Μεταβολισμός: 5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις σήμερα

Μεταβολισμός: 5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις σήμερα

Όλα όσα μπορείς να κάνεις

Η διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία και τη διαχείριση του βάρους. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες μπορούν να σαμποτάρουν τις φυσικές μεταβολικές διαδικασίες του σώματος, οδηγώντας σε αύξηση του σωματικού βάρους και άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθούν πέντε συνήθειες που μπορεί να εμποδίζουν το μεταβολισμό σου.

 

Παράλειψη γευμάτων
Οι ακανόνιστες διατροφικές συνήθειες, ιδίως η παράλειψη γευμάτων, μπορεί να σηματοδοτήσουν στο σώμα σου ότι πρέπει να εξοικονομήσει ενέργεια, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σου. Όταν παραλείπεις γεύματα, το σώμα μπαίνει σε κατάσταση διατήρησης ενέργειας, αποθηκεύοντας περισσότερες θερμίδες ως λίπος για μελλοντική χρήση. Αυτή η συνήθεια μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα, διαταράσσοντας περαιτέρω το μεταβολισμό σου.

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας
Ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σε έναν υποτονικό μεταβολισμό. Η τακτική άσκηση όχι μόνο βοηθά στην καύση θερμίδων αλλά και στην ενίσχυση του μεταβολικού σου ρυθμού, προωθώντας την απώλεια λίπους και τη διατήρηση των μυών. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυών, η οποία με τη σειρά της επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, δεδομένου ότι ο μυϊκός ιστός καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από ό,τι ο λιπώδης ιστός.

Ανεπαρκής ύπνος
Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταβολική υγεία και η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει χάος στην ικανότητα του σώματός σας να ρυθμίζει την ενέργεια. Ο κακός ύπνος διαταράσσει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και το στρες, οδηγώντας σε αυξημένη επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα και αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και στην επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Υπερβολικό στρες
Το χρόνιο στρες πυροδοτεί την απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που, όταν είναι αυξημένη για παρατεταμένες περιόδους, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και μεταβολική δυσλειτουργία. Το φαγητό που προκαλείται από το άγχος, το οποίο συχνά περιλαμβάνει τροφές άνεσης με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα. Η εξάσκηση τεχνικών διαχείρισης του στρες, όπως ο διαλογισμός, η βαθιά αναπνοή ή η γιόγκα, μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων.

Χαμηλή πρόσληψη νερού
Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Το νερό εμπλέκεται σε πολυάριθμες μεταβολικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης των μακροθρεπτικών συστατικών. Η αφυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει αυτές τις διαδικασίες, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα σας να χρησιμοποιήσει και να κάψει αποτελεσματικά τις θερμίδες. Στοχεύστε σε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να υποστηρίξετε τη βέλτιστη λειτουργία του μεταβολισμού.

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

unsplash.com

www.newsbeast.gr

Αυτό το ρόφημα είναι το ελιξίριο της υγείας- 10 λόγοι που θα σε πείσουν να το πίνεις καθημερινά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr