Πόσο συχνά να λούζω τα μαλλιά μου για να μην έχω τριχόπτωση.

Πόσο συχνά να λούζω τα μαλλιά μου για να μην έχω τριχόπτωση.

 Το μειονέκτημα του πολύ συχνά πλυσίματος  είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, κνησμό , ακόμη και απώλεια μαλλιών , λέει ο Δρ Fahs. Οι τρίχες μας εξαρτώνται από το φυσικό λάδι, που ονομάζεται σμήγμα, που εκκρίνεται από τη ρίζα των θυλάκων των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής για να τα θρέψει. “Η αφαίρεση αυτού του ελαίου μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και σε βλάβη στα μαλλιά.”

Πόσο συχνά συνιστούν οι ειδικοί να λούζετε τα μαλλιά σας


Αρχικά, να θυμάστε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής και διαφορετικούς τύπους μαλλιών, επομένως η απάντηση στο πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά εξατομικευμένη.

Για παράδειγμα, εάν έχετε σγουρά μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πιθανώς πιο ξηρό σε σύγκριση με το τριχωτό της κεφαλής κάποιου άλλου που έχει ίσια μαλλιά, λέει η Jennifer Davis Alexander, PhD , ολιστική επιστήμονας του δέρματος και ειδικός στην ευεξία του δέρματος στη Βαλτιμόρη.

Εάν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας τείνουν να είναι πιο λιπαρά, ίσως χρειαστεί να λούζεστε πιο συχνά από κάποιον που έχει πιο ξηρά μαλλιά, λέει. Αντίθετα εάν έχετε λεπτά μαλλιά, μπορεί να επωφεληθείτε από το συχνό ή ακόμα και το καθημερινό λούσιμο σημειώνει ο Fahs.

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορεί να επηρεάσουν τη συχνότητα πλύσης σας, σύμφωνα με τον ειδικό:

Πόσο συχνά ασκείσαι
Εάν κολυμπάς σε χλωριωμένη πισίνα
Εάν δουλεύεις σε μια εργασία όπου είσε εκτεθειμένη σε σκόνη και χημικές ουσίες
Εάν μεταχειρίζεσαι καλλυντικά μαλλιών, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση
Εάν έχεις κάνει χημική επεξεργασία των μαλλιών

Το καθημερινό πλύσιμο δεν συνιστάται. Ο Fahs προσθέτει ότι όσοι έχουν αφρο-υφή, kinky μαλλιά μπορεί να είναι σε θέση να παρατείνουν το χρόνο μεταξύ των λουσίματος σε μία έως δύο εβδομάδες.

Τελικά, εναπόκειται σε εσάς να εξετάσετε τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να πάρετε την καλύτερη απόφαση για εσάς. «Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να ξέρεις τα μαλλιά σου», λέει ο Αλέξανδρος. Και για πιο σαφείς συστάσεις, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πλυσίματος μαλλιών προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

www.everydayhealth.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Με ύπνο κάτω από 5 ώρες τη νύχτα η κατάθλιψη παραμονεύει

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr