Αν λαμβάνεις βιταμίνη D χωρίς Κ2, κινδυνεύουν η καρδιά σου και οι αρτηρίες σου. Παίρνεις βιταμίνη D3; Μην ξεχνάς την βιταμίνη Κ! Δες γιατί!

Αν λαμβάνεις βιταμίνη D χωρίς Κ2, κινδυνεύουν η καρδιά σου και οι αρτηρίες σου. Παίρνεις βιταμίνη D3; Μην ξεχνάς την βιταμίνη Κ! Δες γιατί!

Αν λαμβάνεις βιταμίνη D χωρίς Κ2, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό προκαλεί εμφράγματα και ασβεστοποίηση. 

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη.

Αυξάνει τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα. Ενώ η βιταμίνη Κ βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο του μεταφέροντας το στα οστά μας.

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης D χωρίς αρκετή βιταμίνη Κ  σύμφωνα με το www.ncbi.nlm.nih.gov καθώς και με την Ακαδημία της Οξφόρδης (ndt.oxfordjournals.org) μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων ασβεστίου χωρίς τη δυνατότητα αποτελεσματικής χρήσης του, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο διάχυσης και εναπόθεσης του ασβεστίου στις αρτηρίες και στους μαλακούς ιστούς.

Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, έμφραγμα  ακόμη και εγκεφαλικό.

Είναι σημαντικό αυτές οι βιταμίνες να λαμβάνονται μαζί, επειδή η συμπλήρωση βιταμίνης Κ με D βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί σωστά το ασβέστιο για να χτίσει τα οστά αντί να το εναποθέτει επικίνδυνα στις αρτηρίες και στους μαλακούς ιστούς.

Η βιταμίνη Κ έχει στην πραγματικότητα προστατευτική δράση στις αρτηρίες, αποτρέποντας τη συσσώρευση και συνεπώς προστατεύοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε μια πιο αργή εξέλιξη της ασβεστοποίησης σε όσους λάμβαναν βιταμίνη Κ2 και βιταμίνη D σε σύγκριση με αυτούς που έπαιρναν μόνο βιταμίνη D. Στην πραγματικότητα, τα Κ2 και Δ προστάτευαν από την καρδιαγγειακή ασβεστοποίηση, ενώ η ομάδα D από μόνη της όχι.

Επειδή η βιταμίνη D είναι τόσο δυναμική στη βελτίωση των επιπέδων ασβεστίου, τελικά παίρνοντας την μόνη της, θα μπορούσατε να αυξήσετε την ασβεστοποίηση των αρτηριών σας αντί να δυναμώσετε τα οστά σας όπως επιδιώκετε, γι’ αυτό φροντίστε να συμπεριλάβετε την βιταμίνη K2 στο σχήμα συμπληρωμάτων βιταμίνης D!

Ποιο συγκεκριμένο συμπλήρωμα χρειάζεστε και σε ποια δόση

Όλα εξαρτώνται από τα επίπεδα στο αίμα σας.  Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μεταξύ 2.000 και 5.000 IU βιταμίνης D συν Κ κάθε μέρα. Θα ήταν βολικό και ασφαλές για όλους μας να χρησιμοποιούμε  επωνυμία η οποία θα συνδυάζει άνετα τις 2 βιταμίνες  D και  K σε ένα χάπι. Ακόμη ασφαλέστερο βέβαια είναι να ρωτήσουμε και να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας που μας γνωρίζει καλύτερα.

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Περπάτημα στο διάδρομο: Η προπόνηση για απώλεια κιλών (και οι κινήσεις για ενδυνάμωση και γράμμωση κοιλιάς)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr