Μανδελικό οξύ: Το συστατικό που φωτίζει, λειαίνει και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος

Μανδελικό οξύ: Το συστατικό που φωτίζει, λειαίνει και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος

Αυτό το απαλό άλφα υδροξυ οξύ δεν είναι μόνο η καλύτερη επιλογή για βαθύτερους τόνους δέρματος, αλλά επίσης φωτίζει, λειαίνει και καθαρίζει όλες τις επιδερμίδες.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Μπορεί να μην είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και συχνά μπορεί να αγνοηθεί, αλλά το μανδελικό οξύ κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μας. Ανήκει στην οικογένεια των α-υδρόξυ-οξέων και η εμπορική του ονομασία μαρτυρά και τη φυσική του προέλευση, καθώς το συναντάμε στα πικραμύγδαλα (mandel = αμύγδαλο) αλλά και σε βερίκοκα και ροδάκινα. Το μανδελικό οξύ ομαλοποιεί την κερατινοποίηση και ενισχύει την απολέπιση του δέρματος.

Οι ιδιότητές του μανδελικού οξέος
Μανδελικό οξύ: Το συστατικό που φωτίζει, λειαίνει και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος

Θα το δεις και ως αμυγδαλικό οξύ, ξεχωρίζει από τα άλλα οξέα γιατί είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος και για το πλήρες φάσμα των τόνων δέρματος. Παραμένει επίσης στην επιφάνεια του δέρματος περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, το αμυγδαλικό οξύ είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό — ακόμη και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα και βαθύτερους τόνους δέρματος. Μειώνει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων λόγω ακμής, έκθεσης στον ήλιο ή με όλους τους σωστούς τρόπους.

Τα οφέλη από τη χρήση του αμυγδαλικού οξέος στο δέρμα
«Οι ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μανδελικού οξέος συνδυάζονται με τις ήπιες απολεπιστικές του ικανότητες, που ενεργοποιούν τον μετασχηματισμό των κυττάρων, συνεργάζονται για να νικήσουν την ακμή, το θαμπό δέρμα, την ανομοιόμορφη υφή, την υπερμελάγχρωση και τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Κάνει το τελευταίο ενισχύοντας επίσης την παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Δρ Ellen Marmur στο Allure. «Μετά από περίπου 1-3 εβδομάδες χρήσης, θα παρατηρήσετε ότι το αμυγδαλικό οξύ κάνει το δέρμα σας πιο λείο, πιο λαμπερό, πιο σφριγηλό και πιο καθαρό», προσθέτει. Έχοντας υπόψη όλα αυτά, το αμυγδαλικό οξύ είναι κατάλληλο βασικά για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση αμυγδαλικού οξέος

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του αμυγδαλικού οξέος είναι ότι δεν μπορούμε να το απλώσουμε στο πρόσωπό μας ταυτόχρονα με τη ρετινόλη. «Και τα δύο αυτά συστατικά διαταράσσουν τον φραγμό του δέρματος», λέι στο Allure ο Aegean Chan, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Έτσι, όταν και η ρετινόλη και το αμυγδαλικό οξύ βρίσκονται στο δέρμα μας, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, ευαισθησία και υπερβολική ξηρότητα. Απόφυγε αυτά τα προβλήματα εναλλάσσοντας τις ημέρες που τα εφαρμόζεις στη νυχτερινή σου ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Επίσης, εάν είσαι αλλεργική στα αμύγδαλα, είναι καλύτερο να αποφύγεις το αμυγδαλικό οξύ.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μανδελικό Οξύ
Πριν «βουτήξεις» στο αμυγδαλικό οξύ -ή σε οποιονδήποτε από τους όξινους συγγενείς του- η Δρ Marmur προτείνει επίσης να αφιερώσεις χρόνο στη βασική προστασία του δέρματος πρώτα με τη μορφή ενυδατικής κρέμας και SPF. Είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσεις ερεθισμό και ξεφλούδισμα όταν χρησιμοποιείς αμυγδαλικό οξύ, εάν ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες του δέρματός μας.

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων με έγχυση αμυγδαλικού οξέος στην αγορά αυτές τις μέρες, μπορείς να ενσωματώσεις με ασφάλεια το συστατικό σχεδόν σε οποιοδήποτε βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου, συμπεριλαμβανομένου του τόνερ και του ορού.

Το Mandelic Acid είναι υδατοδιαλυτό άλφα υδροξυ οξύ (AHA) που προσφέρει επιφανειακή απολέπιση.Αυτό το επιτυγχάνει στοχεύοντας το εξώτατο στρώμα του δέρματος και προωθώντας την απόρριψή του για ενίσχυση της συνολικής λάμψης. Αυτή η σύνθεση 10% προσφέρει ήπια απολέπιση για ορατή ευκρίνεια.
Το μοριακό βάρος του Μανδελικού οξέος είναι 152,1 daltons το οποίο είναι μεγαλύτερο από άλλα άλφα υδροξυ οξέα, όπως το γλυκολικό οξύ (το γλυκολικό οξύ είναι 76,0 daltons).

www.theissue.gr

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr