Οι πιο υγιεινοί υδατάνθρακες που αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και χάνεις βάρος

Οι πιο υγιεινοί υδατάνθρακες που αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και χάνεις βάρος

Αν θέλεις να αντιστρέψεις την αντίσταση στην ινσουλίνη, ο ρόλος των υγιεινών υδατανθράκων είναι βασική προϋπόθεση στη διατροφή σου

Ηαντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου τα κύτταρα δεν ανταποκρίνονται πλέον αποτελεσματικά στην ινσουλίνη – μια ορμόνη ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Τελικά, αυτό οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και σε αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Η αναστροφή της αντίστασης στην ινσουλίνη απαιτεί να κάνεις προσεκτικές διατροφικές επιλογές, με έμφαση στους υγιεινούς υδατάνθρακες. Η διαιτολόγος Alyssa Pacheco τονίζει στο Shefinds οτι «οι σύνθετοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των δημητριακών ολικής αλέσεως και των φασολιών, είναι οι βέλτιστες επιλογές για άτομα που αντιμετωπίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη».

Αυτοί οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται αργά, παρέχοντας μια παρατεταμένη αίσθηση πληρότητας και αποτρέποντας τις γρήγορες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, πλούσιοι σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και συχνά περιέχουν πρεβιοτικά, προάγοντας ένα υγιές έντερο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Ποιες είναι όμως μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις;

1. Μούρα

Για την Pacheco, τα μούρα αποτελούν κορυφαία επιλογή μεταξύ των υγιεινών υδατανθράκων για άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη. Με γεύση, ευελιξία και θρεπτικά οφέλη, τα μούρα είναι μια απολαυστική προσθήκη στη διατροφή σας. Η Pacheco τονίζει ότι τα μούρα είναι «γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά», καθιστώντας τα έναν ισχυρό σύμμαχο στην προώθηση του βέλτιστου ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

2. Κινόα

Η κινόα, που χαιρετίζεται ως υπερτροφή, ξεχωρίζει ως μια φανταστική επιλογή υγιεινών υδατανθράκων. Η Pacheco σημειώνει ότι «αυτό το δημητριακό ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης για βέλτιστο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα». Η ευελιξία του επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή του σε διάφορα πιάτα.

3. Ζυμαρικά από ρεβύθια

Τα ζυμαρικά από ρεβίθια χρησιμεύουν ως μια εκπληκτική εναλλακτική που μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα μας. Φτιαγμένο από θρεπτικά ρεβίθια, προσφέρει εντυπωσιακή ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Η Pacheco συνιστά αυτό το ζυμαρικό ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη.

www.theissue.gr

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Η άγνωστη βιταμίνη που δυναμώνει τα μαλλιά, ρυθμίζει σάκχαρο – χοληστερόλη και χαρίζει γερά νύχια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr