Σπιτικές Μάσκες για να “Ξεδιψάσουν” τα Ξηρά Χέρια του Χειμώνα.

Σπιτικές Μάσκες για να “Ξεδιψάσουν” τα Ξηρά Χέρια του Χειμώνα.

Θρέψη και Ενυδάτωση:

Κρύο αέρας, δουλειές του σπιτιού κ.α.. Τα χέρια μας βρίσκονται συνέχεια απασχολημένα και εκτεθειμένα.

 

Προσ΄φέρουν φροντίδα και δέχονται επιθέσεις.

Η ξηρότητα είναι μια κοινή ανησυχία, αλλά η κατάλληλη φροντίδα είναι ο τρόπος να  ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα. 

Παρουσιάζουμε τα φυσικά υλικά που όχι μόνο ως τροφές αλλά και ως μάσκα χεριών, ενυδατώνουν και ξεδιψούν τα χέρια.

Αβοκάντο:

unsplash.com
Πλούσιο σε λάδια και βιταμίνη Ε, το αβοκάντο ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Εαν θέλετε μπορείτε να μην το απλώσετε μόνο του στα χέρια σας αλλά σε συνδιασμό με μέλι που ενυδατώνει την περιοχή επί δύο.

Ελαιόλαδο:
Ένα από τα πιο φυσικά ενυδατικά συστατικά, το ελαιόλαδο προσφέρει άμεση ανακούφιση από την ξηρότητα. Ενδείκνυται για εφαρμογή και ως φυσικός ενυδατικός ορός.

Γιαούρτι:
Η περιεκτικότητα σε προβιοτικά και λακτόζη του γιαουρτιού κάνει θαύματα για την ενυδάτωση και την ανανέωση του δέρματος. Δημιουργεί άλλωστε κι ένα συνεχόμενο ελαφρύ πήλινγκ στην επιδερμίδα.

Σοκολάτα με Υψηλή Περιεκτικότητα Κακάο:
Η σκούρα σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο προσφέρει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την υγεία του δέρματος.

Νuts & Seeds (Ξηροί Καρποί και Σπόροι):
Σπόροι και ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και σπόροι λιναριού, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Αλέστε στο μπλέντερ αυτούς τους σπόρους ανακατεμένους με γιαούρτι και απλώστε το υλικό σας στα χέρια σας, ως μάσκα.

Φρούτο με Υψηλή Περιεκτικότητα Νερού:
Αγγούρια: περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού, προσφέροντας επιπλέον ενυδάτωση. Κάνουμε συχνή επάλλειψη για έξτρα ενυδάτωση. Ντομάτες: Κάνουμε συχνή επάλλειψη για έξτρα ενυδάτωση και σύσφιξη καθώς και αφαίρεση κηλίδων και λεύκανση

Αγνό Μέλι:
Το μέλι είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα ανακατεμένη με λάδι σε σκασμένα χέρια για άμεση ανακούφιση.

Λάχανο:
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ του λάχανου βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Κάντε επάλειψη με τον χυμό του.

Με αυτές τις υγιεινές επιλογές , μπορείτε με σπιτικές μάσκες να επαναφέρετε τα χέρια σας στην νεανική τους κατάσταση. Τα φροντισμένα χέρια σας θα αποπνέουν αριστοκρατικότητα και κομψότητα διατηρώντας τα συνεχώς  απαλά, ενυδατωμένα και ανθισμένα ακόμα και στα πιο αντίξοα κλιματολογικά κλίματα. 

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr