Τα Θαύματα του Φασκόμηλου.

Τα Θαύματα του Φασκόμηλου.

Το Απόλυτο Κλειδί για Ευεξία και Φυσική Ομορφιά

Το φασκόμηλο, με το ιαματικό άρωμά του και τις ευεργετικές του ιδιότητες, αναδεικνύεται σε ένα αληθινό θαύμα για την ευεξία και την ομορφιά. Αυτό το φυτό, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπευτικούς σκοπούς, προσφέρει μια σειρά από οφέλη που αγγίζουν κάθε πτυχή της ζωής μιας γυναίκας καθώς θεωρείται ένας θεραπευτικός ψιθυριστής των ορμονών της.

Φασκόμηλο και Ενδυνάμωση:
Το φασκόμηλο θεωρείται ως ένα από τα φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του οργανισμού. Η κατανάλωση του ως τσάι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της κόπωσης.

Καθαριστική Δράση για το Δέρμα:
Η χρήση φασκόμηλου σε φυσικές επιφάνειες ή ως μέρος των προϊόντων καθαρισμού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής και στην παραγωγή απαλού, λαμπερού δέρματος.

Καταπολέμηση Καταρροής και Κρυολογήματος:
Έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της καταρροής. Ένα ζεστό φασκόμηλο τσάι με μέλι μπορεί να δώσει ανακούφιση στον πονόλαιμο και στον πόνο του κρυολογημένου στήθους.

Σύμμαχος κατά της Κατάθλιψης:
Το άρωμα του φασκόμηλου έχει γνωστές ιδιότητες καταπραϋντικού αποτελέσματος. Η αρωματοθεραπεία με φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Φυσικό Αντιοξειδωτικό για τα Μαλλιά:
Ενισχύστε τη φυσική λάμψη των μαλλιών σας με ένα ξέβγαλμα μαλλιών απο φασκόμηλο . Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από την πρόωρη γήρανση και τη ζημιά που προκαλείται από το περιβάλλον.

Το φασκόμηλο, δεν αποτελεί απλά  ένα ακόμη βότανο , αλλά ένα πολυτάλαντο φυτό που προσφέρει οφέλη για την ευεξία, την ομορφιά και την ψυχική ισορροπία.

Εκπλήσσει επίσης με την επίδρασή του στους πνεύμονες, την αναπνοή, και την εμμηνόπαυση σύμφωνα με συγκεκριμένες έρευνες από αξιόπιστα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα…

Επίδραση στους Πνεύμονες και την Αναπνοή:
Έρευνες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης έδειξαν ότι τα αντιβακτηριδιακά και αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά του φασκόμηλου μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων και να ανακουφίσουν τις πνευμονικές παθήσεις.

Ευεργετική Δράση κατά της Εμμηνόπαυσης:
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιράν αναφέρει ότι η κατανάλωση φασκόμηλου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Οι φυτικές ουσίες που περιέχει φαίνεται ότι έχουν θετική επίδραση στην ισορροπία των ορμονών και μπορούν να μειώσουν τις ενοχλητικές εκδηλώσεις της εμμηνόπαυσης.

Βελτίωση της Αναπνοής:
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κάιρου, το φασκόμηλο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αναπνοής. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των μικροβίων που ενδέχεται να προκαλούν προβλήματα αναπνοής.

Οι παραπάνω έρευνες υποστηρίζουν την ιδέα ότι το φασκόμηλο δεν είναι απλώς ένα αρωματικό φυτό αλλά ένας πολυδιάστατος θησαυρός για την υγεία και την ομορφιά.

Σταματά την υπεριδρωσία και με ψεκασμό στο σώμα, σταματά την πορεία ήπιων δερματικών παθήσεων και μικροβίων.

Το ποδόλουτρο με φασκόμηλο.

Το ποδόλουτρο με προσθήκη φασκόμηλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιζητούν μια χαλαρωτική, αρωματική εμπειρία που προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα. Οι ιδιότητες του φασκόμηλου προσφέρουν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα όταν προστίθεται σε ποδόλουτρο. Σταματά επίσης τον ιδρώτα στα πόδια και ανακουφίζει όσους πάσχουν από υπεριδρωσία!

Αντιφλεγμονώδες:
Το φασκόμηλο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η επαφή με το δέρμα κατά τη διάρκεια ενός ποδολουτρού με φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και των ερεθισμών.

Ενυδατικό:
Προσθέτει ενυδατικές ιδιότητες στο ποδόλουτρο. Βοηθά στην απαλή ενυδάτωση του δέρματος, καθιστώντας τα πόδια πιο μαλακά και απαλά.

Αντισηπτικό:


Το φασκόμηλο έχει φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό και την προστασία του δέρματος από μικρόβια.

Χαλαρωτικό:
Το άρωμα του φασκόμηλου έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην χαλάρωση του σώματος και την μείωση του άγχους κατά τη διάρκεια του ποδόλουτρου.

Ανακούφιση από Πονοκεφάλους:
Έχει τέλος, ευεργετικές ιδιότητες για την ανακούφιση από πονοκεφάλους και στρες. Ένα ποδόλουτρο με φασκόμηλο μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας.

Η προσθήκη φασκόμηλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη φροντίδα των ποδιών και την υγεία τους. Και όπου και να το προσθέσεις το φασκόμηλο, θα κάνει ένα θαύμα αλλά και καλύτερη την ζωή σου!

Άσκηση κατά την εμμηνόπαυση: 7 συμβουλές από τους ειδικούς

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr