Πέντε σνακ για μείωση λίπους και αύξηση της μυϊκής μάζας

Πέντε σνακ για μείωση λίπους και αύξηση της μυϊκής μάζας

Στην απώλεια βάρους, στόχος είναι να χάσετε λίπος και όχι μυϊκή μάζα. Οι διατροφικές σας συνήθειες και οι τροφές που επιλέγετε για σνακ και γεύματα μέσα στη μέρα μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό, αναφέρουν οι ειδικοί.

Η διατροφολόγος Amy Goodson μοιράζεται τις προτάσεις της στο Eat This.

Τυρί cottage με κράκερ ολικής άλεσης
Μισό φλιτζάνι τυρί cottage με λίγα λιπαρά, δύο ή τρία κράκερ ολικής άλεσης και ένα αγγούρι κομμένο σε φέτες είναι ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες που παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού και μειώνουν την αίσθηση της πείνας μέσα στη μέρα. Επίσης, είναι καλή πηγή ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου.

Χούμους με τυρί mozzarella και sticks καρότου
Δύο κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σας χούμους με δύο κομμάτια mozzarella και μερικά κομμάτι καρότου έχουν λιγότερο από 250 θερμίδες. Οι δύο κουταλιές της σούπες χούμους μόνο έχουν 82 θερμίδες και προσφέρουν τρία γραμμάρια πρωτεΐνη και δύο γραμμάρια φυτικές ίνες.

Βραστά αυγά
Ένα αυγό μεσαίου μεγέθους έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνη και επιπλέον είναι καλή πηγή θρεπτικών συστατικών με μόλις 50 θερμίδες.

Κολοκυθόσπορος
Εάν ψάχνετε ένα τραγανό σνακ για τσιμπολόγημα προτιμήστε τους κολοκυθόσπορους προτείνει η ειδικός. 30 γραμμάρια σπόροι κολοκύθας περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 160 θερμίδες. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, το οποίος προωθεί τον καλύτερο ύπνο.

«Εάν ακολουθείτε μία vegan διατροφή οι σκόροι κολοκύθας είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσετε την επαρκή πρόσληψη σε λευκίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και υγεία του μυϊκού συστήματος.» αναφέρουν οι The Nutrition Twins στο Eat This. «Τα περισσότερα φυτικά τρόιμα έχουν πολύ λίγη λευκίνη και οι σπόροι κολοκύθας είναι η εξαίρεση.»

Γιαούρτι
Ένα κεσεδάκι περιέχει 100 περίπου θερμίδες και 16 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μπάρες πρωτεΐνης
Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι πολύ δημοφιλείς για όσους γυμνάζονται και όχι μόνο. Μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση των μυών και στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής.

www.mothersblog.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Τα δύο μέταλλα που προλαμβάνουν την άνοια στις γυναίκες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr