Μετά τα 50 | 5 λάθη μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν κουρασμένα

Μετά τα 50 | 5 λάθη μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν κουρασμένα

Μήπως σαμποτάρετε άθελά σας την εμφάνισή σας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το μακιγιάζ μετά τα 50 δεν μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που κάνατε στα 20 σας. Η ποιότητα και η όψη της επιδερμίδα σας έχει αλλάξει και έτσι έχει γίνει πιο ισχυρή η ανάγκη για προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, που θα καμουφλάρουν τα ψεγάδια της, κάνοντάς την παράλληλα να δείχνει πιο νεανική. Αν νιώθετε πως το βλέμμα σας δείχνει διαρκώς “βαρύ” και “κουρασμένο” ίσως κάνετε τα παρακάτω πέντε λάθη:

1. Ξεχνάτε το primer

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα primer ματιών για να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο καμβά και να βοηθήσετε τις σκιές να “κολλήσουν” καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι να “κάτσουν” στις λεπτές γραμμές, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο ώριμη.

2. Χρησιμοποιείτε πολύ σκούρα χρώματα
Τα πολύ σκούρα χρώματα σε σκιές και μολύβια κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο. Για ένα πιο κολακευτικό και φωτεινό look στραφείτε σε προϊόντα σε αποχρώσεις του καφέ, του “ζεστού” μπεζ, του λαδί, του ροδακινί και του taupe.

3. Δημιουργείτε έντονο περίγραμμα
Το έντονο περίγραμμα τείνει να “βαραίνει” το βλέμμα κάνοντάς το να δείχνει πιο κουρασμένο. Για ένα πιο κολακευτικό αποτέλεσμα, τονίστε διακριτικά τα μάτια σας χρησιμοποιώντας neutral σκιές, λίγο καφέ μολύβι και mascara.

4. Χρησιμοποιείτε λάθος απόχρωση concealer
Το concealer που θα χρησιμοποιήσετε κάτω από τα μάτια σας για την κάλυψη των μαύρων κύκλων θα πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να φωτίσει την περιοχή. Ιδανικά θα πρέπει να έχει επίσης σομόν υπότονο έτσι ώστε να “ακυρώσει” τους μαύρους κύκλους. Διαφορετικά αν γκριζάρει θα κάνει το βλέμμα σας να δείχνει πιο κουρασμένο και την επιδερμίδα σας πιο ώριμη.

5. Χρησιμοποιείτε προϊόντα με λάθος φινίρισμα
Οι σκιές με ματ φινίρισμα, αλλά και κι εκείνες με γκλίτερ τείνουν να “κάθονται” στις λεπτές γραμμές τονίζοντας τα ψεγάδια της επιδερμίδας. Αντί για ένα all matte look, συνδυάστε ματ σκιές με σκιές με satin φινίρισμα που είναι πιο κολακευτικές για την επιδερμίδα μετά τα 50.

www.harpersbazaar.gr

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Πώς θα προστατεύσετε τα χειμερινά παπούτσια σας από τη βροχή και το χιόνι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr