Πώς να αποτρέψετε τη συσσώρευση πάγου στην κατάψυξη

Πώς να αποτρέψετε τη συσσώρευση πάγου στην κατάψυξη

Αν και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τους υδρατμούς που εισέρχονται στην κατάψυξη όταν ανοίγετε την πόρτα για να ανακτήσετε αντικείμενα, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τη συσσώρευση παγετού και πάγου.

Το πιο απλό βήμα είναι να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε με την πόρτα ανοιχτή. Όταν βάζετε αντικείμενα στην κατάψυξη, μην την αφήνετε ανοιχτή ενώ πιάνετε άλλα είδη παντοπωλείου για να τα τοποθετήσετε.

Ομοίως, όταν βγάζετε αντικείμενα από την κατάψυξη, προσπαθήστε να έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε να ανακτήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα, ώστε να μην την αφήσετε ανοιχτή για πολλή ώρα.

Το ζεστό φαγητό μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση πάγου και παγετού, επομένως βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας είχε χρόνο να κρυώσει πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Είναι επίσης σημαντικό να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε ένα καλά σφραγισμένο δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τα δοχεία πριν τα βάλετε στην κατάψυξη.

Διατηρήστε τον καταψύκτη ρυθμισμένο στους 0 βαθμούς Φαρενάιτ και ελέγξτε τη στεγανοποίηση που περιβάλλει την πόρτα ή το καπάκι του καταψύκτη. Εάν αισθάνεστε κρύο αέρα να ρέει έξω από την κατάψυξη όταν είναι κλειστή η πόρτα ή το καπάκι, τότε η πόρτα ή το καπάκι δεν είναι σφραγισμένα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η ελαστική τσιμούχα είτε πρέπει να καθαριστεί καλά είτε μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί.

unsplash.com

Σε 7 ημέρες! Η δίαιτα για γρήγορο μεταβολισμό που ΚΑΙΕΙ θερμίδες και λίπος από το διαιτολόγο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr