Έχεις έλλειψη μαγνησίου; Τότε τρώγε αυτές τις τροφές σε καθημερινή βάση

Έχεις έλλειψη μαγνησίου; Τότε τρώγε αυτές τις τροφές σε καθημερινή βάση

Έχεις έλλειψη σε μαγνήσιο; Τότε βάλε αυτές τις τροφές στην καθημερινή διατροφή σου

The Issue
Αν έχεις έλλειψη σε μαγνήσιο τότε το σώμα σου και η διάθεση σου μπορεί να υποφέρουν.

Εχοντας έλλειψη σε μαγνήσιο τότε είναι πολύ πιθανό πως το σώμα και η διάθεσή σου μπορεί να υποφέρουν. Δυστυχώς σε αντίθεση με τη βιταμίνη D και τα ωμέγα-3, τα οποία τα διαβάζεις πολύ συχνά, το μαγνήσιο δεν είναι μια βιταμίνη για την οποία ακούς πολλά. Ωστόσο, έρευνες έχουν βρει ότι η έλλειψη αυτού του πολύτιμου ορυκτού μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε αρκετά χάλια.

Μπορεί να επιδεινώσει τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, να προκαλέσει ημικρανίες και άλλους πόνους και να νιώθουμε άγχος αλλά και κόπωση. Και σύμφωνα με ειδικούς υγείας, οι γυναίκες συχνά έχουμε ανεπαρκείς ποσότητες μαγνησίου στο σύστημά τους. Η λήψη άφθονου μαγνησίου στη διατροφή σου δεν μπορεί μόνο να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσάρεστων σωματικών συμπτωμάτων όπως οι κράμπες, οι πονοκέφαλοι και η δυσκοιλιότητα, αλλά μπορεί επίσης να σου φτιάξει και τη διάθεση.

Το μαγνήσιο έχει βρεθεί ότι βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης και της ενέργειας παράγοντας και υποστηρίζοντας τη χημική ουσία του εγκεφάλου σεροτονίνης. Η αύξηση ορισμένων τροφών στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει. Διατροφολόγοι ανέφεραν στο Healthy Women ποιες είναι αυτές οι σημαντικές τροφές που πρέπει να βάλεις στην καθημερινή σου για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου.

Πρόσθεσε μερικές από αυτές τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο στο καλάθι αγορών σου:

-Αμύγδαλα
-Αβοκάντο
-Σπανάκι
-Σπόροι κολοκύθας
-Ηλιόσποροι
-Φιστίκια
-Σόγια
-Μαύρα φασόλια
-Σολομός
-Βακαλάου
-Στρείδια
-Δημητριακά: φαγόπυρο, κινόα, βρώμη, καστανό ρύζι και αμάρανθος

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

www.pexels.com

Τι Yγιεινό Mπορείτε να Φτιάξετε με τις Φλούδες από τις Μπανάνες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr