Τα 9 Συναρπαστικά Οφέλη της Γιόγκα

Τα 9 Συναρπαστικά Οφέλη της Γιόγκα

Η γιόγκα προσφέρει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν περνάτε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με μια χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει την επούλωση.

Ένας θεραπευτής γιόγκα μπορεί να συνεργαστεί με ασθενείς και να συντάξει εξατομικευμένα σχέδια που συνεργάζονται με τις ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες. Με αυτόν τον τρόπο, η γιόγκα μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης και να βοηθήσει το άτομο να βιώσει συμπτώματα με περισσότερη συγκέντρωση και λιγότερη αγωνία.

1. Η γιόγκα βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία.
Οι αργές κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τη ροή του αίματος και ζεσταίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση μπορεί να χτιστεί δύναμη.

Δοκιμάστε το: Tree Pose
Balance στο ένα πόδι, ενώ κρατάτε το άλλο πόδι στη γάμπα σας ή πάνω από το γόνατο (αλλά ποτέ στο γόνατο) σε ορθή γωνία. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα σημείο μπροστά σας, ενώ ισορροπείτε για ένα λεπτό.

2. Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.
Η γιόγκα είναι εξίσου καλή με τις βασικές διατάσεις για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στη μέση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τη χρόνια οσφυαλγία.

Δοκιμάστε το: Πόζα γάτας-αγελάδας
Ανεβείτε στα τέσσερα, τοποθετώντας τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Πρώτα, εισπνεύστε, καθώς αφήνετε το στομάχι σας να πέσει προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε, καθώς τραβάτε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική στήλη σας, καμπυλώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη σαν μια γάτα που τεντώνεται.

3. Η γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει μέρος της ενόχλησης των τρυφερών, πρησμένων αρθρώσεων για άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Johns Hopkins 11 πρόσφατων μελετών .

4. Η γιόγκα ωφελεί την υγεία της καρδιάς.
Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και τις φλεγμονές σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας σε πιο υγιείς καρδιές. Αρκετοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του υπερβολικού βάρους, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

Δοκίμασέ το: Πόζα σκύλου προς τα κάτω,

στηρίξου στα τέσσερα, μετά βάλε τα δάχτυλα των ποδιών σου και φέρε τα οστά που κάθονται προς τα επάνω, ώστε να φτιάξεις ένα σχήμα τριγώνου. Κρατήστε μια ελαφριά κάμψη στα γόνατά σας, ενώ επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη και την ουρά σας.

5. Η γιόγκα σε χαλαρώνει, για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.
Έρευνες δείχνουν ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία και να προετοιμάσετε το σώμα σας να αποκοιμηθεί και να παραμείνει για ύπνο.

Δοκιμάστε το: Πόζα με τα πόδια επάνω στον τοίχο
Καθίστε με την αριστερή σας πλευρά σε έναν τοίχο, στη συνέχεια στρίψτε απαλά δεξιά και σηκώστε τα πόδια σας για να ακουμπήσετε στον τοίχο, κρατώντας την πλάτη σας στο πάτωμα και τα οστά σας κοντά στον τοίχο. Μπορείτε να παραμείνετε σε αυτή τη θέση για 5 έως 15 λεπτά.

6. Η γιόγκα μπορεί να σημαίνει περισσότερη ενέργεια και φωτεινότερες διαθέσεις.
Μπορεί να νιώσετε αυξημένη πνευματική και σωματική ενέργεια, μια ώθηση στην εγρήγορση και τον ενθουσιασμό και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα αφού μπείτε σε μια ρουτίνα της γιόγκα.

7. Η γιόγκα σας βοηθά να διαχειριστείτε το άγχος.
Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η γιόγκα υποστηρίζει τη διαχείριση του στρες, την ψυχική υγεία, την επίγνωση, την υγιεινή διατροφή, την απώλεια βάρους και τον ποιοτικό ύπνο.

Δοκιμάστε το: Πόζα Savasana
Ξαπλώστε με τα άκρα σας τεντωμένα απαλά, μακριά από το σώμα, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας ενώ αναπνέετε βαθιά. Μπορείτε να κρατήσετε αυτή τη στάση για 5 έως 15 λεπτά.

8. Η γιόγκα σας συνδέει με μια υποστηρικτική κοινότητα.
Η συμμετοχή σε μαθήματα γιόγκα μπορεί να μειώσει τη μοναξιά και να προσφέρει ένα περιβάλλον για ομαδική θεραπεία και υποστήριξη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των ατομικών συνεδριών, η μοναξιά μειώνεται καθώς αναγνωρίζεται κανείς ως μοναδικό άτομο, ακούγεται και συμμετέχει στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου γιόγκα.

9. Η γιόγκα προάγει την καλύτερη αυτοφροντίδα.
Επιστημονική Έρευνα για τα Οφέλη της Γιόγκα
Ο στρατός των ΗΠΑ, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί ακούν – και ενσωματώνουν – την επιστημονική επικύρωση της αξίας της γιόγκα στην υγειονομική περίθαλψη.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν τα οφέλη της γιόγκα στην αρθρίτιδα, την οστεοπενία, τα θέματα ισορροπίας, την ογκολογία, την υγεία των γυναικών, τον χρόνιο πόνο και άλλες ειδικότητες.

www.hopkinsmedicine.org

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

3+1 tips για να χάσετε κιλά τη νύχτα – Πόσες θερμίδες θα κάψετε το βράδυ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr