει να τηρείτε με ευλαβική προσήλωση!

Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ.

Η λέξη “μη φαγεσωρογόνο” εξηγεί ότι το προϊόν δεν θα φράξει τους πόρους σας. Όταν οι πόροι φράζουν, διαστέλλονται, γεγονός που μπορεί να κάνει τους πόρους σας να φαίνονται πιο μεγάλοι και άγριοι. 

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Οι φραγμένοι πόροι ή η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα μπορεί να ξεμπουκώσει τους πόρους, να προλάβει τους φραγμένους και να μειώσει τη λιπαρότητα.

Κατά τον καθαρισμό του προσώπου σας, θα πρέπει να:

Να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, με αποτέλεσμα οι πόροι να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Πλύνετε απαλά το πρόσωπό σας. Η τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, προκαλώντας φλεγμονή. Όταν το δέρμα έχει φλεγμονή, οι πόροι τείνουν να γίνονται πιο αισθητοί. Βρείτε ένα απαλό, μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό. 

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, ήπια ακμή ή το δέρμα σας φαίνεται λιγότερο σφριγηλό σε σχέση με παλιά, οι πόροι μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι. Η χρήση ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος με ρετινόλη ή παλμιτικό ρετινύλιο τους σφίγγει.

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε το προϊόν πριν πάτε για ύπνο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ερεθιστική και επιθετική την ρετινόλη.

Μπορείτε να αποφύγετε τους ερεθισμούς πλένοντας το πρόσωπό σας και μετά περιμένοντας 30 λεπτά για να εφαρμόσετε το προϊόν.

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόν που περιέχει ρετινόλη ή παλμιτικό ρετινυλεστέρα.

Αντιμετωπίστε την ακμή.

Η ακμή φράζει τους πόρους σας, γεγονός που μπορεί να τους κάνει τους πόρους σας πιο ορατούς.

Η χρήση καθαριστικού με σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει. Μελέτες δείχνουν ότι το σαλικυλικό οξύ μπορεί να ξεμπλοκάρει τους πόρους. Ορισμένα καθαριστικά που περιλαμβάνουν σαλικυλικό οξύ είναι αρκετά ήπια για να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Εάν το σαλικυλικό οξύ ξηραίνει ή ερεθίζει το δέρμα σας, δοκιμάστε εναλλάξ καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό το πρωί και το καθαριστικό με το σαλικυλικό οξύ πριν τον νυχτερινό ύπνο.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν ακμή χρειάζονται περισσότερα από ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ για να ελέγξουν την ακμή τους.

Αντηλιακό:  Όταν το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του, οι πόροι φαίνονται πιο αισθητοί. Η εφαρμογή ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος, ανθεκτικού στο νερό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο, βοηθά στην πρόληψη της φθαρμένης επιδερμίδας από τον ήλιο. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, εφαρμόστε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμη και όταν βρέχει ή κάνει κρύο έξω. Εάν εκτίθεστε στις ακτίνες του ήλιου, το δέρμα σας μπορεί να βλαφθεί. Αυτή η ζημιά συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου.

Κάντε απολέπιση. Η απολέπιση μπορεί να κάνει τους πόρους λιγότερο εμφανείς. Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, πρέπει να κάνετε απολέπιση με ασφάλεια. Εάν η απολέπιση του δέρματος σας σας κάνει να νιώθετε άβολα ή δεν είστε σίγουροι ότι αυτό είναι κατάλληλο για εσάς, ένας πιστοποιημένος δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Απλώστε μέλι σε καθαρό πρόσωπο που είναι  βρεγμένο και μετά ξεπλύνετε αμέσως. Ακολούθως διαλύστε μια ασπιρίνη με ελάχιστο νερό στην παλάμη σας και εφαρμόστε την ως πίλινγκ. Οι πόροι θα κλείσουν αμέσως! Δοκιμάστε πρώτα ένα τεστ αλλεργίας. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να μάθετε εάν η απολέπιση μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να κάνετε τους πόρους σας πιο σφιχτούς και περιορισμένους. Επίσης, ένας δερματολόγος μπορεί να σας κάνει απολέπιση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο γραφείο του. Να είστε απαλοί με το δέρμα σας.

Επιπλέον μην ξεχνάτε οι θεραπείες σύσφιξης, οι κρέμες και οι μάσκες σύσφιξης, δίνουν νεότητα και ανόρθωση, περιορίζοντας τους πόρους. Όποτε μπορείτε  δώστε επιπλέον στον εαυτό σας, την πολυτέλεια μιας αναζωογονητικής θεραπείας στον δερματολόγο.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr