Πως θα έχεις σφιχτό δέρμα στο αδυνάτισμα. Οι ιδανικοί τρόποι να μην χαλαρώσει το δέρμα σου.

Πως θα έχεις σφιχτό δέρμα στο αδυνάτισμα. Οι ιδανικοί τρόποι να μην χαλαρώσει το δέρμα σου.

Κολλαγόνο

Αν θέλετε να αποφύγετε το χαλαρό δέρμα ενώ χάνετε βάρος, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Αρχικά, θα πρέπει να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Το νερό βοηθά να διατηρείτε το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό, επομένως είναι σημαντικό να πίνετε οκτώ ποτήρια την ημέρα. Επίσης, προσπαθήστε να περιορίσετε τη σόδα και να αυξήσετε την πρόσληψη χυμού φρούτων. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα κολλαγόνου για να βελτιώσετε τη σφριγηλότητα του δέρματός σας. Επίσης, προσπαθήστε να προσθέσετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες στη διατροφή σας, όπως βοδινό κρέας, ψάρι, πουλερικά και αυγά.

Η διατήρηση επίσης της διατροφής σας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός σας. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό του κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα σας να φαίνεται σφριγηλό και νεανικό. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες περιορίζει επίσης την όρεξή σας. Βεβαιωθείτε ότι τα γεύματά σας περιέχουν μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λίπους και λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες. Μερικές από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Προπονήσεις

Η τακτική άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το χαλαρό δέρμα. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να αναπτύξετε μυς, οι οποίοι μπορούν να γεμίσουν τα κενά που αφήνει το υπερβολικό δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της επαναπρόσληψης ανεπιθύμητου βάρους. Οι απλές προπονήσεις, όπως τα crunches, μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφιχτό και σφριγηλό.
Η εκτέλεση ανασηκώσεων ποδιών, που περιλαμβάνουν κάμψη και ανύψωση των ποδιών σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη χαλάρωση των άνω μηρών. Ξεκινήστε με 20 επαναλήψεις της κίνησης και αυξήστε τις σε 30 μετρήσεις μόλις βελτιωθεί η αντοχή σας. Αυτή η άσκηση μπορεί να δώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε μόλις τρεις μήνες. Οι βολάν, που στοχεύουν στους γλουτιαίους και τους οπίσθιους μηριαίους, είναι μια άλλη εξαιρετική άσκηση για την πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος μετά την απώλεια βάρους.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για να διατηρείται το δέρμα σφιχτό και σφριγηλό. Ενώ η ποσότητα υγρών που καταναλώνετε εξαρτάται από την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και το κλίμα σας, το πόσιμο νερό μπορεί να αποτρέψει τη χαλάρωση του δέρματος και να αποκαταστήσει τη φυσική του λάμψη. Εκτός από το να πίνετε αρκετό νερό, υπάρχουν προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Μια καλή επιλογή είναι η WOW Shea & Cocoa Butter Moisturizing Lotion, η οποία απορροφάται γρήγορα και περιέχει φυσικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που προάγουν την ελαστικότητα του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου.
Η αύξηση της πρόσληψης νερού καθημερινά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σφιχτό καθώς χάνετε βάρος. Η κατανάλωση νερού πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι απαραίτητη για την πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος και την προώθηση της λειτουργίας του δέρματος. Θα πρέπει επίσης να ενυδατώσετε το δέρμα σας για να αποφύγετε το σχηματισμό ραγάδων. Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν φυσικά έλαια θα κρατήσουν επίσης το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό. Ωστόσο, προσέξτε να μην το παρακάνετε και να κορεστείτε υπερβολικά το δέρμα σας.

Κολλαγόνο και πάλι

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και προστατεύει το δέρμα σας από τις βλάβες που προέρχονται από τον ήλιο. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για το δέρμα, μπορούν να ληφθούν μέσω τροφών όπως ο σολομός και τα λιπαρά ψάρια. Η φθορά από τον ήλιο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και να μειώσει την ελαστικότητά του.

Διατροφή

Το να πίνετε πολύ νερό είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό. Θα πρέπει επίσης να ενυδατώσετε το δέρμα σας, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος. Η σωστή ενυδατική κρέμα είναι επίσης χρήσιμη για τη μείωση των ραγάδων. Θα πρέπει επίσης να τρώτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν το άπαχο κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος και να αποτρέψετε το χαλαρό δέρμα. Βοηθά στον περιορισμό της απώλειας μυών και προάγει τον τόνο του δέρματος. Οι Οδηγίες Φυσικής Δραστηριότητας για τους Αμερικανούς συνιστούν 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας, 75 λεπτά έντονης άσκησης και δύο προπονήσεις ενδυνάμωσης την εβδομάδα. Η φροντίδα του δέρματος είναι επίσης απαραίτητη, καθώς οι ίνες κολλαγόνου χάνουν τη δύναμη τους καθώς μεγαλώνουμε. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της απώλειας κολλαγόνου φροντίζοντας σωστά το δέρμα σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr