Θες να χάσεις βάρος τρώγοντας γλυκό; Αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι ψάχνεις

Θες να χάσεις βάρος τρώγοντας γλυκό; Αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι ψάχνεις

Τι θα έλεγες για μπισκότα που δεν παχαίνουν, αντίθετα σε βοηθούν να μειώσεις το βάρος σου; Σίγουρα ναι!

Μία από τις πιο καυτές τάσεις στο Διαδίκτυο είναι ένα νόστιμο αδυνατιστικό που έχει όλα τα διατροφικά οφέλη που μπορείς να φανταστείς.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να το τρως αλλιώς αλλά αυτό το όσπριο (ναι, καλά διάβασες) υπόσχεται την τέλεια λύση στις λιγούρες σου. Μιλάμε φυσικά για τα ρεβίθια, που αν τα δεις με άλλο μάτι μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος …τρώγοντας.

«Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν ρεβίθια εκεί μέσα», επιμένει μια διάσημη food blogger, η οποία τρελαίνει εκατομμύρια followers με τη ζύμη της για μπισκότα.

Πράγματι, οι θαυμαστές επιβεβαιώνουν ότι η ζύμη της έχει ακριβώς τη γεύση της γιαγιάς. Μπορεί όμως πραγματικά να προκαλέσει απώλεια βάρους; Ναι! Οι γυναίκες που ακολουθούν διάφορες δίαιτες λένε ότι τα ρεβιθια τις βοηθούν να χάσουν εύκολα κιλά κάθε εβδομάδα.

Αν θες να τρως νόστιμα επιδόρπια και ταυτόχρονα να αδυνατίζεις σου αποκαλύπτουμε γιατί η ζύμη από μπισκότα ρεβιθιού είναι η απόλαυση που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τι κάνει τα ρεβίθια τόσο δυνατά
Τα φασόλια όπως τα ρεβίθια είναι η πλουσιότερη πηγή ανθεκτικού αμύλου. Ο υδατάνθρακας που μοιάζει με ίνες «αντίσταται» στην πέψη καθώς ταξιδεύει μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Αντίθετα, ζυμώνεται κατά τη διάρκεια της πέψης, δημιουργώντας ισχυρές ενώσεις που ενεργοποιούν το μεταβολισμό. Επιπλέον, το ανθεκτικό άμυλο τροφοδοτεί τα βακτήρια που καταπολεμούν το λίπος στον γαστρεντερικό μας σωλήνα, τροφοδοτώντας ακόμη και ειδικά στελέχη «που δεν ανταποκρίνονται στα προβιοτικά συμπληρώματα», εξηγεί ο συγγραφέας του Metabolism Reset Diet, Alan Christianson, NMD.

Ο Raphael Kellman, MD, συγγραφέας του The Microbiome Diet, προσθέτει: «Το μεγαλύτερο μέρος του ανθεκτικού αμύλου που τρώμε γίνεται τροφή για τα καλά βακτήρια. Και αυτά τα βακτήρια ενισχύουν το μεταβολισμό, μειώνουν τη φλεγμονή, ρυθμίζουν πόσες θερμίδες απορροφούμε και πολλά άλλα. Εάν έχετε επίμονο βάρος, το ανθεκτικό άμυλο είναι το κλειδί». Έτσι, όταν τρως ένα μπισκότο από ρεβίθια ωφελείται ολόκληρο το σώμα.

Πώς η ζύμη μπισκότων ρεβιθιών ενισχύει την απώλεια βάρους
Το ανθεκτικό άμυλο είναι πραγματικά ένα όφελος για την απώλεια βάρους. Πράγματι, μελέτες δείχνουν ότι μία δόση ανθεκτικού αμύλου αυξάνει την καύση λίπους κατά 25% για 24 ώρες. Επίσης, σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα για μέρες, ένα κόλπο που σκοτώνει την επιθυμία και μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης που παχαίνει στην κοιλιά.

Θες να χάσεις βάρος τρώγοντας γλυκό; Αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι ψάχνεις

Όταν ο γνωστός επιστήμονας Tim Ferriss, συγγραφέας των μπεστ σέλερ του The 4-Hour Body, διεξήγαγε πειράματα για να βρει την καλύτερη δίαιτα, ακολούθησε μια προσέγγιση που βασίζεται στα ρεβίθια. Λέει ότι τα ρεβίθια σε κάθε συνεδρίαση καθιστούν δυνατό για αυτόν και τους οπαδούς του να «χάσουν 20 κιλά σε 30 ημέρες χωρίς να μετρούν μερίδες, να μετρούν θερμίδες ή ακόμα και να ασκούνται».

Πώς θα σταματήσεις τα αέρια

Ωστόσο, αν ανησυχείς ότι τα ρεβίθια θα σου προκαλέσουν αέρια, ο Δρ Κρίστιανσον προτείνει: «Τρώτε ⅛ φλιτζάνι ρεβίθια την ημέρα για δύο εβδομάδες», λέει. «Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθούν βακτήρια του εντέρου που αφομοιώνουν τα φασόλια χωρίς αέρια».

 

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκότα από ρεβίθια

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και καλά ξεπλυμένα
¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ αλάτι
μια πρέζα μαγειρική σόδα
⅓ φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τα κομματάκια της σοκολάτας στον κάδο του μίξερ.
Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας, και φτιάξε τα μπισκότα σου. Άφησέ τα στο ψυγείο να σφίξουν και απόλαυσε!

www.theissue.gr

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Οι πιο υγιεινοί υδατάνθρακες που αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και χάνεις βάρος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr