Τι πρέπει να τρώτε για κοιλιακούς πέτρα μετά από την προπόνηση.

Τι πρέπει να τρώτε για κοιλιακούς πέτρα μετά από την προπόνηση.

Το σώμα σας χρειάζεται υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγρά για να επανορθωθεί μετά από μια προπόνηση κοιλιακών, οπότε η επιλογή των σωστών τροφών για να φάτε μετά, μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε άπαχους μυς και να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει γρήγορα. Εκτός από την ανάκαμψη και την αίσθηση δύναμης κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μπορείτε να αποφύγετε τραυματισμούς και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα όταν έχετε τα κατάλληλα καύσιμα για το σώμα σας.

Μετά από μια έντονη προπόνηση, το σώμα σας απελευθερώνει γλυκογόνο, ένα είδος γλυκόζης που αποθηκεύεται στους μύες σας. Για να αναρρώσει, χρειάζεται υδατάνθρακες ώστε να αναπληρώσει τα αποθέματα γλυκογόνου του μετά από μια έντονη προπόνηση. Όταν αναρρώνετε από την άσκηση, τα ένζυμα που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών είναι πιο ενεργά. Τρόφιμα όπως το γιαούρτι και τα μούρα βοηθούν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου των μυών σας, τα οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Θα πρέπει να καταναλώνετε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μετά την προπόνησή σας.

Μπορείτε να καταναλώσετε ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, το οποίο έχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης, ή μια χούφτα ώριμα αβοκάντο, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Επιπλέον, είναι σημαντικό να πίνετε δύο φλιτζάνια νερό με το γεύμα σας, ειδικά αν ιδρώνετε. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα smoothie με γάλα χαμηλών λιπαρών και σκόνη πρωτεΐνης.

Με βάση τους στόχους σας, ένα γεύμα μετά την προπόνηση πρέπει να περιέχει μεταξύ 40 και 60 γραμμάρια πρωτεΐνης. Θα πρέπει επίσης να φάτε μία μερίδα λαχανικών και μερικές μερίδες δημητριακών εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η οικοδόμηση μυών μπορεί να απαιτεί φαγητό περισσότερο από τη μέση σύσταση.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να φάτε πολύ, μπορείτε να πιείτε γάλα σοκολάτας. Ένα ποτήρι γάλα περιέχει περίπου 24 γραμμάρια υδατάνθρακες και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει επίσης υγρά και ηλεκτρολύτες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε πιο γρήγορα.

Οι υδατάνθρακες υποστηρίζουν τη σύνθεση πρωτεϊνών των μυών και βοηθούν στην αναδόμηση των αποθεμάτων γλυκογόνου, γι’ αυτό τρώτε ένα γεύμα που περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη μετά την άσκηση. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο γεύμα σας, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να αποτρέψουν την καταστροφή των κυττάρων σας από την άσκηση. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι και το ψωμί ολικής αλέσεως, είναι καλές επιλογές.

Για να απορροφήσετε λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε μέτρια ποσότητα πολυακόρεστου λίπους. Επιλέξτε τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους και λαχανικά. Εκτός από το ότι θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, όπως το κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη. Η προσθήκη βατόμουρων στο γεύμα μετά την προπόνηση θα βοηθήσει τους μύες σας να ανακάμψουν από τις προπονήσεις και θα αποτρέψουν τη φλεγμονή των μυών. Τα βατόμουρα είναι επίσης πλούσια σε μαγγάνιο και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Πόσο γρήγορα θα αλλάξει το σώμα σoυ με το τρέξιμο και πόσα χρόνια ζωής θα κερδίσεις.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr