Η γλυκιά τροφή που ομορφαίνει το δέρμα, δυναμώνει τα οστά και καλμάρει την ακμή

Η γλυκιά τροφή που ομορφαίνει το δέρμα, δυναμώνει τα οστά και καλμάρει την ακμή

Γνωρίζετε ότι αυτή η γλυκιά τροφή κάνει καλό στο δέρμα και είναι συστατικό πολλών καλλυντικών;

Μάθετε τα οφέλη της και καταναλώστε τη με μέτρο.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί τύποι ζάχαρης, όπως η λευκή, η καστανή, η μαύρη ζάχαρη και πολλά άλλα. Προφανώς, η μαύρη ζάχαρη έχει πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τους άλλους τύπους. Το θρεπτικό περιεχόμενο της μαύρης ζάχαρης την καθιστά πολλαπλώς ωφέλιμη για την υγεία.

Η μαύρη ζάχαρη προέρχεται από τα νησιά της Οκινάουα της Ιαπωνίας. Στην Ιαπωνία ονομάζεται Kurozato. Η συγκεκριμένη ζάχαρη χρησιμοποιείται συνήθως στο ψήσιμο και το μαγείρεμα, αλλά και σε καλλυντικά.

Τι είναι η μαύρη ζάχαρη;
Η μαύρη ζάχαρη με μελάσα είναι ένα μείγμα καστανής ζάχαρης με μελάσα. Η υφή της είναι πυκνή, παχύρευστη σαν λάσπη, με σκούρο καφέ χρώμα και πολύ γλυκιά

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την καστανή από τη μαύρη ζάχαρη επειδή είναι παρόμοια στην εμφάνιση. Όμως, η μαύρη ζάχαρη είναι στην πραγματικότητα πιο σκούρα από την καστανή, έχει πιο σύνθετη γεύση και είναι κάπως αλμυρή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη με πολλούς τρόπους. Μπορείτε λ.χ. να την προσθέσετε στο τσάι, τον καφέ ή τα γλυκά σας ως το φυσικό γλυκαντικό υποκατάστατο του τεχνητού . Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε τα οφέλη για την υγεία σας που είναι πολλά και μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και την πρόληψη κάποιων προβλημάτων υγείας.

Διατροφική αξία της μαύρης ζάχαρης
Η μαύρη ζάχαρη με μελάσα, είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και άλλα μέταλλα απαραίτητα για το σώμα. Οι ποσότητες του σιδήρου και του ασβεστίου που περιέχουν είναι αρκετές ώστε να σας ανακουφίσουν από το στρες και την κούραση. Οι ιδιότητες του καλίου θεωρείται βοηθούν στην ανακούφιση του εμμηνορροϊκού συνδρόμου και των πόνων της περιόδου.

Τα οφέλη της μαύρης ζάχαρης με μελάσα για την υγεία

Δυναμώνει τα οστά
Κρυολόγημα και ιώσεις
Ανακούφιση των πόνων περιόδου
Φροντίδα του δέρματος
Καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και τις πανάδες
Θεραπεία ακμής

1. Δυναμώνει τα οστά
Το ασβέστιο είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο σώμα σας και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της δομής των οστών σας. Τα οστά αναδομούνται συνεχώς μέσω μιας διαδικασίας που απαιτεί την τακτική απελευθέρωση και απορρόφηση του ασβεστίου.

Ωστόσο, η κακή πρόσληψη ασβεστίου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας, θέτοντας σας σε κίνδυνο οστεοπόρωσης μια κατάσταση που οδηγεί σε εύθραυστα οστά και αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Επειδή η μελάσα Blackstrap που αποτελεί ένα υποπροϊόν της διαδικασίας εξευγενισμού του ζαχαροκάλαμου. παρέχει το 10% της ημερήσιας Συνιστώμενης Δόσης σε μία κουταλιά της σούπας (15 mL), η πρόσληψή της μπορεί να ενισχύσει την υγεία των οστών

2. Κρυολόγημα και ιώσεις
Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης της μαύρης ζάχαρης. Στις κρύες μέρες του χειμώνα, οι περισσότεροι είμαστε συνήθως ευάλωτοι στα κρυολογήματα και τους ιούς. Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη ζάχαρη ως πρόσθετο συστατικό στο τσάι τζίντζερ.

3. Ανακούφιση των πόνων περιόδου
Οι γυναίκες από την Ιαπωνία χρησιμοποιούν συνήθως την μαύρη ζάχαρη για να ανακουφίσουν τους πόνους που τους εκδηλώνονται συχνα, όταν έχουν περίοδο. Ειδικά τα ανόργανα συστατικά της, όπως το κάλιο, θεωρείται δρουν ενάντια στον πόνο που προκαλείται από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

4. Φροντίδα του δέρματος
Η μαύρη ζάχαρη περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην ανάπτυξη και ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, η χρήση της εξωτερικά Θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας, με αποτέλεσμα το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές. Η περιεκτικότητα της σε βιταμίνη Β μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διάφορων δερματικών προβλημάτων και στην πρόωρη γήρανση. Μπορεί ακόμη να προστατεύσει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

5. Καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και τις πανάδες
Όλες οι γυναίκες πρέπει να λαχταρούν να έχουν λαμπερό δέρμα, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα οποία πρώτα πρέπει να απαλλαγούν, όπως τα σπυράκια και τα λευκά ή μαύρα στίγματα στους πόρους τους.

Οι κόκκοι της μαύρης ζάχαρης έχουν μαλακτικές και λευκαντικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να σας βοηθούν να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τα στίγματα. Είναι επίσης ασφαλής και μπορεί να χρησιμοποιείται και σε ευαίσθητο δέρμα.

6. Καλμάρει την ακμή
Ίσως μπορεί να βοηθήσει και εδώ. Τα μαλακά σωματίδια της μαύρης ζάχαρης εκτός του ότι μπορούν να σας απαλλάξουν από τα σπυράκια και τα λευκά στίγματα μπορούν και να ενυδατώσουν το δέρμα σας. Επομένως, προβλήματα δέρματος, όπως η ακμή, μπορούν να ξεπεραστούν στην περίπτωση που οφείλονται στην ξηροδερμία.

www.oloygeia.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για να χάσεις βάρος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr